Hamarosan forgalomba áll Tihany és Tomaj a tavon

Hamarosan forgalomba áll Tihany és Tomaj a tavon 

A rendszerváltás óta először érkezett négy új hajó a Balatonra, amelyek közül kettő az összeszerelési munkálatok végéhez ért a napokban. A sikeres üzempróbákat követően így megtehette első balatoni kilométereit a Tihany névre keresztelt komp és a Tomaj elnevezésű katamarán.
Jövőre új kompok és katamaránok hasítanak a Balatonon

Jövőre új kompok és katamaránok hasítanak a Balatonon 

Július eleje óta folyamatosan dolgoznak a kifejezetten a magyar tenger adottságaira tervezett 4 új hajó összeszerelésén, amelyek a BAHART flottájában szolgálnak majd jövőre.
Már a Dunán úsznak az új balatoni kompok és személyhajók

Már a Dunán úsznak az új balatoni kompok és személyhajók 

Az új hajók szerdán hagyták el Esztergomot, ahol összeszerelésük után várták a szállításhoz kedvező vízállást.
A hajózási ágazat is zöldül Európában

A hajózási ágazat is zöldül Európában 

A nagy dízelmotorokkal felszerelt hajók a világ legsúlyosabb környezetszennyezői közé tartoznak. De milyen alternatívák léteznek?
Már közlekedik Marseille nullemissziós kompja

Már közlekedik Marseille nullemissziós kompja 

Forradalminak nevezték a nullemissziós komp elindítását Marseille kikötőjében. A közlekedési eszköz működése során nem keletkezik szállópor, azaz kis szemcsenagyságú szennyezőanyag. Mivel a hajózás nagyon környezetszennyező iparág, a szakma figyelmét felkeltette a Piana nevű környezetbarát komp elindítása.
Megérkezett az első új komp a Balatonra

Megérkezett az első új komp a Balatonra 

Folytatódik a Balatoni Hajózási Zrt. flottájának megújítása. Az első komp néhány napja került vízre, és még az idén mind a négy új hajó megérkezik a Balatonra.
Péntektől 40 percenként jár a balatoni komp

Péntektől 40 percenként jár a balatoni komp 

A téli hónapokban óránként közlekedő balatoni kompok péntektől 40 percenként járnak Szántód és Tihany között.
Kiugróan nőtt a balatoni komp forgalma

Kiugróan nőtt a balatoni komp forgalma 

Folyamatosan és kiemelkedően nőtt a balatoni komp forgalma az elmúlt években, a várakozások szerint az idén a szállított személyek száma 38 százalékkal, a gépjárművek száma 50 százalékkal lesz több, mint 2015-ben, a kerékpároké pedig megduplázódik - áll a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) közleményében, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

Már csak óránként jár a balatoni komp 

Hétfőtől már csak óránként indul, és rövidebb ideig jár a komp Szántód és Tihany között - tájékoztatott a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján.
Hamarosan az összes védett német kezében nemzetközi oltásigazolás

Hamarosan az összes védett német kezében nemzetközi oltásigazolás 

Bevezetik Németországban az okostelefonra fejlesztett védettségi igazolást, amellyel az Európai Unió teljes területén tanúsítható a védettség az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségtől (Covid-19) - jelentették be csütörtökön Berlinben.

Megkezdődött a Neszmély-Dunaradvány közötti komp építése 

A fejlesztéssel 40 kilométeres útvonal takarítható meg Szlovákia felé.

Sűrítik a kompjáratokat a Balatonon 

Május elsején megháromszorozzák a menetrendi hajók indítását Fonyód-Badacsony között a többi naphoz képest, a komp májustól hosszabb üzemidővel közlekedik Szántód-Tihany útvonalon - a Balatoni hajózási Zrt. (BAHART) honlapjának tájékoztatása szerint.

A közelgő tavasz biztos jele: mától tovább jár a balatoni komp 

Mától egy órával tovább jár a balatoni komp Szántód és Tihany között.

Új kompokat, katamaránokat gyártanak a Balatonra 

Mintegy 5,7 milliárd forint értékben megkezdődik két 45 méteres komp és két, 35 méter hosszú katamarán gyártása a Balatonra, miután eredményesen zárult a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. tavaly novemberben indított nyílt, európai uniós közbeszerzési eljárása - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Hétfőtől óránként közlekednek a balatoni kompok 

Hétfőtől téli menetrend szerint, rövidebb ideig járnak, és a korábbi 40 percenkénti gyakoriság helyett óránként indulnak a balatoni kompok Szántód és Tihany között - tudatta a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART).

Változás a balatoni kompnál 

Hétfőtől őszire vált a balatoni kompmenetrend.

Visszaállt a régi rend 

E hét végétől újra 40 percenként jár a balatoni komp.

Péntektől újra 40 percenként jár a balatoni komp 

Március 13-tól tavaszi menetrend szerint, 40 percenként jár a balatoni komp Szántód és Tihany között, amely a téli időszakban óránként közlekedett - olvasható a Balatoni Hajózási Zrt. honlapján.

Változik a hajók menetrendje a Balatonon 

Szeptember 2-től utóidényi menetrend szerint közlekednek a hajók és a kompok a Balatonon.

Mostantól a nyári főszezon menetrendje szerint közlekedik a balatoni komp 

Péntektől szeptember 1-jéig a főidényi menetrend szerint, éjszakába nyúlóan közlekedik a komp a Balatonon Szántód és Tihany között - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján.

Hétfőtől már csak óránként jár  

Változik a balatoni komp menetrendje, hétfőtől a járatok a korábbinál ritkábban, már csak óránként közlekednek Szántód és Tihany között - tájékoztatott a Balatoni Hajózási Zrt.

Rendeződik a Duna vízszintje 

A Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint nyolc órától ismét szállítanak 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a kompok a Mohács-Újmohács átkelőhelyen.

Sűrűsödik a balatoni komp menetrendje 

A balatoni komp sűrűbben és hosszabb üzemidőben közlekedik szerdától - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az MTI-vel hétfőn.

Beváltak a remények: pörög a téli komp a Balcsin 

Népszerűek a január 1-jétől Tihanyrévből negyedórával korábban induló balatoni kompok a rendszeresen utazók körében. Beváltotta a reményeket a BAHART – a helyi lakossági igényekhez még inkább illeszkedő – téli kompmenetrendje - a BAHART tájékoztatása szerint.

Ünnepélyesen felavatta a Bahart a felújított Kossuth kompot 

A közel 150 millió forintos saját beruházás keretében felújított Kossuth Lajos kompot ünnepélyes szalagátvágással a Balaton közepén avatta fel Witzmann Mihály Somogy megyei országgyűlési képviselő, Dr. Bóka István a BFT elnöke, Vízvári Attila – Szántód és Tósoki Imre – Tihany települések polgármestereinek közreműködésével.

Ismét jár a jeges árban megrongálódott komp 

Ismét közlekedik a tiszacsegei komp, amelyet február 13-án egy emberrel a fedélzetén elragadott a jeges ár a Tiszán.

Sűrűbben jár, de drágább lett a balatoni komp 

Péntektől sűrűbben, 40 percenként, és a korábbinál hosszabb ideig jár a balatoni komp Szántód és Tihany között - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. A jegyárakat viszont megemelték.

Balaton: újraindult kompközlekedés és kibővített BAHART kártya 

Köszönhetően az elmúlt napok kedvező időjárásának, újra a meghirdetett menetrend szerint közlekednek a balatoni kompok 2017. február 27-étől, hétfőtől.

Visszatér a normál kerékvágásba a mohácsi komp menetrendje 

Hétfőtől ismét menetrendszerűen, azaz félóránként közlekedik a komp a mohácsi átkelőnél - közölte a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. vasárnap.

Leállt a dunai kompjárat Mohácsnál 

A rendkívüli hideg időjárás és a Dunán egyre erősödő jégzajlás miatt keddtől bizonytalan ideig szünetel a komp- és révközlekedés Mohácsnál - közölte a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. hajózási üzletágvezetője.

A jég miatt leállt a balatoni komp 

A viharos szél és az ennek következtében feltorlódott jégtáblák miatt péntektől szünetel a kompközlekedés a Balatonon - közölte Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője.

Ünnepi menetrend a balatoni kompon 

Az ünnepek alatt módosított menetrend szerint, egyéb napokon a téli menetrend szerint, óránként közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője.

Ritkábban jár a balatoni komp 

Hétfőtől ritkulnak a balatoni kompjáratok, a késő őszi menetrendnek megfelelően óránként lehet közlekedni Szántód és Tihany között - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője.

Őszi menetrend szerint jár a balatoni komp 

Hétfőtől őszi menetrend szerint, rövidebb ideig jár a balatoni komp Szántód és Tihany között a Balatoni Hajózási Zrt. tájékoztatása szerint.

Sűrűbben jár a balatoni komp 

Pétektől sűrűbben, 40 percenként közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között - közölte Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője.

Péntektől tavaszodik a Balatonnál 

Péntektől a hivatalos tavaszi menetrend szerint közlekedik a komp Szántód és Tihany között - közölte Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője.

Téli menetrend szerint jár a balatoni komp 

Egészen a tó befagyásáig.

Így alakul a balatoni komp őszi menetrendje 

Hétfőtől az őszi menetrend szerint közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között - tájékoztatta Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője az MTI-t pénteken.

Tihany és Szántód közt véget ért a nyár 

Augusztus 24-től, hétfőtől az utóidényi menetrend szerint közlekedik a komp a Balatonon Szántód és Tihany között.

Hidrogénnel hajtott komppal az Angyalok városában 

A tenger felől kezdi megtisztulását San Francisco tömegközlekedése. 

Hidrogénnel hajtott komppal a Keleti parton 

A tenger felől kezdi megtisztulását San Francisco tömegközlekedése. 

Negyven percenként indul a balatoni komp 

Péntektől nyár végéig főidényi menetrend szerint, kora reggeltől éjszakáig, 40 percenként közlekednek a balatoni kompok Szántód és Tihany között - tájékoztatta Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője az MTI-t.

Már interneten is vehetünk horvátországi kompjegyet 

Idén először online felületen is meg lehet venni a horvátországi kompjegyeket, így már jóval utazás előtt kipipálhatják ezt a lépést az országba utazó turisták.

Sűrűbben jár a balatoni komp 

A péntektől életbelépett menetrend szerint sűrűbben, 40 percenként közlekedik a balatoni kompjárat Szántód és Tihany között - tájékoztatta Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. személyhajózási üzletágvezetője az MTI-t.

Még mindig lángokban áll az utasszállító komp Mallorcánál 

Már egy napja oltják, eddig sikertelenül a tüzet egy utasszállító kompon Mallorcától 18 mérföldre a tengeren, a lángok megfékezésébe már a haditengerészet is bekapcsolódott - közölte a spanyol sajtó szerdán.

Tovább jár a komp, naponta indulnak hajók a Balatonon 

Péntektől az újabb, tavaszi menetrend szerint tovább közlekedik a balatoni komp, és szombattól Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint Fonyód-Badacsony útvonalakon naponta indulnak menetrendi személyhajó járatok - közölte Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője.

Újraindult kompjárat a Tiszán 

Négy év után ismét közlekedik a komp Nagyrév és Tiszabög között.

Nyolc magyar utas volt a Thaiföldön kigyulladt kompon 

Nyolc magyar utas volt a dél-thaiföldi turistaparadicsom, Phuket közelében szerdán kigyulladt és elsüllyedt komphajón - erősítette meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke a TV2 Tények Reggel című műsorának pénteken. A magyar állampolgárok nem kértek konzuli segítséget.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!