Január 1-től Flesch Tamás az MSZÉSZ új elnöke

Lezajlott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének őszi tisztújító közgyűlése. Az új elnök, alelnök és társelnök január 1-jétől két éven keresztül tölti majd be a pozíciót. A szakembereket november 22-én választották meg a Danubius Hotel Héliában.

A szövetség régiói egy-egy javaslatot tettek az elnök, a társelnök és az alelnök személyére. Könnyid László két évig elnökként kiemelkedő aktivitással vitte a szövetség ügyeit, amit nem volt könnyű összeegyeztetnie hévízi szállodaigazgatói teendőivel - tudtuk meg tőle. Most átadja a stafétát az eddigi alelnök Flesch Tamásnak, a Continental Group ügyvezető igazgatójának, akit egybehangzóan jelöltek a posztra a régiók. Az általános alelnök Baldauf Csaba lett, a Kolping Hotel igazgatója, gasztronómiai társelnöknek pedig Hamvas Zoltánt választották. A Társult tagok szekció elnöke a tagok egyöntetű javaslatára Takács Ferenc, az Assur Kft. ügyvezető igazgatója, alelnöke pedig Víg Bence, a Progast ügyvezető igazgatója maradt. A Felügyelő bizottság Maráczi Gábor személyével három fősre bővült.

Niklai Ákos, tiszteletbeli elnök, HOTREC alelnök visszatekintett a szövetség 50 évére és elmondta, hogy a munkaerőhiány leküzdésére az MSZÉSZ sokat tehet azzal, hogy növeli a szakma elismertségét, népszerűségét. Hangsúlyozta, hogy a magyar hotelek már 900 sikeres HOTREC minősítést könyvelhetnek el. A szövetség méltóképpen búcsúzott Kovács István főtitkártól, aki tizenkét évi buzgó, innovatív és lelkiismeretes szolgálat után az év végén nyugdíjba vonul. Az új főtitkári pozíciót január elsejétől Gaál Miklós tölti majd be.

Marcus Luthe, a HOTREC elnöke hatásos előadásában fegyverbe hívta a szállodásokat, és részletesen ismertette, hogyan küzdhetnek az OTA-k (online szálláshely-közvetítő portálok) térnyerése és sokszor tisztességtelen piaci magatartása ellen jogi- és marketing eszközökkel.

Flesch Tamás arról beszélt, hogy a tagok a jövő héten emailben megkapják annak az elemzésnek az eredményét, amelyet az MSZÉSZ rendelt meg a munkaerőhiány feltérképezésére és csillapítására. Jövőre is tervezi a szövetség, hogy áldoz kutatásokra egyebek között a közösségi lakásmegosztás (pl. Airbnb) piacára fókuszálva.

A közgyűlés záró és kétségtelenül legszórakoztatóbb előadásában Kapás Zsolt, az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület elnöke sok humorral mesélt arról, miként csökkenthetjük a munkavállalók fizikai és mentális egészségét veszélyeztető rizikófaktorokat.

Forrás: Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.