Magyarországra jönnek az oroszok

Egyedülálló ételbár koncepciót kínál egy újonnan induló éttermi hálózat, amely az orosz konyha megismertetését tűzte ki célul.

Az utóbbi időben hazánkban is folyamatosan növekszik az érdeklődés az orosz konyha egyedi ízvilága iránt. A Babuska autentikus orosz ételeket kínál elvitelre, vagy street food formátumban történő fogyasztásra.

Az első Babuska ételbár családi vállalkozásként Budapest Újlipótvárosban, a Margit híd pesti hídfőjétől nem messze nyitott meg. A pozitív fogadtatás mellett számos megkeresés érkezett az üzlet tulajdonosaihoz, hogy miként lehet csatlakozni a rendszerükhöz, de mindeddig nem volt alkalom arra, hogy ez valósággá váljon. A hálózat első franchise partnerének üzletét szeptemberben nyitották meg.

Az első Babuska megnyitását a tulajdonos orosz anyósa, illetve az ő főztje ihlette. Az étlapot autentikus orosz ételek és kevéssé ismert különlegességek alkotják. A kínálatban megtalálható a népszerű borscs vagy szoljanka leves, a pilmenyi, varenyiki, pirozski, vagy a kijevi csirkemell. A mindennapok orosz konyhájának házias ízeit, az édes, mézes, sós, ropogós, húsimádó vagy csupa zöldség finomságait ismerhetik meg azok, akik ellátogatnak a Budapest XIII. kerületében, a Katona József utcában található egységbe.

Az étterem nemcsak ételkülönlegességeivel hívja fel magára a figyelmet, hanem környezettudatosságával is. A tulajdonosok véleménye szerint sikerükhöz a környezettudatosság is nagyban hozzájárul, hiszen az ételeik legnagyobb részét környezetbarát anyagból (EcoEcho) készült edényekbe szervírozzák. Ezzel nem csak a környezetet óvják, hanem az üzlet kiadásait is optimalizálják.

A Babuska szeptember 6-án elnyerte a Piknik Csillag 2014 díjat. A Pozsonyi Piknik idén is odaítélte a Piknik Csillagot Újlipótváros legjobb, illetve legnépszerűbb éttermének, ami idén a Babuska Food lett.

 


Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.