A Rám-szakadékban rekedt a zord tél

A tavaszi időjárás beköszönte ellenére a Rám-szakadékban még téli viszonyok uralkodnak. A turistaút egyes szakaszai, valamint a kihelyezett létrák jéggel borítottak. A Rám-szakadék látogatása nem ajánlott! A hosszú hétvégén kirándulni indulóknak a Pilis magasabban fekvő részein szintén télies viszonyokra, a városi hőmérsékletnél akár 10 fokkal hidegebbre kell felkészülniük. Hasznos tanácsok kirándulás előtt! 

Közelgő nemzeti ünnepünk miatt hosszú hétvége elé nézünk. A meteorológusok által ígért tavaszi idő várhatóan sok kirándulót fog kicsalni a szabadba.

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén lévő Rám-szakadék a turisták egyik kedvelt célpontja. Bizonyára sokan tervezik, hogy az előttünk álló hétvégén ide látogatnak. A Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészete felhívja a figyelmüket, hogy a Rám-szakadék a korábbi téli időjárás miatt még mindig rendkívül nehezen járható! A régen várt tavaszi idő megérkezése megtévesztő lehet, ugyanis földrajzi adottságai miatt a szakadék egyes részeire egyáltalán nem süt be a nap, ezért a tél folyamán kialakult jégpáncél csak nagyon lassan olvad el. A turistautat, valamint a kihelyezett létrákat sok helyen még mindig jég borítja, ami a túraútvonalon való közlekedést fokozottan balesetveszélyessé teszi! A nehezen járható szakaszok előtt az erdészet táblákon is figyelmezteti a kirándulókat a csúszásveszélyre.

Emlékezetes, hogy 2010 tavaszának heves viharai a Rám-szakadékban is komoly károkat okoztak. A túraútvonal helyreállítása, és a megsemmisült korlátok pótlása rövid időn belül megtörtént, azonban a természeti erők hatására a turistaút több helyen új nyomvonalra helyeződött át. Ezáltal a szakadék a korábbinál is nehezebben járhatóvá vált.

Szintén télies viszonyokra lehet számítani a Pilis magasabban fekvő részein is. Bár a hótakaró a legtöbb helyen elolvadt, a városból indulóknak akár 8-10 fokkal hidegebb hőmérsékletre is fel kell készülniük. Továbbra is ajánlott a réteges, meleg öltözet és a meleg ital.

A farakás nem mászóka!

A kerékpárosoknak a még zajló fakitermelésekre kell figyelniük. Az erdészeti utakon a hétvégén is bárhol lehet erdészeti járművekre, farakásokra számítani. A burkolt utak a ráhordott sártól helyenként csúszósak lehetnek. Fontos ezért a kerékpározásra kijelölt erdészeti utakon a vonatkozó szabályok betartása. Ezek közül is a 30 km/órás sebességkorlátozás a legfontosabb.

Szintén a fakitermelésekkel kapcsolatban hívjuk fel elsősorban a szülők figyelmét arra, hogy a farakások nem mászókák. A kitermelt faanyag, aminek legnagyobb része tűzifaként hasznosul, sok helyen még rakásokban áll az erdei utak mellett. A farakásokra felmászni balesetveszélyes és tilos! Kérjük, vegyék komolyan az erre figyelmeztető feliratokat!


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.