Tízkor zárnak a kocsmák Kisújszálláson

Lakossági panaszok miatt jogszabályban szigorította meg a városban működő vendéglátó egységek nyitvatartási idejét Kisújszállás önkormányzata; a képviselő-testület a 14 éven aluli gyerekek nyilvános szórakozóhelyen történő éjszakai tartózkodásának megakadályozására pedig szabálysértési rendeletét módosította - közölte Kecze István az MTI-vel.

Az utóbbi időben a települési képviselőknél sokan panaszkodtak arra, hogy a szórakozóhelyeken a fiatalok sokszor hajnalig zajonganak, így a vendéglátók környékén lakók nem tudnak pihenni - indokolta az önkormányzati rendelet megalkotásának szükségességét az elöljáró.

Tájékoztatása szerint szeptembertől a vendéglátó helyeknek vasárnaptól csütörtökig, illetve ünnepnapokon 22.00 óra és másnap reggel 5.00 óra között zárva kell tartaniuk. Szombaton hajnalig tarthatnak nyitva a településen éjszakai is működő üzletek. E rendelet kimondja azt is, hogy 14. életévét be nem töltött fiatal szórakozóhelyen vagy közterületen csak törvényes képviselője jelenlétében tartózkodhat.

Az önkormányzat szabálysértési rendeletének módosítása révén ha a működtető, vendéglátó üzletében 22.00 óra és másnap reggel 8.00 óra között törvényes képviselő nélküli 14 éven aluli fiatal belépését nem akadályozza meg, 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
A polgármester elmondta: a Kisújszálláson lévő mintegy félszáz vendéglátó üzlet egyharmadát érinti ez a szigorítás.

Forrás: MTI


 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.