Magyarországra jönnek az oroszok

Egyedülálló ételbár koncepciót kínál egy újonnan induló éttermi hálózat, amely az orosz konyha megismertetését tűzte ki célul.

Az utóbbi időben hazánkban is folyamatosan növekszik az érdeklődés az orosz konyha egyedi ízvilága iránt. A Babuska autentikus orosz ételeket kínál elvitelre, vagy street food formátumban történő fogyasztásra.

Az első Babuska ételbár családi vállalkozásként Budapest Újlipótvárosban, a Margit híd pesti hídfőjétől nem messze nyitott meg. A pozitív fogadtatás mellett számos megkeresés érkezett az üzlet tulajdonosaihoz, hogy miként lehet csatlakozni a rendszerükhöz, de mindeddig nem volt alkalom arra, hogy ez valósággá váljon. A hálózat első franchise partnerének üzletét szeptemberben nyitották meg.

Az első Babuska megnyitását a tulajdonos orosz anyósa, illetve az ő főztje ihlette. Az étlapot autentikus orosz ételek és kevéssé ismert különlegességek alkotják. A kínálatban megtalálható a népszerű borscs vagy szoljanka leves, a pilmenyi, varenyiki, pirozski, vagy a kijevi csirkemell. A mindennapok orosz konyhájának házias ízeit, az édes, mézes, sós, ropogós, húsimádó vagy csupa zöldség finomságait ismerhetik meg azok, akik ellátogatnak a Budapest XIII. kerületében, a Katona József utcában található egységbe.

Az étterem nemcsak ételkülönlegességeivel hívja fel magára a figyelmet, hanem környezettudatosságával is. A tulajdonosok véleménye szerint sikerükhöz a környezettudatosság is nagyban hozzájárul, hiszen az ételeik legnagyobb részét környezetbarát anyagból (EcoEcho) készült edényekbe szervírozzák. Ezzel nem csak a környezetet óvják, hanem az üzlet kiadásait is optimalizálják.

A Babuska szeptember 6-án elnyerte a Piknik Csillag 2014 díjat. A Pozsonyi Piknik idén is odaítélte a Piknik Csillagot Újlipótváros legjobb, illetve legnépszerűbb éttermének, ami idén a Babuska Food lett.

 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.