Beszédes vendégszámok, SZÉP kártya-tervek, közelgő HOTREC közgyűlés

Beszédes vendégszámok, SZÉP kártya-tervek, közelgő HOTREC közgyűlés 

A vadonatúj Balatonfüred Kongresszusi Központban több mint 250 regisztrált szállodás és 66 kiállító társult tag részvételével november 15-én tartotta 2023. évi őszi közgyűlését - sorban az 58-at - a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), amelyen sokakat érintő szakmai információk, érdekességek, aktualitások hangzottak el az egész napos programfolyam során. Helyszíni beszámolónk következik.  
Már a kormány asztalán van a szállodai szervizdíj ötlete

Már a kormány asztalán van a szállodai szervizdíj ötlete 

Éttermi mintára szeretne szervizdíjat a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége - ezzel próbálnának javítani a munkaerőhiányon.
MSZÉSZ: visszaesést hozhatnak az új SZÉP-kártya-szabályok

MSZÉSZ: visszaesést hozhatnak az új SZÉP-kártya-szabályok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökét, Flesch Tamást arról kérdeztük, hogy a szakma szerint hogyan befolyásolják a SZÉP-kártyát érintő új intézkedések a hazai vendégforgalmat.
Visszafogottan, de emelik az árakat a balatoni szállodák és vendéglátóhelyek

Visszafogottan, de emelik az árakat a balatoni szállodák és vendéglátóhelyek 

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, valamint Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének vezetője az Indexnek hangsúlyozta, várható áremelkedés, de a vendéglátók önmegtartóztató módon kezelik ezt a kérdést.
Ünnepi hajrá és téli aggodalmak a szállodaiparban

Ünnepi hajrá és téli aggodalmak a szállodaiparban 

A budapesti házakban akár 80 százalékos foglaltság is lehet év végére, de a vidék szenved. 
Ismét Flesch Tamás lesz a szállodaszövetség elnöke

Ismét Flesch Tamás lesz a szállodaszövetség elnöke 

Az MSZÉSZ LVI. tisztújító közgyűlésén megválasztották elnöknek Flesch Tamást, aki a tiszteletbeli elnöki pozíciót januártól újra aktív közreműködésre cseréli.

Csődök jöhetnek a hazai turizmusban 

A szállodák jövedelmezősége 40 százalékkal eshet 2019-hez képest. A következő három év nagyon nehéz lesz a hazai turizmus és hotelipar számára – mondta a növekedés.hu-nak Flesch Tamás.
Megugrottak a szállásárak a Balatonnál

Megugrottak a szállásárak a Balatonnál 

Az élelmiszerárak és az energiaszámlák növekedése a vendéglátóiparban és a turizmusban is érezteti majd hatását. Hogy mennyire kell mélyen a zsebükbe nyúlnia mindazoknak, akik idén a magyar tengernél szeretnének nyaralni, arról Flesch Tamást, a Magyar Szállodák és Éttermek szövetségénék tiszteletbeli elnökét kérdezte az RTL. A szakember szerint akár 15-20 százalékos drágulásra számíthatunk majd a Balatonnál idén nyáron.
MSZÉSZ: ősszel már félház lehet Budapesten

MSZÉSZ: ősszel már félház lehet Budapesten  

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Flesch Tamás a hazai szállodaipar szezon előtti várakozásairól, kilátásairól számolt be az infostart-nak.
A szállodákon aligha segít a kormány mentőöve, az éttermeken talán

A szállodákon aligha segít a kormány mentőöve, az éttermeken talán 

Felemásra sikerült a kormány szálloda- és vendéglátóiparra bejelentett első mentőcsomagja – véli Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, amely persze azért még látni szeretné a részletes szabályozást, illetve további kedvezményekért is harcolna.

Budapest után a Balatonon is bezár több szálloda 

Megfelezte a kereskedelmi szálláshelyek első kilenchavi bevételét a pandémia, és még nincs vége a tragikus évnek, a novemberi és decemberi előfoglalások alapján semmi jóra nem számíthatnak a piaci szereplők - írja a Világgazdaság.

„A 24. óra után vagyunk!” 

Komoly bizalmi válság a politikai döntéshozók irányában és kevés derűlátás – talán ezzel írható le leginkább a szakmabeliek lelkiállapota, amelyről a csütörtöki Power of Live Events konferencián kaphattak képet a résztvevők a szakmai szövetségek képviselőinek kerekasztal-beszélgetésén.

Bezáró szállodák, bizalomvesztett partnerek, pályaelhagyó szakemberek 

Be- és kiutaztatással foglalkozó utazási irodák, szállodák és éttermek képviselőit kérdeztünk arról, mihez kezdenek most, hogy a kormány szeptembertől ismét lezárta a határt a külföldi turisták előtt. Stratégia nincs, csak a remény, hogy egy hónap múlva enyhülhetnek a szabályok - értesült a hvg.hu.

A szállodák sem számítanak már idén szervezett utasokra 

Nem nagyon tartják be a vendégek a higiéniai előírásokat a hazai szállodákban, a tavalyi szint 25 százalékát, ha eléri a budapesti hotelek teljesítménye 2020-ban. Egyebek között ezeket tudtuk meg csütörtökön a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökétől, Flesch Tamástól egy szakmai webináriumon, amelyet a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviselete szervezett.

Felívelés után teljesen összeomlás a magyar sikerágazatban 

A koronavírus válság egyedi jellege miatt eltérő módon hat az egyes gazdasági ágazatokra. Elsőként a turizmus érezte meg a visszaesést, a bevételkiesés drasztikus volt ebben az ágazatban, írja a Portfolio.hu. A turisztikai vállalatok válságát mélyíti, hogy a helyreállás is nagyon lassú lesz, a járványhelyzet bizonytalansága miatt egyelőre nem látszik, hogy a 2020 márciusáig szépen növekvő szektor jó teljesítménye mikor térhet vissza. A Portfolio szereplőket megszólaltató körképéből az derül ki, hogy a belföldi kereslet egy része még idén helyreállhat - főleg a vidéki szálláshelyeken, a külföldről érkező vendégek viszont még hosszú ideig elmaradhatnak. Ez nagy baj, hiszen az ágazat emelkedéséhez ők adták a hajtóerőt.

Egységes javaslatcsomagot nyújtottak be a turizmus szövetségei a kormánynak 

De nem fog egyszerre minden visszaállni, a folyamat lassú lesz.

Kongó házak a hazai szállodaiparban 

Budapesten hamarosan üresen állnak majd a szállodák – véli a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

"Nem lehet minden évben világcsúcsot futni" 

Az elnök beszélt egyebek között küldőpiaci trendekről, kapacitásbővülésről, lobbytevékenységről, NTAK-ról és természetesen a szállodások mumusáról, a rövid távú lakáskiadásról is. 

Január 1-től Flesch Tamás az MSZÉSZ új elnöke 

Lezajlott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének őszi tisztújító közgyűlése. Az új elnök, alelnök és társelnök január 1-jétől két éven keresztül tölti majd be a pozíciót. A szakembereket november 22-én választották meg a Danubius Hotel Héliában.

Ez történt a Turizmus és Profit 2017 konferencián 

Az éttermi mellett, a szállodai áfa csökkentést és a szervízdíj bevezetését is szorgalmazták Az Utazó magazin Turizmus és Profit 2017 konferenciáján.

Öt százalékos szállásáfát és kötelező szervízdíjat kér az MSZÉSZ alelnöke 

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) alelnöke egy szakmai konferencián az egységes, öt százalékos áfakulcs és a kötelező szervízdíj bevezetését kérte a kormányzattól. 

Ülést tartottak a szállodaszövetség külföldi vezetésű tagszállodái 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2017. április 13-án a külföldi vezetésű tagszállodák részére tartott ülést Könnyid László elnök és Flesch Tamás általános alelnök vezetésével.

MSZÉSZ: jelentős hatása van a turizmusra a nagy sporteseményeknek 

A szállodák átlagára 25 százalékkal növekedhet Budapesten az úszó vb és a Forma-1 idején - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének ügyvezető elnökségi tagja csütörtökön az M1 aktuális csatornának.

Budapestért-díjat kap Flesch Tamás 

Hat kategóriában több mint negyven fővárosi díj odaítéléséről döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán, többek között Flesch Tamás is elismerésben részesül.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!