Turistamágnes olasz városban nyitja meg 39. hosteljét az a&o

Turistamágnes olasz városban nyitja meg 39. hosteljét az a&o 

A berlini székhelyű a&o hostellánc nyáron megnyitja 39. hosteljét Toszkána szívében, Firenzében. A 120 szobás a&o Firenze Campo di Marte mindössze fél óra sétára található a város főterétől.
Toszkána a firenzei reptér tetején terjeszkedik

Toszkána a firenzei reptér tetején terjeszkedik 

Nemrégi mutatták be a firenzei Amerigo Vespucci repülőtér új nemzetközi termináljának látványterveit.
Nápoly és Firenze utcáit tömegek lepték el a városok lezárása előtt

Nápoly és Firenze utcáit tömegek lepték el a városok lezárása előtt 

Nápolyban a tengerparti sétányok, Firenzében a vásárlóutcák voltak tele emberekkel a vasárnap nulla órakor életbe lépő zárás előtti utolsó napon, miután Campania és Toszkána tartományt járványveszélyes, vörös színű zónának nyilvánították. Nápolyban megteltek a tengerparti kávéházak és éttermek teraszai.
Múzeum lesz Michelangelo "teleskiccelt" búvóhelye

Múzeum lesz Michelangelo "teleskiccelt" búvóhelye 

Megnyitják a nagyközönség előtt 2020-tól Michelangelo hajdani búvóhelyét a firenzei Szent Lőrinc templom alagsorában, ahol annak idején nagyjából két hónapig rejtőzködött a reneszánsz mester a Medici család elől, és ez idő alatt falrajzok készítésével ütötte el az időt.
Nem engedik be a McDonald's-ot Firenze főterére

Nem engedik be a McDonald's-ot Firenze főterére 

16 millió euró kártérítést követel a McDonald's Firenze városától, mert nem kapott engedélyt étterem nyitására a város történelmi központjában, a főtéren.
Megszűnhet a több órás sorban állás az Uffizi-képtárnál

Megszűnhet a több órás sorban állás az Uffizi-képtárnál 

Fel akarja számolni a képtárba való bejutáshoz most szükséges több órás sorban állást - többek között ez szerepel Eike Schmidt, a firenzei Uffizi-képtár augusztusban kinevezett igazgatója terveiben az olasz sajtónak adott interjúk szerint.

Firenzei faloda 

A firenzeiek, ahogy minden olasz, odavannak a piacozásért. A szombat szent számukra: ez a piacozás napja. Ráadásul imádott nagyvásárcsarnokuk jól megközelíthető, a város szívében található, ahová bárki könnyűszerrel eljuthat.

Róma az örök kedvenc 

Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak szeretnek vakációzni - derül ki egy felméréséből, amelyet a Corriere della Sera olasz napilap közölt a külföldi turisták kedvenc olaszországi célállomásairól.

Sokaknak nem tetszik Firenze új logója 

Egy új logót készíttettek Firenzének, amely a nemzetközi kulturális-kereskedelmi eseményeken hivatott jelképezni a várost.

Firenzei városnézés gyilkossággal 

Szokatlan városnézési lehetőség indult Firenzében, ahol a turisták a műemlékek között egy több mint ötszáz évvel ezelőtti gyilkosság rejtélyét is megoldhatják.

Nyolc teremmel bővül az Uffizi-képtár 

Új szárny nyílik pénteken a firenzei Uffizi-képtárban, ebben az eddig helyhiány miatt a múzeum raktárában őrzött festményeket állítják ki.

Barbárság és vandalizmus az Uffizi-képtárban! 

Emlékbe viszik el magukkal a firenzei képtárak falainak darabjait a turisták, és cserébe megrágott rágógumit hagynak a múzeumokban. A műemlékek igazgatói nem győzik fizetni a költséges tisztítást.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!