Nagyon jó évet vár a turizmusban az MTÜ vezérigazgatója

Nagyon jó évet vár a turizmusban az MTÜ vezérigazgatója 

A Magyar Turisztikai Ügynökség új vezetője beszélt a turisztikai csúcsszerv előtt álló feladatokról.
Váltás az MTÜ élén: visszatér Könnyid László

Váltás az MTÜ élén: visszatér Könnyid László 

Adatalapú országmarketing, értékesítés, erősebb szabályozási környezet – ezek a következő időszak kulcsszavai a Magyar Turisztikai Ügynökség élére visszatérő Könnyid László szerint.
Kinek mit mond a szállásminősítés?

Kinek mit mond a szállásminősítés? 

Klasszis Klubunk június 28-i adásában Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület nKft. (MTMT) ügyvezetője volt a vendégünk, akivel a javában tartó hazai szálláshelyminősítések, csillagok odaítélésének területét jártuk körbe. 
Hivatalosan is „Magyarország kincse” lett a Gödöllői Királyi Kastély

Hivatalosan is „Magyarország kincse” lett a Gödöllői Királyi Kastély 

Magyarország első ötcsillagos minősítést elnyerő kastélya a Gödöllői Királyi Kastély, a védjegytábla ünnepélyes avatása június 26-án délután történik.
Kongatni kell a vészharangot a turizmusban?

Kongatni kell a vészharangot a turizmusban? 

Klasszis Klubunkban ez is szóba kerül, ahol Könnyid László lesz a vendégünk. Kérdezze Ön is a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület ügyvezetőjét!
Folyószámlahitel turisztikai vállalkozásoknak

Folyószámlahitel turisztikai vállalkozásoknak 

Már igényelhető a turisztikai szektorban dolgozó vállalkozások számára kialakított teljes kamat-, kezelési költség- és bírálati díjmentes új Széchenyi Turisztikai Kártya – jelentette be Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Valós idejű adatgyűjtés kezdődik néhány fürdőben 

Decemberben a Magyar Fürdőszövetség (MFSZ) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében valós idejű adatgyűjtést célzó pilotprogram indul néhány magyarországi fürdőhelyen - közölte az MTÜ vezérigazgató-helyettese november 19-én Zalakaroson, az MFSZ közgyűlésén.
Könnyid László 15 év után búcsúzik az Európafittől

Könnyid László 15 év után búcsúzik az Európafittől 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyetteseként folytatja pályáját. Augusztus 15-én adta át a négycsillagos hévízi Hotel Európa fit****superior szálloda vezetését utódjának, Horváth Ferencnek.
Könnyid László átigazol a Magyar Turisztikai Ügynökséghez

Könnyid László átigazol a Magyar Turisztikai Ügynökséghez 

A hazai szállodaipar egyik legbefolyásosabb tagja, Könnyid László lesz a Magyar Turisztikai Ügynökség új vezérigazgató-helyettese ősztől - értesült a Napi.hu.
Szálláshelyi áfacsökkentés

Szálláshelyi áfacsökkentés 

Januártól 5%-ra csökken a szálláshelyi áfa. Interjú az ágazat két főszereplő szervezetének képviselőjével.

A turisták színvonalas kiszolgálása a cél 

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) tavalyi megállapodása szerint kölcsönösen támogatják egymást, együttműködnek Budapest turizmusának fejlődését, növekedését célzó stratégiai és lobbi témákban, valamint a vendégforgalmat ösztönző kampányok megvalósításában. A nemzetközi küldőpiacok átrendeződése, és a kedvező mutatószámok pozitív hatása megmutatkozik a járatnyitásokban, de tükrözik a szállodai infrastruktúra robbanásszerű fejlődését is.

Balatoni főszezon értékelés az MSZÉSZ-vezérrel 

Az idei nyári szezonban a hazai média, a szakmai portálok és minden más, lehetséges helyen másról sem hallhattunk, csak arról, milyen idén a nyári szezon, mennyire megy a balatoni vendéglátósoknak, hol van a szükséges munkaerő, Siófokon jó a helyzet, és sikeres Füred is, javul mindenütt a közbiztonság, mennyire töltik meg a házakat hétvégén és hétköznap, és van-e különbség a hotelek között szolgáltatásban a csillagok terén? Könnyid Lászlóval, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnökével a most búcsúzó nyarat értékeljük. Miközben az is kiderül, marad-e posztján a tavasszal nagy többséggel megválasztott, az eddigi legfiatalabb MSZÉSZ-vezér?

Ünnepélyes keretek között megnyitott a The Three Corners Lifestyle Hotel 

Néhány hónapos próbaüzem után szeptember hetedikén ünnepélyes keretek között megnyílt a The Three Corners Hotels legújabb, négycsillagos budapesti egysége a Hőgyes Endre utcában. A lánc negyedik budapesti szállodája, a Hotel Anna is a napokban kezdi meg működését.

MSZÉSZ igazgatói reggeli: még bőven vannak férőhelyek a vizes VB-re a Balatonnál 

Hévíz és Debrecen után immár a balatoni turizmus egyik meghatározó központjában is összejönnek a szállodaigazgatók havonta egy üzleti reggelire, a legfontosabb feladatok és teendők megvitatására.

Ülést tartottak a szállodaszövetség külföldi vezetésű tagszállodái 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2017. április 13-án a külföldi vezetésű tagszállodák részére tartott ülést Könnyid László elnök és Flesch Tamás általános alelnök vezetésével.

Kiderült, melyek a tavalyi év legjobb hazai szállodái 

Péntek este nyilvánosságra hozták a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által immár negyedik alkalommal meghirdetett Év szállodája 2016 verseny eredményét. Magyarország legjobb szállodái a Corinthia Hotel Budapestben gálavacsorán vehették át az elismerést.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!