Tízkor zárnak a kocsmák Kisújszálláson

Lakossági panaszok miatt jogszabályban szigorította meg a városban működő vendéglátó egységek nyitvatartási idejét Kisújszállás önkormányzata; a képviselő-testület a 14 éven aluli gyerekek nyilvános szórakozóhelyen történő éjszakai tartózkodásának megakadályozására pedig szabálysértési rendeletét módosította - közölte Kecze István az MTI-vel.

Az utóbbi időben a települési képviselőknél sokan panaszkodtak arra, hogy a szórakozóhelyeken a fiatalok sokszor hajnalig zajonganak, így a vendéglátók környékén lakók nem tudnak pihenni - indokolta az önkormányzati rendelet megalkotásának szükségességét az elöljáró.

Tájékoztatása szerint szeptembertől a vendéglátó helyeknek vasárnaptól csütörtökig, illetve ünnepnapokon 22.00 óra és másnap reggel 5.00 óra között zárva kell tartaniuk. Szombaton hajnalig tarthatnak nyitva a településen éjszakai is működő üzletek. E rendelet kimondja azt is, hogy 14. életévét be nem töltött fiatal szórakozóhelyen vagy közterületen csak törvényes képviselője jelenlétében tartózkodhat.

Az önkormányzat szabálysértési rendeletének módosítása révén ha a működtető, vendéglátó üzletében 22.00 óra és másnap reggel 8.00 óra között törvényes képviselő nélküli 14 éven aluli fiatal belépését nem akadályozza meg, 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
A polgármester elmondta: a Kisújszálláson lévő mintegy félszáz vendéglátó üzlet egyharmadát érinti ez a szigorítás.

Forrás: MTI


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.