Ehető kávéspohár a KFC-től

Ugyan nem a KFC találta ki először, de ők terjeszthetik el világszerte az ehető kávéspohár ötletét – írja a hvg.hu. A kekszpoharat egyelőre csak a britek próbálhatják ki, de ha beválik, akár hamarosan mi is elfelejtethetjük a kávé mellé adott sütiket.

Az ehető pohár kekszből készül, amit kívülről a cukorpapír, belülről fehércsokoládé borít. Ahogy a forró kávét a pohárba öntik, úgy a fehér csokoládé olvadni kezd, ami a kekszet is felpuhítja - írja a Telegraph.

A "Scoff-ee Cup"-ra keresztelt pohár egyik alkotója, Brandy Wright szerint a különleges édességnek nem csak az íze, hanem az illata is fantasztikus. A poharakat ugyanis különböző aromákkal, például kókusznapolaj, frissen vágott fű, vagy mezei virágok illatával tették még különlegesebbé.

A poharak egyelőre fejlesztési fázisban vannak, de limitált számban hamarosan a KFC üzleteibe kerülhetnek az Egyesült Királyságban.

Az ehető pohár ötletével korábban két amerikai egyetmista lány is próbálkozott már. Chelsea Briganti és Leigh Ann Tucker fejlesztése, a Loliware pohár teljesen úgy néz ki, mint egy üvegpohár, még fémes hangja is van, ha megkocogtatjuk. Ellentétben más ehető poharakkal azonban nem ragad, nem olvad hőhatásra, nem fogja meg a kezet a színezék, és környezetbarát anyagokból készült.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.