Rövidebb munkahéttel élénkítené a turizmust Kína

A nyári hosszú hétvégék bevezetése, vagyis a rugalmas, négy és fél napos munkahét mellett áll ki a kínai kormány a turizmus további fellendítése érdekében - számolt be a kínai média az államtanács döntéséről.

A kormány arra ösztönzi a dolgozókat és a munkáltatókat, hogy - ha tehetik - már pénteken délben fejezzék be a munkát és utazzanak, hadd élénküljön a gazdaság, bővüljön a fogyasztás.

A kínai internetes fórumokon közlemény formájában nyilvánosságot kapott felvetés nagy érdeklődést váltott ki. Több mint 25 millió olvasója közül akadtak, akik nyomban hosszú életet kívántak a kormányfőnek, míg mások azt kérték, ha lehet, még az idei nyár vége előtt intézkedjen.

A kormány 26 javaslatban fogalmazta meg turizmust ösztönző intézkedéseit, s ezek egy része a látványosságok, történelmi és természeti turisztikai célpontok körülményeinek javítására vonatkozik.

Másik részében viszont többek közt a helyi kormányzatokat arra utasítják, igyekezzenek területükön meggyőzni a vállalkozókat, hogy nyáron engedjék el a dolgozóikat már péntek délben.

A China Daily című napilapban megszólaltatott turisztikai hivatali vezető szerint az irányelvek a fizetett szabadságok kötelező és rugalmas kiadását is szorgalmazzák. Erre azért van szükség, mert a kínai munkahelyek nagy részén vagy nem adják ki a törvény szerint járó szabadságot, vagy a munkavállalók nem veszik ki azt, mert attól tartanak, hogy ha megtennék, rossz benyomást keltenének a főnökükre, esetleg kedvezőtlenül befolyásolnák az előremenetelüket.

Egy közelmúltban végzett felmérés szerint a jogosultaknak alig a fele él, vagy élhet a lehetőséggel. A felmérésekből kiderült, az állami vállalatoknál, párt és kormányzati szerveknél, hivataloknál, önkormányzatoknál, intézeteknél jobban érvényt tudnak szerezni a fizetett szabadsággal kapcsolatos előírásoknak, míg a magáncégek, a kis és közepes vállalkozások, a szolgáltató ipar szereplői már sokkal inkább fittyet hánynak azokra.

Forrás: MTI


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.