Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Február 13-án hivatalosan is megnyílt az a&o Firenze Campo di Marte, amely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban. Az egykori irodaépület teljes felújításon esett át, 119 szobával, összesen 466 férőhellyel fogadja mostantól egész évben a turistákat, áll a magán tulajdonú hostellánc legfrissebb közleményében.

Mint írják, az épület kialakítása során modern és világos terek jöttek létre: az előcsarnok kétszintes üvegablakos homlokzattal rendelkezik, a reggelizőhelyiséghez egy kültéri terasz is tartozik. A szobák és a közösségi terek mesterséges intelligencia által generált dekorációs elemekkel lettek díszítve. Az új firenzei egység a hostellánc második olaszországi szálláshelye a velencei után, valamint a 42. az európai portfólióban.

A ház benti terei teljes felújításon estek át
A ház benti terei teljes felújításon estek át
Fotó: a&o hostels

Firenze egy sokszínű és vibráló város, amely egész évben vonzza a látogatókat. Célunk, hogy az új egységünk megfizethető szálláslehetőséget kínáljon mindenkinek, legyen szó városnézésről, átutazásról vagy munkával egybekötött látogatásról

– mondta Oliver Winter, az a&o Hostles alapítója és vezérigazgatója. 

Mit tud a ház?

  • 7 önkiszolgáló bejelentkezési terminál 13 nyelven
  • A folyosókat és az előcsarnokot éjjel-nappal működő ipari takarítórobotok tisztítják
  • Elektromos töltőállomások és 40 parkolóhely a mélygarázsban
  • Digitálisan vezérelt, előre programozott konvekciós sütő a vacsoraszolgáltatáshoz
  • Mobilkulcs és a&o applikáció szobanyitási lehetőséggel
  • AI által generált műalkotások a szobákban és közös terekben

Az év folyamán az előcsarnokot a bécsi BWM Architektur & Design tervezi újra, látványos falfestményekkel és műalkotásokkal. A hostel tágas belső udvara pedig sport- és szabadidős felszerelésekkel bővül, amelyeket a vendégek és a környék lakói is használhatnak majd.

A hostellánc firenzei egysége kívülről a régi megszokott képet mutatja
A hostellánc firenzei egysége kívülről a régi megszokott képet mutatja
Fotó: a&o hostels

A több évig tartó felújítás után az a&o firenzei egysége kívülről nem esett át nagy változáson,

ugyanis a városvezetés kérésére megőrizte az 1960-as évekbeli homlokzatát.

A fenntarthatóság jegyében a modern vízhűtéses légkondicionáló rendszerek lehetővé teszik a helyiségek hőmérsékletének hatékony szabályozását, valamint a a hatemeletes épület tetején fotovoltaikus és napkollektoros rendszer termeli az áramot és a meleg vizet.


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.