Airbnb a sarkkörön és azon is túl?

Airbnb a sarkkörön és azon is túl? 

Az amerikai Forbes összegyűjtötte az Airbnb-ről azt a hét szállást, ami a gyönyörű kilátást kedvelő turisták kedvence ebben a szezonban.
Teljes készültségben Izland

Teljes készültségben Izland 

A Reykjanes-félszigetet továbbra is több száz földrengés sújtja, Izland azzal számolt, hogy bármelyik percben kitörhet a vulkán.
Városi pezsgést szeretőknek, bulituristáknak nem ajánlott!

Városi pezsgést szeretőknek, bulituristáknak nem ajánlott! 

Ha viszont szereti a szinte holdbéli táj nyugalmát, a színek és alakzatok fenséges kontrasztjait, valamint a nyüzsgő emberhad helyett a slow turizmus híve - akkor Izlandot mindenképp vésse fel bakancslistája előkelő helyére! Buzássy Honóra képriportja, reméljük, meggyőzi arról, hogy mindebben messze igazunk van.
Izland új turisztikai adó bevezetését tervezi

Izland új turisztikai adó bevezetését tervezi 

Még nem született döntés arról, hogy a látogatóknak mekkora összeget kell majd fizetniük, de Katrín Jakobsdóttir miniszterelnök szerint ez kezdetben nem lesz magas.
Kirobbanó siker Izland legújabb látványossága, a bébivulkán

Kirobbanó siker Izland legújabb látványossága, a bébivulkán 

A legfrissebb vulkánkitörés Izlandon látványos lávafolyamokat eredményezett és egy új, sokak által “bébivulkánnak” nevezett kráter is kialakult.
Izlandon értenek az országimázshoz

Izlandon értenek az országimázshoz 

Izland turisztikai hivatala és legjelentősebb szolgáltatói tartottak workshopot a magyar szakmának a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben.
Öt- helyett négynapos munkahét?

Öt- helyett négynapos munkahét? 

Izlandon nagyon bevált. Lehet, hogy nálunk is érdemes lenne kipróbálni?
Fülbemászó popdallal csábítja a turistákat Izland

Fülbemászó popdallal csábítja a turistákat Izland 

Ráadásul egy akció keretében az Izlandra látogatók designer túrabakancsot is nyerhetnek.
Sarki-fény, lávamezők, gleccserek, hal hallal és garantáltan sehol egy lélek se

Sarki-fény, lávamezők, gleccserek, hal hallal és garantáltan sehol egy lélek se 

Az idei turistaszezonra a koronavírus erősen rányomta a bélyegét, így nem könnyű eldönteni, utazzunk-e a nyáron, és ha igen, mi számít biztonságos úticélnak. Az izlandiak szerint hazájuk jó választás lehet.
Csődbe ment egy izlandi fapados

Csődbe ment egy izlandi fapados 

Beszüntette működését és törölte összes járatát a Wow Air 2019. március 28-tól, csütörtöktől – derült ki a cég honlapján közzétett értesítésből - írja az AIRportal.hu

Lezárják a mesebeli kanyont Izlandon 

Júniusig lezárják a Fjaðrárgljúfur kanyont, amely nagyjából úgy néz ki, ahogy Völgyzugolyt elképzeli A Gyűrűk Ura egyszeri olvasója. A környezetvédelmi hatóság szerint a drasztikus lépésre a folyamatosan növekvő számú látogató által okozott környezeti kár miatt van szükség - írja a 444.hu.

Megelevenedik Izland "tüzes szíve" 

Új interaktív múzeum nyílik június 1-én Izlandon, mely az ország egyedülálló és illékony geológiáját vizsgálja és mutatja be a látogatóknak. 

Ez a vodkamárka minden izlandit név szerint köszöntött 

Facebook Live videóban köszöntötte az izlandi Reyka Vodka az izlandi embereket karácsony alkalmából.

Év végére több amerikai turista lesz Izlandon, mint helyi lakos 

Szeptember végére majdnem elérte az izlandi lakosok számát az országba érkező amerikai turisták száma, januárig várhatóan túl is fogja szárnyalni azt. 

Helyiek tanítják az Izlandra látogató turistákat 

Iceland Academy néven szuper videósorozatot indított az izlandi turisztikai hivatal.

Izlandi turizmus: példátlan növekedés néhány év alatt 

Valaha a halászatból és az alumíniumgyártásból éltek, ma már a turizmus jelenti a gazdaság növekedésének fő motorját Izlandon: az ország turizmusa öt év alatt 264 százalékkal bővült.

Így örülnek a turistáknak Izlandon 

Izlandon az utóbbi időben jelentősen megnőtt a turisták száma, ám ez úgy tűnik, nem zavarja a helyi lakosokat, sőt...

Charterjáratok indulnak Izlandra Budapestről 

A Travel Service charterei idén négy alkalommal, tavasszal és ősszel közlekednek Budapest és Keflavík között, a gépeket a Bono Utazási Központ bérli izlandi partnereivel együtt.

Hatvanezer forintért repülhetünk Kaliforniába európai városokból 

Az izlandi Wow Air légitársaság nemrég bejelentette, hogy nyáron közvetlen járatot indít Izlandról Los Angelesbe és San Franciscóba, Európa számos más városából pedig egy egyórás izlandi átszállással repülhetünk az amerikai városokba, ezekre az útvonalakra már 199 dollártól lehet jegyet váltani.

Kanadai járatokat indít az izlandi ultrafapados 

Az izlandi WOW Air ultrafapados légitársaság jövő év májusától Torontóba és Montreálba indít járatokat Reykjavíkból. A WOW az év eleje óta már repül Washington D.C.-be és Bostonba az amerikai kontinensen.

Magyar turisztikai befektetés Izlandon 

Bajomi-Lázár Dávid, a Bono Utazási Központ-Skandináv Utazási Központ ügyvezető igazgatója és társtulajdonosa Izlandon nyitott turisztikai vállalkozást.

Tenerifére indít Budapestről járatokat a Wizz Air 

Új útvonalat indít a Wizz Air Budapestről Tenerifére október 30-án. A légitársaság az új útvonalon kezdetben hetente két járatot üzemeltet majd hétfőnként és péntekenként. Ezen kívül Izlandra is indulnak járatok Lengyelországból.

10 gyönyörű úti cél Trónok harca-rajongóknak 

Nemrég debütált az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozata, a Trónok harca legújabb évada, melyre milliónyi néző várt világszerte. A Lannisterek, Starkok, sárkányok és óriások mellett Westeros csodás helyei is hozzájárulnak a sorozat különlegességéhez. A trivago.hu utazási weboldal összegyűjtötte azokat a gyönyörű úti célokat, amelyek a legendás sorozat egy-egy helyszínéül szolgálnak – a forgatásnak többek között Marokkó, Horvátország és Izland adott otthont.

Extra kitérő: megmutatta a pilóta utasainak a vulkánkitörést 

A lelkes utasoknak soha vissza nem térő látványban volt részük: a levegőből nézhették meg az izlandi Bardarbunga vulkánt.

Újabb izlandi vulkán tört ki 

Az Eyjafjallajökull 2010-es kitörése után sokan egy újabb izlandi vulkánkitörés miatt aggódnak – ezúttal a Bardarbunga tűzhányó kezdett vulkáni tevékenységbe.

Adj egy esélyt a békének! 

A béke kifizetődő dolog: a turizmusban általában jól teljesítenek azok az országok, amelyek a Globális Békeindex elején állnak.

Az Egészség Szigete 

Izland fővárosában, Reykjavíkban tartották az "Iceland of Health" kezdeményezés képviselői idei szakmai konferenciájukat, amelynek legfontosabb témája az izlandi egészségturizmus lehetőségeinek meghatározása és a termékfejlesztési alternatívák elemzése volt.

Mégis lesz kínai óriásberuházás Izlandon 

Mégis lesz kínai óriásberuházás Izlandon

A Hekla fog okádni? 

Nem, ez nem valami gusztustalanság; tudósok szerint a Hekla, izlandi tűzhányó lesz a következő a sorban. Ezúttal azonban elmaradhat a légi forgalmi káosz.

Vulkáni hamu: a tervezett 90 000-ből 900 járat nem indult 

A londoni Volcanic Ash Advisory Centre (VAAC) jelentése szerint néhány helyen még található koncentrált mennyiségben hamu Európa fölött, frissítette az Eurocontrol szerda délelőtt 10-kor az európai légiközlekedés helyzetéről adott jelentését.

Idáig nem jön el a hamufelhő 

A legújabb számítások szerint sem Magyarországot, sem Szlovákiát és Csehországot nem fogja elérni az izlandi tűzhányó hamufelhője, mert a vulkán szerda hajnal óta nem lövell hamut - mondta Bozó János, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) repülésmeteorológusa az MTI-nek.

Németország: megszűnt a légtérzárlat, maradt a káosz 

Szerda délutánra feloldották a légtérzárlatot a legnagyobb észak-németországi, valamint a berlini repülőtereken, a káosz azonban nem szűnt meg.

Bréking: ezekben az órákban nyílnak meg újra a német repterek 

A következő órákban újra megnyitják a vulkáni hamu miatt szerda reggel lezárt észak-németországi repülőtereket, tájékoztatta a TurizmusOnline-t a NIKI és Airberlin.

Mérséklődik az izlandi tűzhányó aktivitása 

A korábbinál jóval kevesebb hamut lövell a levegőbe a Grimsvötn tűzhányó, ezért izlandi szakemberek a kitörés közeli befejeződésére számítanak.

Vulkánkitörés: három járatát törölte a Malév 

A Malév három szerda reggeli járatát törölte, miután a napokban kitört Grimsvötn tűzhányó hamufelhője miatt több ország reptere sem fogad járatokat - mondta el Hardy Mihály, a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője az MTI-nek szerdán.

Bezártak a legnagyobb északnémet repülőterek 

Szerda reggel bezártak a legnagyobb északnémet repülőterek a napokban kitört izlandi Grimsvötn tűzhányó hamufelhője miatt.

Felborítja az időjárást a hamufelhő? 

Komoly időjárási változásokat okozhat a vulkáni hamufelhő, de a mostani izlandi kitörés előreláthatólag nem lesz hatással a magyarországi időjárásra és légiközlekedésre, ugyanakkor a hosszú távú hatások még nem ismertek, véli Bozó János repülésmeteorológus.

Az izlandi vulkáni hamufelhő elérte Skandináviát 

Végigsöpört Nyugat-Norvégián és Dánián az izlandi Grimsvötn tűzhányóból felszálló hamufelhő, fennakadásokat és késéseket okozva kedden a légiközlekedésben.

Nem kavart be az izlandi vulkán 

A szombaton bekövetkezett izlandi vulkánkitörés ellenére zavartalan a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma és egyelőre az európai légtérben sem kell korlátozásokra számítani. Bár a Grimsvötn nevű tűzhányó hamufelhője nagyobb, mint a tavaly egész Európa légiforgalmát megbénító Eyjafjallajökullé volt, egyelőre nincs szükség a 2010 áprilisában alkalmazott légtérzárra.

Izlandi vulkánkitörés: Európát is elérheti a hamufelhő 

Lezárták időlegesen vasárnap az izlandi légteret az ország legaktívabb vulkánjának kitörése miatt - közölte az izlandi repülőtereket igazgató hivatal (Isavia).

Megismétlődik a tavalyi légi káosz? 

Lezárták időlegesen vasárnap az izlandi légteret az ország legaktívabb vulkánjának kitörése miatt - közölte az izlandi repülőtereket igazgató hivatal (Isavia).

Vulkánmúzeum nyílik Izlandon 

Egy évvel az emlékezetes izlandi vulkánkitörés után, április 14-én múzeum nyílik Izlandon az Eyjafallajökull lábánál.

Izland turizmusának jót tett a vulkáni hamu 

Amennyi átkot szórt a légi ipar az Eyjafjalla légben hömpölygő hamujára, annyi áldást Izland turizmusa. Jégföldét igen sokan, különösen az észak-amerikai turisták keresték fel a vulkán elcsitultát követően jelentős számban.

2011 legvágyottabb úti céljai 

A Lonely Planet Best in Travel 2011. ajánlásai alapján megvan a következő esztendő 10 legvágyottabb úti célja.

Nem nyugszanak Izlandon a tűzhányók 

Újabb tűzhányók kitörése várható Izlandon hónapokkal az Eyjafjalla áprilisi kitörése után - állítják szakmeberek.

Top 5 nemdohányzó desztináció 

Nem kell kétségbeesett keresgélésbe fogniuk a dohányzásmentes úti célokra vágyóknak, hiszen számos olyan ország közül választhatnak, amelyek heves küzdelmet folytatnak minden dohánytermék ellen. Ismerje meg ezek közül az öt legideálisabbat a nem dohányzó utasok számára.

Meleg ügy miatt diplomáciai elhidegülés 

Kisebb diplomáciai viszályt okozott Izland és a Feröer-szigetek között utóbbi, Dánia részét képező autonóm terület egyik pártelnöke.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!