Duplájára nő a forgalom a tavalyi húsvéthoz képest

Megtelnek a wellness-szállodák a négynapos húsvéti hosszú hétvégén a Szallas.hu foglalási adatai szerint. Egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest közel négyszeresére, míg a tavalyi húsvéthoz képest csaknem a duplájára nő a forgalom. Főtt sonkával, tojásfestéssel és állatsimogatóval várják a szállásadók vendégeiket.

Útra kelünk a négynapos hosszú hétvégén: több mint négyszeresére nő a szálláshelyek forgalma egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest, a tavalyi húsvéti időszakhoz viszonyítva pedig 87 százalékos a bővülés.

„A magyarok körében egyre népszerűbbek az ünnepi hosszú hétvégék is az üdülésre, jól példázza ezt a mostani kiemelt időszak is, az ismert wellness-szállodák már kitették a megtelt táblát” – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. Átlagosan 53 ezer forintot költünk foglalásonként, melyek hossza jellemzően 2 éjszaka. Minden ötödik foglalást SZÉP-kártyával rendezik, ezek átlagértéke 78 ezer forint. A legkedveltebb szállástípusok az apartmanok (25%), a vendégházak (23%) és a panziók (17%), a kikapcsolódásra vágyók kétharmada valamelyikükben hajtja álomra fejét.

„A hosszú hétvége nemcsak a pároknak kedvez, családok és baráti társaságok is útnak indulnak – árulta el Keresztes Nóra. – Foglalásonként az átlagos létszám 3,4 fő.”

Eger, Hajdúszoboszló és Gyula a legkeresettebb úti célok a vendégek körében, de Budapesten, Siófokon és Szegeden is sokan töltik majd a húsvétot. A legnépszerűbb belföldi települések előkelő top tízes listáján még Nyíregyháza, Pécs, Hévíz és Miskolctapolca szerepelnek. Megyéink közül Heves (13%), Borsod-Abaúj-Zemplén (11%) és Veszprém (8%) az abszolút nyertesek, ők hárman részesülnek a legnagyobb arányban a forgalomból. A legtöbb turistát vonzó program, látnivaló sorrendben a Hollókői Húsvéti Fesztivál, az egri vár és a Nyíregyházi Állatpark a Szallas.hu adatai szerint.

„Sokan felkeresik továbbá a Festetics-kastélyt, a Fátyol-vízesést és a Visegrádi Fellegvárat is” – tette hozzá a marketing menedzser. Nem marad el a húsvéti hangulat A szállásadók gondoskodnak az ünnep tradicionális kellékeiről. „Húsvéti fogásokkal, főtt sonkával, tojással, kaláccsal várják vendégeiket a szállásadók – ismertette a részleteket Keresztes Nóra. – Népszerű programok ilyenkor még a népi játékok, a tojásfestés, az állatsimogatás és a tojáskeresés is.” Nemcsak a gyereknek, a felnőtteknek is készülnek extrákkal: lesz pezsgős wellnessezés is és zenés est is.

Top 10 legnépszerűbb belföldi úti cél

1. Eger

2. Hajdúszoboszló

3. Gyula

4. Budapest

5. Siófok

6. Szeged

7. Nyíregyháza

8. Pécs

9. Hévíz

10. Miskolctapolca

 

Top 10 legnépszerűbb külföldi úti cél

1. Zakopane

2. Szováta

3. Parajd

4. Krakkó

5. Torockó

6. Nagyvárad

7. Kassa

8. Rakovica

9. Székelyudvarhely

10. Prága

 

Top 10 legnépszerűbb program

 

1. Hollókői Húsvéti Fesztivál

2. Egri vár

3. Nyíregyházi Állatpark

4. Festetics-kastély

5. Fátyol-vízesés Szilvásvárad

6. Visegrádi Fellegvár

7. Siklósi vár

8. Veszprémi Állatkert

9. Nemzeti Történeti Emlékpark

10. Diósgyőri vár

Forrás: Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.