Megrendezik a II. Fröccs és Barbecue Fesztivált

2014. június havának 7. napján rendezik meg a II. Fröccs és Barbecue Fesztivált, melynek idén a Bálna Budapest ad otthont, ahol a szervezők ez alkalommal is neves bortermelők szomjoltó nedűit-, és forró grillrácsokon készült sülteket kínálnak vendégeik számára.

Június első hétvégéjén a szervezők minden lelkes grillezni vágyót a Duna partra csábítanak, ugyanis a felállított grillsütőkön szakácsok segítségével elsajátíthatják a barbecue fortélyait.

Szombaton GRILL versenyt hirdetnek, ahol titkos családi receptek segítségével csapatok mérettethetik meg magukat.

A BBQ Piacon megtalálható lesz minden kellék, mely egy remek grillfogáshoz elengedhetetlen, úgy, mint a különleges házi fűszerek, olajok, mézek, szószok és sütőeszközök.

A rendezvényen kiállító kiemelt éttermeknél magyar és nemzetközi ízvilágú hús és zöldség félék grillezett formáit ízlelhetik meg a látogatók.

A finom ételek mellé elengedhetetlen a méltán híres magyar frissítő ital: a FRÖCCS, mely kezdetben Jedlik Ányos feltaláló által Spriccer néven vált ismertté. A már megszokott fröccsök úgy mint: kisházmester, hosszúlépés, viceházmester, kisfröccs, házmester, nagyfröccs, háziúr, sóher, mafla, polgármester, csattos, lámpás, Krúdy fröccs, kőműves fröccs mellett nem csak bor alapú, hanem vodka, whisky és sör spriccerek lesznek megtalálhatóak.

A szervezők a fesztiválon egy világcsúcs megdöntése céljából a következő, röpke felhívást intézik a látogatókhoz:

Döntsük meg együtt a kisfröccs ivás világrekordját szombaton (16:00-18:00)! 2009-ben 500 L volt  a rekord, amit most 1000 L szekszárdi Invictus borból készült kisfröccsel kísérelünk megdönteni a Puskás Borház jóvoltából! Ott találkozunk!

A néphagyományokhoz híven Pünkösdi Királyt is választanak, ahol bátorságáról és elszántságáról kell tanúbizonyságot adnia a vállalkozó szellemű ifjú legényeknek. Feladatok: Borivó és lepényevő verseny, szellemi és fizikai erőfitogtatás. A győztes legényt megkoronázzák és vendégül látják egy Pünkösdi lakomával.

A rendezvényen számos Pünkösdi program – színpadon koncertek, gyermek műsorok, neves Gastro bloggerek főzőbemutatói, szabadtéri grillparti, GRILL verseny, fröccsivó verseny, Pünkösdi Királyválasztás - várja az arra látogatókat.

Részletek: www.facebook.com/froccsfeszt

Forrás: Élelmiszer Online


Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban

Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban 

Tavaszi tekercskészítő versenyre hívták a főváros egyik legelitebb gimnáziumának, az Eötvös József Gimnázium diákjait március 22-én, szombaton.
Bezár Bécs ikonikus magyar étterme

Bezár Bécs ikonikus magyar étterme  

Ősszel végleg bezárja kapuit a bécsi magyar közösség egyik ikonikus találkozóhelye, az „Ilona Stüberl“ étterem.
Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Visszatér egy legendás üdítőital

Visszatér egy legendás üdítőital  

A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.
Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.