Ha fesztivál, akkor Irsai fröccs a sláger

Ha fesztivál, akkor Irsai fröccs a sláger 

A magyarok imádják a fesztiválokat, és a Hilltop online felmérése szerint a fröccs bizonyos esetekben már népszerűbb a sörnél is. De a boros koktélokra is vevők lennének a fesztiválozók.
’’A fröccsnek csak egy előnye van, hogy nincs hátránya’’

’’A fröccsnek csak egy előnye van, hogy nincs hátránya’’ 

Ez áll a mondások közt stílszerűen a Humbák Művek, Tibi atya kocsmája elnevezésű, fővárosi vendéglátóhely falán. Itt tartották május 11-én azt a sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették, hogy május 20-22. között a Városligetben rendezik meg a negyedik ingyenes Fröccs Pikniket.

Négy új termék a hungarikumok között 

A debreceni páros kolbásszal, a fröccsel, a bajai halászlével és az alföldi kamilla virágzattal bővült a hungarikumok listája - jelentette be Fazekas Sándor miniszter kedden Debrecenben.

Így védenék meg a magyar fröccsöt 

Ki kell dolgozni a palackozott fröccs szakmai szabályait, hogy a visszaéléseket meg lehessen előzni, a fogyasztók bizalmát pedig meg lehessen őrizni – jelentette ki az agrárszektor.hu-nak a Földművelésügyi Minisztérium (FM).
Megrendezik a II. Fröccs és Barbecue Fesztivált

Megrendezik a II. Fröccs és Barbecue Fesztivált 

2014. június havának 7. napján rendezik meg a II. Fröccs és Barbecue Fesztivált, melynek idén a Bálna Budapest ad otthont, ahol a szervezők ez alkalommal is neves bortermelők szomjoltó nedűit-, és forró grillrácsokon készült sülteket kínálnak vendégeik számára.

Hosszúlépés az emberiségnek... 

A tepertős pogácsa után a szikvíznek és a fröccsnek is örülhetünk, bekerültek ugyanis a Magyar Értéktárba.

A nyár itala: a fröccs 

A legmelegebb nyári napokat éljük, ilyenkor mindenki az enyhülést adó árnyat, a hűsítő italokat keresi. Ahogy mondják, Magyarország jellegzetes cégérei a különleges italok, a tokaji, a bikavér, a vagy éppen a pálinka. Azonban az igazi hungarikumok sorából gyakran felejtjük ki a fröccsöt, amely nem csak az egyik leghatékonyabb nyári szomjoltó, de duplán magyar specialitás.

Szüret a Szigeten 

Harmadszorra nyitja meg kapuit a Hungarikum falu, Magyarország ezerszínű népi kultúrájának értékeit bemutató helyszín, ahol - a 2009-es lakodalom és 2010-es aratás után - idén a szüret tematikája köré szerveznek programokat. Bemutatják a magyar borvidékeket, szüreti hagyományaikat, táncaikat, dalaikat és persze kiváló boraikat, pálinkáikat - tájékoztatták a Turizmus Online-t a Sziget Fesztivál szervezői.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!