Nem engedik be a McDonald's-ot Firenze főterére

16 millió euró kártérítést követel a McDonald's Firenze városától, mert nem kapott engedélyt étterem nyitására a város történelmi központjában, a főtéren.

„Teljes mértékben egyetértünk azzal, hogy meg kell védeni a olasz városok történelmi központjának kulturális és művészeti örökségét – írja a McDonald’s közleménye -, a magánvállalkozások szabad kezdeményezését korlátozó diszkriminatív rendelkezéseket azonban elfogadhatatlannak tartjuk”.

Firenze történelmi központjának főtere, a Piazza del Duomo az UNESCO Világörökség része.

Firenze városa a lakossági nyomásnak engedve új rendelkezéssel igyekszik megakadályozni a gyorséttermek terjedését a város történelmi központjában. A rendelkezés kimondja, hogy a védett körzetben az éttermek csak a városra és a környező régióra jellemző ételeket kínálhatnak.

Dario Nardello polgármester júniusban utasította el a McDonald’s kérelmét. Döntését a múlt hónapban megerősítette a város történelmi örökségét felügyelő bizottság is.

„A McDonald’snak joga van kérelmet benyújtani, nekünk meg jogunk van azt elutasítani – jelentette ki a polgármester a városi közgyűlésen. – Nincsenek előítéleteink, a McDonald’s bárhol máshol nyithat üzletet a városban” – tette hozzá.

A McDonald’s kilenc éttermet üzemeltet Firenzében, ebből négyet a főtértől ötpercnyi járásra. A gyorsétterem-láncnak Olaszországban 540 üzlete van.


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.