Öko Zsibongó Green a fenntarthatóbb jövőért

Öko Zsibongó Green a fenntarthatóbb jövőért 

A fenntarthatóság és környezettudatosság iránti elkötelezettségről szól majd minden az október 29-i különleges rendezvényen, ahova kitelepül a Jane Goodall Alapítvány, akik a világ leghíresebb környezetvédőjének misszióját, izgalmas világát mutatják be a helyszínen kisfilmekkel, foglalkoztatókkal.
Környezettudatos technológiát ismertek el a Lucartnál

Környezettudatos technológiát ismertek el a Lucartnál 

A fenntartható papírgyártást támogató, olasz alapítású papíripari cég 2022-ben platina minősítést kapott a független EcoVadis ügynökségtől, amely a vállalati társadalmi felelősségvállalás legmagasabb szintű elismerése.
A Velencei-tónál marad az EFOTT hosszabb távon is

A Velencei-tónál marad az EFOTT hosszabb távon is 

Idén azonban a Sukoró félsziget ad otthont a teljesen hulladékmentesre tervezett rendezvénynek. 
Webes alkalmazás Sárvártól a környezetért

Webes alkalmazás Sárvártól a környezetért 

Egy úgynevezett GoGreen generátort hozott létre a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. Ennek a segítségével igyekeznek olyan tippeket adni az utazást tervezőknek, amikkel környezettudatosabbá tehetik a wellness pihenést - tájékoztatta szerkesztőségünket a sárvári TDM.
Papírhamuból autópálya

Papírhamuból autópálya 

A spanyolországi Valencia melletti autópálya első blikkre olyan mint bármely más sztráda. De a felszín alatt titkokat rejt az aszfalt.
Újjászületett a Velencei-tavi Gárdony motoros

Újjászületett a Velencei-tavi Gárdony motoros  

A környezettudatosság jegyében dízelről elektromos személyszállító hajóvá alakították át.

Tiltsák be a business classt! 

A Wizz Air az ötórásnál rövidebb repülőutakon fejezzék be az üres székek reptetését az első osztályon.
2018-2019 fontos fenntarthatósági mérföldkövei a KLM-nél

2018-2019 fontos fenntarthatósági mérföldkövei a KLM-nél 

Az Air France-KLM törekvése, hogy az ökológiai lábnyomát minden területen a lehető legalacsonyabbra csökkentve magasra tegye a lécet a vállalati társadalmi felelősségvállalásban.

Legyünk zöldek! 

Egyre gyakrabban találkozunk környezet- és egészségtudatos felhívásokkal, melyekre pozitívan gondolunk, de vajon a valóságban mennyit teszünk környezetünk védelme érdekében? 

Szaporodnak a közösségi kertek 

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében újabb közösségi kertekkel gazdagodik a főváros a IX., X., XI. és a XX. kerületek vonzásában, valamint egyeztetés alatt van további kertek nyitásának lehetősége a VII. és az V. kerületben is - mondta el Kertész Monika, a Közösségi Kertek programvezetője az MTI-nek.

Ehető kávéspohár a KFC-től 

Ugyan nem a KFC találta ki először, de ők terjeszthetik el világszerte az ehető kávéspohár ötletét – írja a hvg.hu. A kekszpoharat egyelőre csak a britek próbálhatják ki, de ha beválik, akár hamarosan mi is elfelejtethetjük a kávé mellé adott sütiket.

Töltse fel telefonját vízforralóval! 

A túra közben merül a telefon, és sehol egy aljzat? Csak egy vízmelegítő kell, és megoldódik a probléma. A PowerPot elnevezésű alkalmatosságot a Mobilport cikkéből ismerhetjük meg közelebbről.

Levegőből víz biciklivel 

Bár a sport és a víz „elválaszthatatlan jóbarátok”, a nagy ismeretlenben töltött kalandozások során kiüresedőfélben lévő palackunk utántöltése olykor vesződséggel járhat – olvasható a Foodbeast cikkében. Kristof Retezar, a bécsi Iparművészeti Egyetem formatervező hallgatója éppen emiatt állt elő a „biciklimeghajtású önfeltöltő vizespalack” ötletével.

Zöld pályázatra lehet jelentkezni 

Idén is meghirdették az Ozone Zöld-díj pályázatot, amelyre környezettudatos megvalósításokkal lehet nevezni. A jelentkezés ingyenes – olyan kreatív és példaértékű megoldásokat várnak, amely hozzájárulnak környezetünk fenntarthatóbbá tételéhez, az ökológiai lábnyom csökkentéséhez.

Magyarországra jönnek az oroszok 

Egyedülálló ételbár koncepciót kínál egy újonnan induló éttermi hálózat, amely az orosz konyha megismertetését tűzte ki célul.

Környezettudatos fesztivált szerveztek hétvégén Budapesten 

Kétnapos programra várta a környezettudatosság iránt érdeklődőket a hétvégén a MagNet Közösségi Házban a ZöldMag fesztivál, amelyen a fenntartható háztartásokról és az ökoéletmódról szerezhettek hasznos ismereteket az érdeklődők.

Ökomanóval a környezettudatosságért 

Összefogtak az ország legnagyobb arborétumai.

80 liter alatt a Föld körül 

Kevesebb mint 80 liter üzemanyag felhasználásával, 540 nap alatt tervezi körbehajózni a Földet két kalandvágyó magyar sportember.

Napelemek a budapesti hostel tetején 

A Mellow Mood Hotels Top Hostel márkájohoz tartozó Marco Polo hostel a tetejére szerelt napelemekkel állítja elő a melegvizet - közölte a Turizmus Online-nal a szállodalánc.

A kidobott étel is csökkenti a Föld vízkészleteteit 

Egy brit tanulmány szerint több millió tonna élelem végzi felhasználás nélkül a szemétben. Kétszer annyi víz vész el így a kidobott ételekkel, mint amennyit a mosakodásnál és az ivásnál elpazarolunk - írja a Mindennapi közéleti portál.

Kitart a sukorói beruházás mellett a King’s City 

A Sukoróra óriáskaszinót álmodó befektetői csoport kitart eredeti tervei mellett, és az előző kormány által beígért állami támogatásra is igényt tartanak – derül ki a társaság szerkesztőségünknek eljuttatott, legfrissebb közleményéből.

Csehország első zöld hotele 

Megnyílt Csehország első "zöld" hotele Prágában.

Környezetbarát hotel nyílt Milánoban 

2010 szeptemberében megnyílt a Hotel Milano Scala, mely pár percre található a legjelentősebb városi színházaktól és múzeumoktól, valamint a divat legendás Aranynegyedétől - írja a Metropol.

Sörgyári hulladékból varrt ruhát a Dreher 

Divatbemutatóval hívta fel a figyelmet környezettudatosságára a Dreher. A modelleken olyan alkalmi ruhák voltak, amik sörgyári melléktermékekből készültek - írta a Kreatív Online.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!