Már látszik a negatív spirál: kevesebb szoba drágábban

Már látszik a negatív spirál: kevesebb szoba drágábban 

Már az októberi adatokban is látszik a kedvezőtlen folyamat. 
Ünnepi hajrá és téli aggodalmak a szállodaiparban

Ünnepi hajrá és téli aggodalmak a szállodaiparban 

A budapesti házakban akár 80 százalékos foglaltság is lehet év végére, de a vidék szenved. 

Utazunk és kész, nem tartja vissza a magyarokat az áremelés sem 

A belföldi vendégeket nem tántorítják el az áremelések, az ötödével dráább szobaárak mellett is kitart a foglalási kedv szeptember végéig. Európában egy év alatt 350 százalékos forgalomnövekedést mért az UNWTO.
MSZÉSZ: jelez a szakma, gond lehet a nyárral

MSZÉSZ: jelez a szakma, gond lehet a nyárral 

Szakmai partnerünk, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a következő közlemény megjelentetését kérte. Tartalma több, mint elgondolkodtató.
A sikeres évvége után a január is biztatóan indult Sárváron

A sikeres évvége után a január is biztatóan indult Sárváron 

A december eleji gyengébb foglaltsági adatok után az ünnepi időszakra megteltek a sárvári szállodák. A fürdővárosban a január is biztatóan indul - tájékoztatta lapunkat a Sárvári TDM.
Végleg bezárt 64 hotel Bécsben

Végleg bezárt 64 hotel Bécsben 

Tragikus foglalási adatokról számolnak be az osztrák szállodások, és az elmaradó karácsonyi rendezvények is forgalomcsökkenéshez vezetnek.
Dübörög az ősz a hazai szállodákban

Dübörög az ősz a hazai szállodákban 

"Túlszárnyalja eddigi várakozásokat az ősz" - közölte a Portfolio-val Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Sokkal jobbak lettek a szeptemberi szállodai foglaltságok, mint, amire a nyári rekordforgalom után számítottak.
Eucharisztikus Kongresszus: csalódott szállodások

Eucharisztikus Kongresszus: csalódott szállodások 

Egész héten tart a Hősök terén és több más budapesti helyszínen az 52. Nemzetközi  Eucharisztikus Kongresszus rendezvényfolyam. Ami igencsak csalódás a szállodások részéről, hiszen azt hitték, jóval magasabb foglaltságot hoz számukra ez a program, mint amit a tények igazolnak.
MTÜ: rekordszámok a Szent István Nap programokon

MTÜ: rekordszámok a Szent István Nap programokon 

Csaknem kétmillió látogatója volt a Szent István Nap rendezvénysorozat eseményeinek. A bevételek a szállodákban és a vendéglátóhelyeken is jelentősen meghaladták a tavaly ilyenkorit.
Budapest népszerűbb az augusztusi hosszú hétvégén mint tavaly

Budapest népszerűbb az augusztusi hosszú hétvégén mint tavaly 

 Feltámad Budapest: Siófok és Hajdúszoboszló után a fővárosba foglalt szállást a legtöbb vendég az államalapítás ünnepének idejére a Szallas.hu adatai szerint. Az átlagos tartózkodási idő 3 éjszaka és átlagosan 10 ezer forintot fizetünk éjszakánként egy főre. Biztosra mentünk: a nyárzáró hosszú hétvégét átlagosan 2 hónappal előre lefoglaltuk - tájékoztatta szerkesztőségüket a Szállás.hu.

Elégedettek az osztrák szállodások a nyári foglaltsággal 

Susanne Kraus-Winkler, az osztrák gazdasági kamara (WKO) szállodai tagozatának elnöke szerint kedvező a nyári foglaltsági helyzet az ausztriai szálláshelyeken - írja a GD Consuting.

80 százalék körüli foglaltság várható pünkösdkor a szállodákban 

A vidéki szállodákban 70-80 százalék közötti foglaltság várható pünkösdkor az előfoglalások adatai alapján - mondta Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az MTI-nek szerdán.

Határzár nélkül 80 %-os foglaltság lett volna ősszel a sárvári szállodákban 

Eredményes nyarat tudhatnak maguk mögött a sárvári szállodák. A korábbi évek azonos időszakához képest még emelkedett is a forgalom. Ezúttal azonban nem a külföldi vendégek, hanem az itthon nyaralók voltak többségben. Közülük is főként azok a családok, akik SZÉP-kártyával finanszírozták a nyaralást.

MSZÉSZ: júliusi szállásfoglalási adatok 

Júliusban elmaradt a tavalyitól a belföldi és külföldi vendégéjszakák száma a hazai szállodákban, áll a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) legfrissebb trendriportjában.

Pünkösd szárnyal, augusztus 20. a tavalyi foglaltságon 

A Szallas.hu-n évente átlagosan 30 milliárd forint értékben foglalnak szállást a magyarok, ami a magyar kereskedelmi szálláspiac 10 százalékát teszi ki. Ezáltal a - platform szerint - jól szemléltetik foglalási adataik a piaci trendeket.

Különös dolgoknak lehetünk tanúi most a kínai szállodákban 

A hotelek foglaltsága sok helyütt egyszámjegyűre csökkent, sok szállodát bezártak, ahol még maradt némi forgalom, ott emeletek lezárásával és a személyzet egy részének szabadságolásával csökkentik a költségeket. A Marriott kínai szállodáiban viszont az elmúlt egy hétben 15-ről 20 százalékra nőtt a foglaltság, írja a portfolio.hu hírportálon a KPMG szakértője.

Sárváron több hotel is teltházas az ünnepek alatt 

A nagyobb sárvári hotelekben már alig találni szabad szobát az ünnepi időszakra. Az előfoglalási adatok alapján az idén meglehetősen sokan választják a szállodai karácsonyozást.

Egyre több magyar tölti szállodában a karácsonyt 

Az előző év tapasztalatai és az idei előfoglalások alapján elmondható, hogy egyre több magyar család fordít hátat a hagyományoknak, és mond nemet az otthoni karácsonynak, kiszabadulva ezzel a főzés-mosogatás-sütés nyomasztó köréből, helyette inkább valódi pihenéssel töltik az év utolsó napjait. A Pénzcentrum többek között annak járt utána, van-e még szabad szállodai szoba az ország legnépszerűbb fürdővárosaiban, és hogy milyen mélyen kell a zsebünkbe nyúlnunk, ha itt szeretnénk szállást foglalni.

Ki mit vár a hosszú hétvégétől? 

Erős forgalom várható a hosszú hétvégéken a szállodákban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke szerint. A Szállás.hu elemzése azt mutatja, hogy a belföldi települések közül az október 23-i hétvégén a legnagyobb vendégforgalomra Eger, Gyula és Hajdúszoboszló számíthat.

A szállodák foglaltsága és a bevétel is nőtt idén 

Júniusban több mint egymillió vendég 2,5 millió éjszakát töltött el hazánk kereskedelmi szálláshelyein. A vendégszám 6,7%-kal, a vendégéjszaka-szám pedig 4,9%-kal haladta meg a tavaly ilyenkor mért értéket. A vendégek 13%-kal többet fordítottak a szállásra, mint előző évben, az ebből származó bevételek meghaladták a 20,5 milliárd forintot, és mindeközben a szállodák foglaltsága és az átlagár is tovább emelkedett.

Tíz év alatt alig változott a szállodák kihasználtsága 

Érdekes infografikát készített a Magyar távirati Iroda a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a magyarországi szállodák átlagos foglaltságáról.

Magyar Nagydíj - A tavalyihoz hasonlóan alakul a szállodai foglaltság 

A tavalyi szint körül alakul a foglalások száma a fővárosi szállodákban a Forma-1 Magyar Nagydíj ideje alatt - mondta Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára csütörtökön az MTI-nek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére