Természet - határok nélkül

Egykoron szigorúan őrzött határ választotta el Stájerországot Szlovéniától, turisztikai szempontból ma már mind inkább eggyé olvadnak ezek a területek. Stájerország és Szlovénia észak-keleti részei tavaly óta az európai uniós kezdeményezés „Határtalan kirándulások és kerékpártúrák” jegyében közös összefogással erősítik egymást és ajánlataikat; elsősorban a kirándulás és az országúti kerékpártúrák, valamint a nordic fitnesz és a hegyi kerékpározás területén. A közös nevezőt a kulináris ajánlatok jelentik, melyek jegyében mindkét ország különleges és egyedülálló finomságokat kínál.

Az egyik új ajánlat egy többnapos kerékpártúra, Grazból Mariborba, amely a szokványos bicikli mellett elektromos kerékpáron is teljesíthető. Három ország, két folyó, számtalan természeti és kulturális élmény, valamint üdítő változatosság várja a kalandra vágyókat. A három ország – Ausztria, Szlovénia és Horvátország – találkozásának vulkáni talaján különleges aromával rendelkező szőlő terem. A finom borokhoz illő ínyencségeket a Mura és Dráva folyók közt elterülő vidék regionális finomságai szolgáltatják. A Grazból Mariborba vezető úton a Bad Radkersburg környéki termálfürdők csodálatos felfrissülésben részesítik a testet és lelket egyaránt.

Egy további kiemelkedő ajánlat a „Dél csillaga”, amelynek keretén belül egy nagyobb és kisebb túrát teljesíthetnek a jelentkezők. Bad Radkersburgból négy országba (Magyarországra, Szlovéniába, Horvátországba és Ausztriába), valamint három osztrák tartományba (Karintiába, Stájerországba és Burgenlandba) látogathatnak el a résztvevők a hatnapos csillagtúra alkalmával. Mindez természetesen bőröndök és cipekedés nélkül: egy kerékpárszállítóval felszerelt busz mindennap egy új kiindulópontra szállítja a túrázókat, ahonnan a résztvevők kijelölt kerékpárúton kerekezhetnek vissza Bad Radkersburgba.

 

Amennyiben valaki az Alpok térségének klasszikus, folyó menti kerékpárútvonalait szeretné felkeresni, annak érdemes a Mura- és az Enns-kerékpárutakat célba vennie. A folyók menti széles völgyek és szűk szurdokok – például a Gesäuse Nemzeti Parkban, vagy Graz, Ausztria ízeinek fővárosa, de a stájer-szlovén határon található borvidék is varázslatos élményeket tartogat.

További információk a túraajánlatokról: www.hiking-biking.com

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban a Steiermark Tourismus képviselője, Mag. Sonja Piro is szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére. Tel.: +43 316 4003-35, e-mail: sonja.piro@steiermark.com. (x)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.