Ehető kávéspohár a KFC-től

Ugyan nem a KFC találta ki először, de ők terjeszthetik el világszerte az ehető kávéspohár ötletét – írja a hvg.hu. A kekszpoharat egyelőre csak a britek próbálhatják ki, de ha beválik, akár hamarosan mi is elfelejtethetjük a kávé mellé adott sütiket.

Az ehető pohár kekszből készül, amit kívülről a cukorpapír, belülről fehércsokoládé borít. Ahogy a forró kávét a pohárba öntik, úgy a fehér csokoládé olvadni kezd, ami a kekszet is felpuhítja - írja a Telegraph.

A "Scoff-ee Cup"-ra keresztelt pohár egyik alkotója, Brandy Wright szerint a különleges édességnek nem csak az íze, hanem az illata is fantasztikus. A poharakat ugyanis különböző aromákkal, például kókusznapolaj, frissen vágott fű, vagy mezei virágok illatával tették még különlegesebbé.

A poharak egyelőre fejlesztési fázisban vannak, de limitált számban hamarosan a KFC üzleteibe kerülhetnek az Egyesült Királyságban.

Az ehető pohár ötletével korábban két amerikai egyetmista lány is próbálkozott már. Chelsea Briganti és Leigh Ann Tucker fejlesztése, a Loliware pohár teljesen úgy néz ki, mint egy üvegpohár, még fémes hangja is van, ha megkocogtatjuk. Ellentétben más ehető poharakkal azonban nem ragad, nem olvad hőhatásra, nem fogja meg a kezet a színezék, és környezetbarát anyagokból készült.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.