Kiderült, melyek a tavalyi év legjobb hazai szállodái

Péntek este nyilvánosságra hozták a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által immár negyedik alkalommal meghirdetett Év szállodája 2016 verseny eredményét. Magyarország legjobb szállodái a Corinthia Hotel Budapestben gálavacsorán vehették át az elismerést.

Tapintható a feszültség – kezdte mondandóját Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége alelnöke, a szakmai zsűri vezetője, az Év szállodája 2016 díjátadóján. Hogy pontosan mire gondolt, nem tudjuk, de vélhetően a 16 pályázó szálláshely képviselőire, akik megtöltötték a szálloda báltermét. Az alelnök nem fukarkodott az elismeréssel, a szakma Oscar-díjának nevezte a versenyt, ugyanakkor hozzátette, hogy csapatmunkát értékelt a zsűri. Mint kiderült, komoly pályázati anyagot kellett leadniuk a pályázóknak, akiket ún. mystery shopperek is meglátogattak.

Jean Pierre Mifsud, a Corinthia Hotel igazgatója is köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy hamarosan nyitnak egy fine dining éttermet, ahol a máltai konyha különlegességeit lehet megkóstolni. Az eredmények ismertetése közben Bolyki Péter executive séf és csapata különleges menüt, különleges tálalással szolgált fel a közönségnek. A kecskesajt és a cékla például konzervdobozban került az asztalokra, alattuk szárazjég gőzölgött.

Mielőtt az eredményeket ismertette volna, néhány általános tapasztalatot is megosztott a közönséggel Könnyid László. „Egyre több hotel fordít kiemelt figyelmet a vendégekkel való kommunikációra, ennek része a review oldalak és a közösségi média proaktív kezelése. Jobban szeretjük azt a vendéget, aki közvetlenül nálunk foglal, egyre több helyen érezhető a büszkeség, a saját márka szeretete. Felbukkant a szállodákban egy új alkalmazott – a channel menedzser – aki szerencsére nem kér fizetést – okozott derültséget az alelnök. Hőszivattyú, napelem, társadalmi felelősségvállalás, helyi beszállítók, helyi alkalmazottak, verseny a dolgozókért – ezek most a legaktuálisabb témák a szállodások világában, tudtuk meg Könnyid Lászlótól.

„A zsűrinek nehéz dolga volt, szoros lett a sorrend. A háromcsillagos kategóriában négy, a négycsillagosban kilenc, az ötcsillagosban pedig három hotel mérette meg magát az idei versenyen. A pályaművekben szereplő jó gyakorlatokat a zsűri összegyűjti, és megosztja a szállodaszövetség tagjaival, felkerül a szövetség honlapjára” – ígérte az alelnök.

És végül következzenek az eredmények:

Különdíjak

A legdinamikusabb szállodai teljesítménynövekedés: Erzsébet Királynő Szálloda Gödöllő

Innováció: Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegy

Legjobb személyzeti politika: Radisson Blue Béke Hotel Budapest

Főnix-díj: Ibis Styles Budapest City

Az Év tematikus szállodája: Buddha Bar Hotel Budapest Klotild Palace

Az Év szállodája: 3 csillagos kategóriában – The Three Corners Hotel Art

Az Év szállodája: 4 csillagos kategóriában, vidéken: Kolping Hotel Spa and Family Resort Alsópáhok

Az Év szállodája: 4 csillagos kategóriában, Budapesten: Buda Castle Fashion Hotel

Az Év szállodája: 5 csillagos kategóriában: Spirit Hotel Sárvár


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.