Megrendezik a II. Fröccs és Barbecue Fesztivált

2014. június havának 7. napján rendezik meg a II. Fröccs és Barbecue Fesztivált, melynek idén a Bálna Budapest ad otthont, ahol a szervezők ez alkalommal is neves bortermelők szomjoltó nedűit-, és forró grillrácsokon készült sülteket kínálnak vendégeik számára.

Június első hétvégéjén a szervezők minden lelkes grillezni vágyót a Duna partra csábítanak, ugyanis a felállított grillsütőkön szakácsok segítségével elsajátíthatják a barbecue fortélyait.

Szombaton GRILL versenyt hirdetnek, ahol titkos családi receptek segítségével csapatok mérettethetik meg magukat.

A BBQ Piacon megtalálható lesz minden kellék, mely egy remek grillfogáshoz elengedhetetlen, úgy, mint a különleges házi fűszerek, olajok, mézek, szószok és sütőeszközök.

A rendezvényen kiállító kiemelt éttermeknél magyar és nemzetközi ízvilágú hús és zöldség félék grillezett formáit ízlelhetik meg a látogatók.

A finom ételek mellé elengedhetetlen a méltán híres magyar frissítő ital: a FRÖCCS, mely kezdetben Jedlik Ányos feltaláló által Spriccer néven vált ismertté. A már megszokott fröccsök úgy mint: kisházmester, hosszúlépés, viceházmester, kisfröccs, házmester, nagyfröccs, háziúr, sóher, mafla, polgármester, csattos, lámpás, Krúdy fröccs, kőműves fröccs mellett nem csak bor alapú, hanem vodka, whisky és sör spriccerek lesznek megtalálhatóak.

A szervezők a fesztiválon egy világcsúcs megdöntése céljából a következő, röpke felhívást intézik a látogatókhoz:

Döntsük meg együtt a kisfröccs ivás világrekordját szombaton (16:00-18:00)! 2009-ben 500 L volt  a rekord, amit most 1000 L szekszárdi Invictus borból készült kisfröccsel kísérelünk megdönteni a Puskás Borház jóvoltából! Ott találkozunk!

A néphagyományokhoz híven Pünkösdi Királyt is választanak, ahol bátorságáról és elszántságáról kell tanúbizonyságot adnia a vállalkozó szellemű ifjú legényeknek. Feladatok: Borivó és lepényevő verseny, szellemi és fizikai erőfitogtatás. A győztes legényt megkoronázzák és vendégül látják egy Pünkösdi lakomával.

A rendezvényen számos Pünkösdi program – színpadon koncertek, gyermek műsorok, neves Gastro bloggerek főzőbemutatói, szabadtéri grillparti, GRILL verseny, fröccsivó verseny, Pünkösdi Királyválasztás - várja az arra látogatókat.

Részletek: www.facebook.com/froccsfeszt

Forrás: Élelmiszer Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.