Turisztikai fejlesztések indulnak Keszthelyen

A Keszthelyi Turisztikai Egyesület még a múlt év szeptemberében nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán 47 millió forintot a beruházásokra, ez az összeg a költségek 85 százalékát fedezi.

Első körben a helyi tourinform iroda szolgáltatásainak a bővítése kezdődik meg, ennek keretében a csomagmegőrzéshez és kerékpáros centrum kialakításához új helyiségeket alakítanak ki, de a háttérmunka biztosításához az irodát is bővítik. Emellett a helyiségeket akadálymentesítik a kerekesszékkel közlekedők számára.

A kerékpáros turizmus erősítése érdekében utcai biciklitárolókat, kerékpáros közlekedési táblákat és információs táblákat helyeznek ki, kerékpárszállító eszközöket szereznek be. A fejlesztésekkel a nyugat-balatoni kerékpáros hálózatot is bővítik.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a kulturális turizmus feltételeinek javítását szolgálja egy nagyméretű rendezvénysátor és a szükséges székek vásárlása, így a városi programokat nem zavarják majd az időjárási viszontagságok. A vendégéjszakák növelését, illetve a település kulturális hírnevének öregbítését szem előtt tartva támogatnak a pályázati keretből turisztikai érdeklődésre számot tartó és ezzel hosszabb távon is vonzerőt jelentő rendezvényeket.

A városi információs hálózat továbbfejlesztéseként a parkolókban térképadagoló automatákat és érintőképernyős információs készülékeket helyeznek el, illetve új kiadványokat és ajándéktárgyakat is kínálnak majd. Az M7-es autópálya balatonszentgyörgyi leágazójának mindkét oldalán a Festetics-kastélyt ábrázoló, Keszthelyt jelző turisztikai táblákat állítanak fel.

A keszthelyi városháza közlése szerint a márciusban induló turisztikai fejlesztések várhatóan 2014 márciusáig fejeződnek be.

Forrás: MTI


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.