Hogyan élvezzük biztonságosan a nyers halételeket?

Hogyan élvezzük biztonságosan a nyers halételeket? 

Sokan ódzkodnak a nyers halételek fogyasztásától, tartva az esetleges fertőzésektől. A félelem nem alaptalan, a nem megfelelően előkészített nyers halban ugyanis Anisakis fordulhat elő. Mi is az az Anisakis? A kérdésre Kertész Mirjam, a Coninvest alapító-tulajdonosa ad nekünk választ.   (X)

Montenegróból nincsenek jó hírek 

Ugyanis minden nyolcadik regisztrált fertőzött a turisták közül kerül ki, közölte az ország közegészségügyi intézete szerdán.
Horvátországban...

Horvátországban... 

... folyamatosan nő az új fertőzöttek száma.
Tiroli megoldási javaslat: elég a partiturizmusból!

Tiroli megoldási javaslat: elég a partiturizmusból! 

Tirol javaslatot dolgoz ki turizmusának fellendítésére. Igen, ez az a bizonyos tartomány, ahol az az Ischgl van, amelynek "Kitzloch" nevű szórakozóhelye az európai fertőzés gócpontjaként vált ismertté.
Decembertől jobban figyelnek majd a poggyászokra

Decembertől jobban figyelnek majd a poggyászokra 

Az Európai Unió tagállamai a 2019. december 14-től alkalmazandó szigorúbb szabályozással az utazóktól is felelős magatartást várnak el a növénykárosítók terjedésének megakadályozása érdekében. Az új előírások a növények, növényi termékek kis mennyiségű, saját célú behozatalát is korlátozni fogják.
Az ananász tud valamit

Az ananász tud valamit 

A mértéket nem tűrő antibiotikum-használat veszélyes szuperbaktériumok elterjedéséhez vezetett. A gyógyszereknek fittyet hányó, szívós organizmusok felszámolása az egyik legsürgetőbb humán egészségügyi feladat.

Már Szlovákiában is van Zika-fertőzött 

Szlovákiában megjelent a zikavírus okozta első megbetegedés - idézte Viliam Cislák egészségügyi minisztert szerdán a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
Zika-vírus: hasznos információk turistáknak

Zika-vírus: hasznos információk turistáknak 

Hol és hogyan terjed a vírus, kire veszélyes és mit lehet tenni ellene?

A kereskedelmi szálláshelyeket is érinti a legionella baktérium vizsgálata 

November elejétől rendeletben szabályozzák az emberi egészségre súlyos veszélyt jelentő Legionella baktérium jelenlétét a környezetünkben. Mit jelent ez a gyakorlatban?...

Kínaiak tucatja mondja le dél-koreai útját a MERS-fertőzés miatt 

Kínai turisták százai mondták már le tervezett dél-koreai útjukat az ott felbukkant MERS-fertőzések miatt. A Kínában lévő fertőzött dél-koreai férfi állapota mindeközben rosszabbra fordult - jelentette a helyi média kedden.

Megjelent a brucellózis Szerbiában 

A brucellózis megtámadja a szarvasmarhát, a sertést, a juhot, a kecskét, a tevét, a lóféléket és a kutyát, de az embert is megfertőzheti. Szerbiában eddig tíz település tizennyolc gazdaságán regisztrálták. Hazánkban pedig a kéknyelv kiújulásától tartanak a gazdák amiatt, hogy a vírust hordozó szúnyogok az enyhe tél miatt nem pusztultak el.

42 külföldit vittek kórházba egy budapesti hotelből 

Először ételmérgezésre gyanakodtak, később azonban ennek lehetőségét kizárták.

Veszélyes majommalária fertőz embereket Malajziában 

A parazita háromszor olyan gyakran váltja ki a malária különösen súlyos változatát, mint az emberre legveszélyesebb Plasmodium falciparum kórokozója.

Többen is megbetegedtek a Magyar Úszás Napján 

Számos jelzés érkezett, hogy szombaton, Balatonfüreden, a Magyar Úszás Napján többen fertőzést kaptak a tóban úszók közül - közölte hétfőn az MTI-vel a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), és mielőbbi felépülést kíván az érintetteknek.

Már Szlovákiában is megjelent a fertőzés, itthon nyugalomra int a VM és az ÁNTSZ 

A járvány bejelentése óta fennáll annak a lehetősége, hogy a megbetegedés hazánkba is behurcolásra kerül. Ennek korai felderítésére megtörténtek a szükséges intézkedések. A járvány nem terjed olyan értelemben, hogy Magyarországhoz egyre közelítene – a legfrissebb híradások immár szlovákiai esetről is beszámolnak – a fertőző forrás vagy a terjesztő élelmiszer - írja közleményében az ÁNTSz.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!