Tízkor zárnak a kocsmák Kisújszálláson

Lakossági panaszok miatt jogszabályban szigorította meg a városban működő vendéglátó egységek nyitvatartási idejét Kisújszállás önkormányzata; a képviselő-testület a 14 éven aluli gyerekek nyilvános szórakozóhelyen történő éjszakai tartózkodásának megakadályozására pedig szabálysértési rendeletét módosította - közölte Kecze István az MTI-vel.

Az utóbbi időben a települési képviselőknél sokan panaszkodtak arra, hogy a szórakozóhelyeken a fiatalok sokszor hajnalig zajonganak, így a vendéglátók környékén lakók nem tudnak pihenni - indokolta az önkormányzati rendelet megalkotásának szükségességét az elöljáró.

Tájékoztatása szerint szeptembertől a vendéglátó helyeknek vasárnaptól csütörtökig, illetve ünnepnapokon 22.00 óra és másnap reggel 5.00 óra között zárva kell tartaniuk. Szombaton hajnalig tarthatnak nyitva a településen éjszakai is működő üzletek. E rendelet kimondja azt is, hogy 14. életévét be nem töltött fiatal szórakozóhelyen vagy közterületen csak törvényes képviselője jelenlétében tartózkodhat.

Az önkormányzat szabálysértési rendeletének módosítása révén ha a működtető, vendéglátó üzletében 22.00 óra és másnap reggel 8.00 óra között törvényes képviselő nélküli 14 éven aluli fiatal belépését nem akadályozza meg, 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
A polgármester elmondta: a Kisújszálláson lévő mintegy félszáz vendéglátó üzlet egyharmadát érinti ez a szigorítás.

Forrás: MTI


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.