Magyarországra jönnek az oroszok

Egyedülálló ételbár koncepciót kínál egy újonnan induló éttermi hálózat, amely az orosz konyha megismertetését tűzte ki célul.

Az utóbbi időben hazánkban is folyamatosan növekszik az érdeklődés az orosz konyha egyedi ízvilága iránt. A Babuska autentikus orosz ételeket kínál elvitelre, vagy street food formátumban történő fogyasztásra.

Az első Babuska ételbár családi vállalkozásként Budapest Újlipótvárosban, a Margit híd pesti hídfőjétől nem messze nyitott meg. A pozitív fogadtatás mellett számos megkeresés érkezett az üzlet tulajdonosaihoz, hogy miként lehet csatlakozni a rendszerükhöz, de mindeddig nem volt alkalom arra, hogy ez valósággá váljon. A hálózat első franchise partnerének üzletét szeptemberben nyitották meg.

Az első Babuska megnyitását a tulajdonos orosz anyósa, illetve az ő főztje ihlette. Az étlapot autentikus orosz ételek és kevéssé ismert különlegességek alkotják. A kínálatban megtalálható a népszerű borscs vagy szoljanka leves, a pilmenyi, varenyiki, pirozski, vagy a kijevi csirkemell. A mindennapok orosz konyhájának házias ízeit, az édes, mézes, sós, ropogós, húsimádó vagy csupa zöldség finomságait ismerhetik meg azok, akik ellátogatnak a Budapest XIII. kerületében, a Katona József utcában található egységbe.

Az étterem nemcsak ételkülönlegességeivel hívja fel magára a figyelmet, hanem környezettudatosságával is. A tulajdonosok véleménye szerint sikerükhöz a környezettudatosság is nagyban hozzájárul, hiszen az ételeik legnagyobb részét környezetbarát anyagból (EcoEcho) készült edényekbe szervírozzák. Ezzel nem csak a környezetet óvják, hanem az üzlet kiadásait is optimalizálják.

A Babuska szeptember 6-án elnyerte a Piknik Csillag 2014 díjat. A Pozsonyi Piknik idén is odaítélte a Piknik Csillagot Újlipótváros legjobb, illetve legnépszerűbb éttermének, ami idén a Babuska Food lett.

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.