MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Öt magyar arborétum a hosszú hétvégére

Öt magyar arborétum a hosszú hétvégére 

Nemcsak az ősz ragyogó színeit csodáhatjuk meg, ha felkeressük őket - elménket is lecsendesíthetjük egy hosszú séta során.
Eger, Gyula és Budapest a legkedveltebb őszi úti cél

Eger, Gyula és Budapest a legkedveltebb őszi úti cél 

Az október 23-ai hosszú hétvége beindítja a wellness-szezont. A szálláskereséskor leggyakrabban használt szűrők között szerepel a hotel, a wellness, az előlegfizetés nélkül foglalható, a teljes ellátás és a négycsillagos kategória is.
Szallas.hu: Ha hosszú hétvége, akkor felkerekedik a magyar

Szallas.hu: Ha hosszú hétvége, akkor felkerekedik a magyar 

Kiemelkedő forgalmat hoz a négynapos hosszú hétvége a Szallas.hu foglalási adatai szerint. Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vezetik jelenleg a legkeresettebb úti célok listáját. 
Kiemelkedő eredményeket hozott az ünnepi hosszú hétvége

Kiemelkedő eredményeket hozott az ünnepi hosszú hétvége 

Hosszú idő óta az első szabad, korlátozásoktól mentes négynapos hétvégét tölthették el a vendégek Magyarországon – megteltek a szálláshelyek. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján összesen 386 ezer éjszakát foglaltak le a vendégek ezekre a napokra, ami a hétszerese a tavaly ilyenkorinak. Rengeteg szálláshely teltházzal üzemelt - tájékoztatta lapunkat a Magyar Turisztikai Hivatal.
MÁV-Volán info a hosszú hétvégére

MÁV-Volán info a hosszú hétvégére 

A MÁV-START vonatai október 31-én, vasárnap az ünnepnapi, november 1-jén a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.
Szállásfoglalási elemzések a hosszú hétvégéről

Szállásfoglalási elemzések a hosszú hétvégéről 

A Szallas.hu hazai foglalási portáltól.
Mi várható a hosszú hétvégén?

Mi várható a hosszú hétvégén? 

Négynapos hosszú hétvégével zárul a nyaralási főszezon, amit sokan ki is használnak utazásra, kikapcsolódásra, városlátogatásra. A fél ország útra kel.
Duplájára nő a forgalom a tavalyi húsvéthoz képest

Duplájára nő a forgalom a tavalyi húsvéthoz képest 

Megtelnek a wellness-szállodák a négynapos húsvéti hosszú hétvégén a Szallas.hu foglalási adatai szerint. Egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest közel négyszeresére, míg a tavalyi húsvéthoz képest csaknem a duplájára nő a forgalom. Főtt sonkával, tojásfestéssel és állatsimogatóval várják a szállásadók vendégeiket.

Tumultusra kell számítani a hosszú hétvégén Ferihegyen 

Jelentős forgalomra lehet számítani már csütörtöktől kezdve a légiközlekedésben Budapesten. Sokan kihasználják az idei első, háromnapos hoss zú hétvége kínálta lehetőséget és egy - két nappal megtoldva elindulnak a napfényesebb tájak vagy éppen egy - egy izgalmas külföldi város felé.

Útra kelünk Mindenszentekkor is  

Egy átlagos novemberi hétvégéhez képest 4,5-szörös lesz a belföldi vendégforgalom a hosszú hétvégén a Szallas.hu előrejelzésre alapján. Úgy tűnik, hogy az ünnepet egyre inkább meghonosítják a szállásadók, akik tökfaragással, félelmetes jelmezversennyel, szellemtúrával készülnek. A foglalások zömét Heves, B.-A.-Z. és Zala megye zsebelték be, és nemcsak többen, de többet is költünk majd.

Ki mit vár a hosszú hétvégétől? 

Erős forgalom várható a hosszú hétvégéken a szállodákban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke szerint. A Szállás.hu elemzése azt mutatja, hogy a belföldi települések közül az október 23-i hétvégén a legnagyobb vendégforgalomra Eger, Gyula és Hajdúszoboszló számíthat.

Első negyedéves növekedés: 13% 

Két négynapos és egy háromnapos hosszú hétvége esett a második negyedévre, ami élénkítően hatott a belföldi turizmusra: a Szallas.hu elemzése alapján a 13 százalékot is meghaladta a bővülés a második negyedévben tavalyhoz képest.

Pünkösd nyertese: Siófok 

A meleg, napos idő már a balatoni szálláshelyeknek kedvez, a pünkösdi hosszú hétvégén útnak indulók körében Siófok a legnépszerűbb. A forgalom egy átlagos májusi hétvége több mint másfélszerese, tavalyhoz képest pedig 41 százalékos a növekedés. 

Kánaánita majális négy és félszer 

4,5-szörös lesz a forgalom a szálláshelyeken a hosszú hétvégén, ami másfélszeres növekedés tavalyhoz képest. Az átlagos foglalási értéknél 60 százalékkal drágábban foglalunk, ha SZÉP-kártyával rendezzük a számlát. Eger és Gyula átvették a vezetést Budapesttől a Szallas.hu legvonzóbb belföldi úti célokat rangsoroló listáján.

Ötszörös forgalom a magyarországi szállodákban 

Ötszörös forgalmat hoz a magyarországi szállodákban a húsvéti négynapos ünnepi hosszú hétvége egy átlagos márciusi hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint. 

Hosszú hétvégék 2018-ban 

A következő évben így alakulnak majd a szünnapok és a munkanapok: 

Hosszú hétvégék: utasbiztosítás nélkül ne utazzunk!  

Közeledik az október 23-i hosszú hétvége és az őszi szünet. Egyre többen terveznek rövid kiruccanást ezekre a napokra, ugyanakkor a kiutazóknak csupán kevesebb, mint a fele köt utasbiztosítást. Ha biztosítás nélkül utazunk külföldre, komoly anyagi kockázatot vállalunk – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

30 százalékkal nőtt a foglalások száma pünkösdkor 

Tovább élénkül a belföldi turizmus, 30 százalékkal nőtt a foglalások száma a pünkösdi hosszú hétvégén egy átlagos június eleji hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint.

Kilenc hosszú hétvége lesz 2018-ban 

Jövőre hat szombat is munkanap lesz a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló, nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint, amely a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken. A munkanap áthelyezések miatt ugyanakkor kilenc hosszú hétvége lesz 2018-ban.

Megugrottak a szálláshelyfoglalások a hosszú hétvégékre 

Biztatóan magasak a szálláshelyfoglalási adatok a hosszú hétvégékre az egész ország területén, a szállodák jelentős része megtelt - mondta Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Kevesebb hosszú hétvégének örülhetnek a szállodások idén 

Idén kétszer lesz négynapos, a január első hétvégéjétől eltekintve pedig még háromszor lesz háromnapos hétvégénk, ami kevesebb, mint amennyi a tavalyi évben jutott.

Tudják, hol pihensz október 23-án! 

Az interneten semmi sem marad titokban. A trivago szálláskereső már azt is tudja, hol töltik az október 23-i hosszú hétvégét a magyarok.

Rövidebb munkahéttel élénkítené a turizmust Kína 

A nyári hosszú hétvégék bevezetése, vagyis a rugalmas, négy és fél napos munkahét mellett áll ki a kínai kormány a turizmus további fellendítése érdekében - számolt be a kínai média az államtanács döntéséről.

A hosszú hétvégén is hozzánk jöttek a román turisták 

Csaknem százezer román turista töltötte romániai üdülőhelyeken a május 1-jei hosszú hétvégét, a külföldi célpontok közül Magyarország volt a második legkeresettebb a romániai turisták körében - közölte hétfőn a román idegenforgalmi munkáltatók szövetsége.

Tobzódunk a hosszú hétvégékben 2015-ben 

Örülhetnek a turisztikai szolgáltatók: hét hosszú hétvége lesz 2015-ben.

Január 10-éig érvényesek a BKK éves bérletei 

Január 10-én hajnali két óráig érvényesek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) éves bérletei.

Teltháznak örülhetnek a szállodák a hosszú hétvégén 

Országszerte teltházzal, közel százszázalékos kihasználtsággal üzemeltek a szállodák a csütörtöktől-vasárnapig tartó hosszú hétvégén - derül ki az MTI tudósítói által készített körképből. 

Miskolc is megtelik a hosszú hétvégén 

A miskolci TDM felmérése alapján, 15 szálloda személyes megkérdezése után jelenleg a szállások foglaltsága 85%-os Miskolcon a most következő hosszú hétvégére, de folyamatosan érkeznek még most is a foglalások, s még az ünnep előtti utolsó két napban is számítani lehet további érdeklődésre.

Így változnak a szállásárak a hosszú hétvégén 

A trivago.hu adatai szerint Balatonfüreden a legjelentősebb a szállásár-növekedés az október 23-26-i hosszú hétvégére.

Csak hogy ne feledjük: 5 hosszú hétvégénk lesz idén 

Az erről szóló miniszteri rendelet még tavaly augusztus 30-án látott napvilágot.

Öt hosszú hétvégével számolhatunk jövőre 

Örülhetnek a turizmusban dolgozók, jövőre öt hosszú hétvége is lesz. 

Dúskálunk jövőre a hosszú hétvégékben 

Jövőre úgy esnek az ünnepnapok - például május elsejéhez, október 23-hoz és december 24-hez kapcsolódóan -, hogy öt hosszú hétvége is lehet. Az ünnepek körüli szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.

Idén is lesznek hosszú hétvégéink 

Jó év lesz az idei is a hosszú hétvégék szempontjából, hiszen egy ünnepnap sem esik 2013-ban hétvégére.

A vidéki szállodák profitálnak a hosszú hétvégéből 

(MTI) - Elsősorban a vidéki szállodák iránt nő meg a kereslet az augusztus 20-hoz kapcsolódó hosszú hétvégén, Budapesten az augusztus nem számít főszezonnak - mondta Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) titkára az MTI-nek pénteken.

Megárt a sok hosszú hétvége? 

2012-ben rendkívül sok, összesen 9 hosszú hétvégének örvendezhetnek a magyarok, különösen a turisztikai szolgáltatók. Ebből eddig 2 – március 15. és Húsvét – telt el. Míg a korábbi években mindig rekordot döntött a hosszú hétvégéken a belföldi turistaforgalom, az idén egyesek szerint nem mindig lesz ez így. 

A Rám-szakadékban rekedt a zord tél 

A tavaszi időjárás beköszönte ellenére a Rám-szakadékban még téli viszonyok uralkodnak. A turistaút egyes szakaszai, valamint a kihelyezett létrák jéggel borítottak. A Rám-szakadék látogatása nem ajánlott! A hosszú hétvégén kirándulni indulóknak a Pilis magasabban fekvő részein szintén télies viszonyokra, a városi hőmérsékletnél akár 10 fokkal hidegebbre kell felkészülniük. Hasznos tanácsok kirándulás előtt! 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére