Húsz újabb ponttal bővült a Balatoni Bringakör

Húsz újabb ponttal bővült a Balatoni Bringakör 

2023-ban újabb lendületet kaphat a balatoni turizmus, különösen a kerékpárosok érkezhetnek ide a tavalyi évhez képest nagyobb számban.
Bringázz a szállodába idén nyáron is!

Bringázz a szállodába idén nyáron is! 

A HotelHero az MSZÉSZ-szel közösen ismét meghirdeti szállodásoknak szóló nyári akcióját.

A kerékpáros turizmus a járvány „nyertese” 

Egy frissen készített kutatásból kiderül: a kerékpározás dinamikus fejlődését nagyban gyorsította a járványhelyzet, ha úgy tetszik, a kerékpáros turizmus a koronavírus járványnak egyértelmű „nyertese”.
Repkedő mínuszokban is két kerékre pattan a magyar

Repkedő mínuszokban is két kerékre pattan a magyar 

A BKK négy, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 64,3 százalékkal nagyobb forgalmat mértek 2021 januárjában, mint 2020 ugyanezen időszakában, derül ki a Magyar Kerékpárosklub összesítéséből.
Már téli álmot alszanak a MOL Bubik, a kerékpározók népe tiltakozik

Már téli álmot alszanak a MOL Bubik, a kerékpározók népe tiltakozik 

Több mint 85 bicikli lelakatolásával tiltakoztak hétvégén a Bubi bezárása ellen a BKK székházánál.

Kerékpározásra biztatnak a tömegben terjedő koronavírus elkerülésére 

A kormány által tegnap bevezetett veszélyhelyzettel egy időben a Kerékpárosklub a biciklis közlekedés előnyeinek felfedezésére biztató kampányt indított. A biciklizés nem csak egészséges, hanem a tömegből is kiszabadít - hívja fel a figyelmet a Kerékpárosklub.
54 millió fával ér fel a hollandok éves kerékpárhasználata

54 millió fával ér fel a hollandok éves kerékpárhasználata 

Az ENSZ Környezetvédelmi programja szerint a hollandok annyira sokat bicikliznek, hogy az így megtakarított szén-dioxid kibocsátás 54 millió fa ültetésével ér fel évente.
Együttműködés a budapesti kerékpározás fejlesztéséért

Együttműködés a budapesti kerékpározás fejlesztéséért 

A fővárosi kerékpározás kérdéseiről egyeztetett Tarlós István főpolgármester, Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos és Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke 2017. október 31-én, Budapesten.
Bringázás Bécsben és Budapesten: hasonló problémák, különböző megoldások

Bringázás Bécsben és Budapesten: hasonló problémák, különböző megoldások 

Kerekasztal-beszélgetésen vitatták meg az osztrák és a magyar főváros szakemberei a kerékpáros közlekedés jelenét és jövőjét, a közösségi kerékpárrendszerek különbségeit és hasonlóságait, valamint a biciklizés szerepét a metrópótlásban 2017. szeptember 21-én, Budapesten.

A kerékpáros turizmus megduplázása a fő cél 

A kerékpáros turizmus magyarországi lehetőségeiről tartott konferenciát a Kerékpározásért és Aktív kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MaKeTuSz) június 6-án.

Hévízen imádják a kerékpárosokat 

Egy KSH felmérés eredményéből kitűnik, a magyar átlag tévesen, sokkal egészségesebbnek gondolja saját életmódját, mint amennyire az valóban igaz. A rendszeres sport szervezetünk számára elengedhetetlen, jól tudják ezt Hévízen is. A termálváros a HeBi névre hallgató helyi kerékpár-rendszer kiépítésével szeretne tenni a mindennapi mozgásért, így kívánják megnyerni a lakosság kedvét az életvitelszerű biciklizésre.

Két keréken Burgenlandban 

Milyen újdonságokkal várja Burgenland az idei évben is a kerékpáros turistákat? Milyen előnyökkel jár a klubtagok számára a Burgenland és a Magyar Kerékpárosklub között született együttműködés? Milyen velocipéddel, stepperbike-kal vagy YikeBike-kal közlekedni? - mindez kiderült az osztrák tartomány és a kerékpárosklub pénteki sajtótájékoztatóján.

Utoljára emel bringát a fővárosban a kritikus tömeg 

Utolsó nagy felvonulására készül a budapesti Critical Mass.

Jövő tavasszal indulhat a Bubi 

Jelentős állomásához érkezett a fővárosba tervezett közbringa-rendszer, a Bubi megvalósítását célzó projekt: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kiírta azt a közbeszerzési eljárást, amelynek győztese építi ki és üzemelteti majd az új rendszert. A beruházás keretében Budapest belvárosában a BKK, a Főváros Önkormányzata és az Új Széchenyi Terv forrásainak támogatásával sok nagyváros sikeres példájához hasonló kerékpáros közösségi közlekedési rendszert épít ki.

Önkéntesek mérik a magyar biciklisták kivilágítottságát 

A Critical Mass kerékpáros mozgalom önkéntesei november 14-én, szerdán este ötödik alkalommal mérik le, hogy milyen arányban bicikliznek kivilágított kerékpárral az ország kerékpárosai.

Kétkeréken is tilos lesz a mobilozás Ausztriában 

Változások várnak a kerékpárral közlekedőkre jövőre Ausztriában, például csak kihangosítóval használhatnak majd mobiltelefont.

Közel ötezren vettek részt a BAM! kampányban 

Közel ötezer biciklis összesen mintegy egymillió kilométert tekert szeptember 21. és október 25. között a BAM! Bringázz a Munkába! kampányban egy felmérés szerint.

Nem lesz Critical Mass 

Elmarad a Critical Mass felvonulás szeptember 22-én - közölte László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke szerdán az MTI-vel.

Turisztikai fejlesztések indulnak Keszthelyen 

A Keszthelyi Turisztikai Egyesület még a múlt év szeptemberében nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán 47 millió forintot a beruházásokra, ez az összeg a költségek 85 százalékát fedezi.

Német kerékpáros újságírók a Tisza-tónál 

Mivel Németországban a kerékpározás töretlen népszerűségnek örvend, s évek óta nő azoknak a száma, akik biciklis nyaraláson vesznek részt, ezért az MT Zrt. németországi képviselete nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Magyarország is szerepeljen a lehetséges kerékpáros desztinációk listáján Németországban.

Természet - határok nélkül 

Egykoron szigorúan őrzött határ választotta el Stájerországot Szlovéniától, turisztikai szempontból ma már mind inkább eggyé olvadnak ezek a területek. Stájerország és Szlovénia észak-keleti részei tavaly óta az európai uniós kezdeményezés „Határtalan kirándulások és kerékpártúrák” jegyében közös összefogással erősítik egymást és ajánlataikat; elsősorban a kirándulás és az országúti kerékpártúrák, valamint a nordic fitnesz és a hegyi kerékpározás területén. A közös nevezőt a kulináris ajánlatok jelentik, melyek jegyében mindkét ország különleges és egyedülálló finomságokat kínál.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére