Felülvizsgálat alatt az EU-s jogszabályok

Felülvizsgálat alatt az EU-s jogszabályok 

Az utazási csomagokra és az utasok jogaira vonatkozó EU-s jogszabályok felülvizsgálata folyamatban van.
Ennyire fog fájni a búcsú KATÁ-tól

Ennyire fog fájni a búcsú KATÁ-tól 

Elfogadta az országgyűlés a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) új szabályozásáról szóló javaslatot. A turizmusban dolgozóknál is kiverte a biztosítékot.

Szigorúbb szabályok az iskolai buszos utakra 

Idén januártól szigorodtak az iskolai buszos kirándulásokra vonatkozó szabályok, a változtatás célja, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegyék ezeket a programokat - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán, budapesti sajtótájékoztatón.
Az üdülési jogok piacára vonatkozó szabályok újragondolását javasolja a GVH

Az üdülési jogok piacára vonatkozó szabályok újragondolását javasolja a GVH 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tapasztalata szerint eljárásai és a rendelkezésére álló eszközök önmagukban nem tudják megakadályozni az üdülési jogokkal kapcsolatos tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat.

Az önvezető légi járművek jogi keretei 

A világban jelenleg megközelítőleg 1700-féle különböző típusú drónt (UAV – Unmanned Aerial Vehicle), azaz pilóta nélküli légi járművet tartanak nyilván. A jogszabályi feltételek nehezen tudják követni a viharos sebességgel fejlődő technológiát. A mindenki számára elfogadható szabályozás kidolgozása folyamatban van, addig is azonban sok a kérdés.
Ki utaztatja el a Kun-Mediátor utasait?

Ki utaztatja el a Kun-Mediátor utasait? 

Segítséget és tájékoztatást nyújtanak a Kun-Mediátor utazási iroda dolgozói az utasoknak, akik elutaztatásáról azonban nem nekik, hanem a jogszabályok szerint minden esetben az utazásszervezőnek kell gondoskodnia.
Erős lobbianyaggal rukkolt elő a Magyar Utazási Irodák Szövetsége

Erős lobbianyaggal rukkolt elő a Magyar Utazási Irodák Szövetsége 

Örökzöld témák és vadonatúj problémák is megjelennek abban a lobbianyagban, amelyet a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a napokban juttatott el a szakmát felügyelő tárcához.

NAV: kistermelői pálinka igen, bor nem kerülhet a falusi vendégasztalra 

A falusi turizmussal foglalkozók között gyakran felvetődik a kérdés: milyen módon kínálhatnak vendégasztalukon kistermelői bort, illetve pálinkát?

Szigorúbb szabályozásra készülhetnek a webáruházak 

Ez év decemberéig kell átültetni a hazai jogszabályokba a fogyasztók jogairól szóló 2011/83 EU irányelv szabályait. Emiatt Magyarországon is módosulnak a távkereskedelem feltételei.

Ferihegy: továbbra sem lesz testszkenner 

Az Európai Bizottság november 14-én javaslatot fogadott el a biztonsági szkennerekre - közismertebb nevén testszkenner - vonatkozó európai uniós jogszabályi keretről, amely lehetővé teszi a repülőterek és a tagállamok számára, hogy – szigorú működési és műszaki feltételek mellett – biztonsági szkennereket alkalmazzanak az utasok átvizsgálására. De nem teszi kötelezővé az alkamazást.

Tízkor zárnak a kocsmák Kisújszálláson 

Lakossági panaszok miatt jogszabályban szigorította meg a városban működő vendéglátó egységek nyitvatartási idejét Kisújszállás önkormányzata; a képviselő-testület a 14 éven aluli gyerekek nyilvános szórakozóhelyen történő éjszakai tartózkodásának megakadályozására pedig szabálysértési rendeletét módosította - közölte Kecze István az MTI-vel.

Új uniós szabályok az internetes vásárlásra 

Az Európai Parlament (EP) csütörtökön Brüsszelben elsöprő többséggel megszavazta az internetes vásárlással kapcsolatos új uniós jogszabályt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!