Január 1-től Flesch Tamás az MSZÉSZ új elnöke

Lezajlott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének őszi tisztújító közgyűlése. Az új elnök, alelnök és társelnök január 1-jétől két éven keresztül tölti majd be a pozíciót. A szakembereket november 22-én választották meg a Danubius Hotel Héliában.

A szövetség régiói egy-egy javaslatot tettek az elnök, a társelnök és az alelnök személyére. Könnyid László két évig elnökként kiemelkedő aktivitással vitte a szövetség ügyeit, amit nem volt könnyű összeegyeztetnie hévízi szállodaigazgatói teendőivel - tudtuk meg tőle. Most átadja a stafétát az eddigi alelnök Flesch Tamásnak, a Continental Group ügyvezető igazgatójának, akit egybehangzóan jelöltek a posztra a régiók. Az általános alelnök Baldauf Csaba lett, a Kolping Hotel igazgatója, gasztronómiai társelnöknek pedig Hamvas Zoltánt választották. A Társult tagok szekció elnöke a tagok egyöntetű javaslatára Takács Ferenc, az Assur Kft. ügyvezető igazgatója, alelnöke pedig Víg Bence, a Progast ügyvezető igazgatója maradt. A Felügyelő bizottság Maráczi Gábor személyével három fősre bővült.

Niklai Ákos, tiszteletbeli elnök, HOTREC alelnök visszatekintett a szövetség 50 évére és elmondta, hogy a munkaerőhiány leküzdésére az MSZÉSZ sokat tehet azzal, hogy növeli a szakma elismertségét, népszerűségét. Hangsúlyozta, hogy a magyar hotelek már 900 sikeres HOTREC minősítést könyvelhetnek el. A szövetség méltóképpen búcsúzott Kovács István főtitkártól, aki tizenkét évi buzgó, innovatív és lelkiismeretes szolgálat után az év végén nyugdíjba vonul. Az új főtitkári pozíciót január elsejétől Gaál Miklós tölti majd be.

Marcus Luthe, a HOTREC elnöke hatásos előadásában fegyverbe hívta a szállodásokat, és részletesen ismertette, hogyan küzdhetnek az OTA-k (online szálláshely-közvetítő portálok) térnyerése és sokszor tisztességtelen piaci magatartása ellen jogi- és marketing eszközökkel.

Flesch Tamás arról beszélt, hogy a tagok a jövő héten emailben megkapják annak az elemzésnek az eredményét, amelyet az MSZÉSZ rendelt meg a munkaerőhiány feltérképezésére és csillapítására. Jövőre is tervezi a szövetség, hogy áldoz kutatásokra egyebek között a közösségi lakásmegosztás (pl. Airbnb) piacára fókuszálva.

A közgyűlés záró és kétségtelenül legszórakoztatóbb előadásában Kapás Zsolt, az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület elnöke sok humorral mesélt arról, miként csökkenthetjük a munkavállalók fizikai és mentális egészségét veszélyeztető rizikófaktorokat.

Forrás: Turizmus Online


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.