Bécs vezetése figyel a közösségi közlekedés zavartalanságára

Bécs vezetése figyel a közösségi közlekedés zavartalanságára 

Egy éves bérlet árát fizetheti ki szeptember közepétől az, aki úgy parkolja le az autóját Bécsben, hogy akadályozza a buszt vagy a villamost.
Ismét kedvezményes közlekedési bérletet vezetnek be Berlinben

Ismét kedvezményes közlekedési bérletet vezetnek be Berlinben 

A nyári hónapok után az év utolsó szakaszára is kedvezményes árú közösségi közlekedési bérletet vezetnek be Berlinben - döntött a tartományi rangú német főváros vezetősége csütörtökön.
Párizs tömegközlekedését a levegőbe terelik

Párizs tömegközlekedését a levegőbe terelik 

Ahogy Mexikóvárosban, úgy Párizsban is kiterjesztenék a közösségi közlekedést a város fölött futó, drótkötélpályás megoldásra.
Tavasztól időalapú menetjegyek Budapesten

Tavasztól időalapú menetjegyek Budapesten 

Márciustól jönnek az időalapú jegyek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, de még ezelőtt a jól ismert, hagyományos vonaljegy is elérhetővé válik digitális formában.
Ez nálunk is működne: új telefonos alkalmazás Bécsben

Ez nálunk is működne: új telefonos alkalmazás Bécsben 

Közösségi közlekedés, kerékpár és autómegosztó - ilyen a bécsi WienMobil. A Bécsi Közlekedési Vállalat a különböző városi közlekedési formákat kapcsolja össze egy applikációban.
Közösségi közlekedési korlátozások Európában

Közösségi közlekedési korlátozások Európában 

Számos európai nagyvárosban ritkították a közösségi közlekedésben a járatindulásokat, mivel jelentősen visszaesett az utasok száma. A BKK összefoglalója Bécs, Berlin, Róma, Prága, Bukarest, München, Milánó járványhelyzethez igazodó közlekedéséről.
Egyszerűbben használható a mobiljegy a metróban

Egyszerűbben használható a mobiljegy a metróban 

Egy új fejlesztésnek köszönhetően egyszerűbbé vált a mobiljegy használata a metróállomásokon. Már kódbeolvasás nélkül is lehet igazolni a mobiljegy érvényességét.
Egyre nagyobb teret nyer a járműmegosztás Európában

Egyre nagyobb teret nyer a járműmegosztás Európában 

A ShopAlike felmérést készített az EU 28 országának közösségi közlekedési lehetőségeiről. Magyarország az összesített listában a 19. helyen végzett. 

Egyre nő a tömegközlekedők száma Budapesten 

Egyre többen veszik igénybe a budapesti közösségi közlekedést - írta pénteki számában a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletértékesítéséből származó bevételeire hivatkozva.

Okostelefonon foglalhat robogót Berlinben 

Újabb közösségi robogómegosztó szolgáltatás indult Berlinben szerdán COUP néven.

A biztonságos hazajutásban segít a Borsodi és a BKK 

Ha nyár, akkor irány az éjszaka. Legyen szó fesztiválról, koncertről, kivetítőn követett sporteseményről vagy egy laza baráti összejövetelről, Budapest számtalan helyszínnel és programmal várja a szórakozni vágyókat. Ahhoz azonban, hogy másnap is jó szájízzel emlékezzünk az elmúlt estére, nemcsak a biztonságos hazajutásról gondoskodó éjszakai járatok kellenek, hanem az is, hogy mindenki tisztában legyen vele, hol a határ, ha alkoholfogyasztásról van szó. Ezért a Borsodi Sörgyár Kft. és a BKK Zrt. közös kiadványt készített, hogy átfogó tájékoztatást nyújtson a sűrű és változatos éjszakai közösségi közlekedési lehetőségekről, és hogy segítse a felhőtlen, ugyanakkor felelős szórakozást a pesti éjszakában.

Már csak adószámmal lehet valaki uberes 

Hétfőtől csak az a sofőr dolgozhat az Ubernek, aki az adószámát és adatait feltöltötte a cég platformjára.

A fogyatékkal élő emberek közlekedéséről indított kampányt a BKK 

A Budapesti Közlekedési Központ kampányt indít a fogyatékos emberek közlekedéséről, tágabb értelemben pedig arról, hogy a közösségi közlekedésben résztvevők figyeljenek egymásra. 

Tizenhárom település félmilliárd forintból újítja meg közösségi közlekedését 

Több mint félmilliárd forintot nyert "Az Értől az óceánig – a falvaktól a városokig komplex közösségi közlekedés fejlesztése Biharban" nevet viselő pályázatával tizenhárom Hajdú-Bihar megyei település. A vasúti és az autóbusz-közlekedés feltételeinek javítása, a MÁV és a Volán menetrendek összehangolása a cél. 

Így változik a budapesti közösségi közlekedés menetrendje júliustól 

Július elején a nyár középére érvényes idénymenetrend lép életbe több villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalon a fővárosban, emellett néhány járat megállóhelyei is változnak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Így módosul a személyszállítási törvény 

Az elektronikus jegy bevezetéséhez szükséges szabályokat is tartalmazza a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényt módosító javaslat, amelyet Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter terjesztett a parlament elé.

Új szintre lépett a sárvári közösségi közlekedés 

A Sárvár város, a MÁV Zrt., a Vasi Volán Zrt., Gérce, Rábapaty, Sitke és Vásárosmiske községek alkotta konzorcium 189,12 millió forint európai uniós támogatás felhasználásával javította a közösségi közlekedés színvonalát.

Közösségi közlekedési koncepciót kidolgozó biztos lesz Vitézy Dávid 

A közösségi közlekedési szolgáltató cégek, különösen a Volán társaságok működésével kapcsolatos jövőbeli lehetséges irányokat tartalmazó koncepció kidolgozására miniszteri biztossá nevezte ki Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ volt vezérigazgatóját Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter - az erről szóló utasítás a pénteki Hivatalos Értesítőben jelent meg. A kinevezés február 1-jétől július 31-éig tart.

Félmilliárd forintos tömegközlekedés-fejlesztés Móron és környékén 

Időkapszula elhelyezésével elkezdődött Mór és környéke közösségi közlekedésének fejlesztése: mintegy 500 millió forintból, uniós források felhasználásával új buszpályaudvar épül a városban, elektronikus utastájékoztató rendszert, illetve új buszöblöket és utas várókat alakítanak ki az összes érintett településen.

Kínai vállalattól kap elektromos buszt a Volán 

A Volánbusz Zrt. és a Ningbo CSR kínai közösségi közlekedés fejlesztő vállalat együttműködési megállapodást írt alá, amelynek értelmében a két cég közösen vizsgálja új környezetbarát megoldások bevezetésének lehetőségét a magyarországi közösségi közlekedésbe - közölte a Volánbusz kedden az MTI-vel.

Bringával buszon, villamoson és trolin 

2013. szeptember 16-ától a Budapesti Közlekedési Központ több felszíni járatán egy éven keresztül tesztjelleggel biztosítja a kerékpárok szállításának lehetőségét. 

Megújuló közösségi közlekedés a Balatonnál 

Közel hétszázmillió forint uniós, illetve állami támogatással, több tóparti települést érintő közösségi közlekedési fejlesztés kezdődött meg a Balatonnál  amelyeket a tervek szerint jövő tavaszra fejeznek be - tájékoztatta Fekete Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezetének gazdasági igazgatója az MTI-t kedden.

2016-ra eltűnnek a jegylyukasztók 

Kellő érdeklődés mutatkozott a főváros elektronikus jegyrendszerének kiépítésére meghirdetett tender első fordulóján, a beruházás a várakozások szerint nyolc év alatt megtérülhet a növekvő bevételeknek köszönhetően - mondta Nagy Levente, a BKK üzletfejlesztési és ügyfél-kommunikációs igazgatója pénteken Balatonfenyvesen.

Fenntartható mobilitás és turizmus a Duna menti régiókban 

A TRANSDANUBE elnevezésű, a Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési programban megvalósuló projekt keretében 2013. június 11-12 között tanulmányutat tartottak, közölte lapunkkal a Bakony és Balaton Térségi TDM. 

Újra járhatók a felső rakparti utak Budán 

Péntektől újra járhatók a felső rakparti utak Budán a közúti forgalom számára.

Mi az az 5/30-as jegy? 

2013. július 1-jétől előre megvásárolható, a felhasználás kezdő dátumától számított 30 napon belül tetszőlegesen kiválasztott öt napon (24 órás intervallumban) felhasználható új, napijegy típusú jegytömböt hoz forgalomba a BKK, a nem rendszeresen utazók számára. Az új termék a közösségi közlekedés szolgáltatásait havonta csak néhány napon át használók számára kínál ez év júliusától megoldást. Az új jegytípus a BKK jegy- és bérletpénztáraiban júliustól lesz elérhető, egyelőre kísérleti jelleggel vezetik be és az első hónapok forgalma, az utasok visszajelzései alapján értékelik majd a tapasztalatokat.

Jövő tavasszal indulhat a Bubi 

Jelentős állomásához érkezett a fővárosba tervezett közbringa-rendszer, a Bubi megvalósítását célzó projekt: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kiírta azt a közbeszerzési eljárást, amelynek győztese építi ki és üzemelteti majd az új rendszert. A beruházás keretében Budapest belvárosában a BKK, a Főváros Önkormányzata és az Új Széchenyi Terv forrásainak támogatásával sok nagyváros sikeres példájához hasonló kerékpáros közösségi közlekedési rendszert épít ki.

Éjfélig ingyen lehet tömegközlekedni Budapesten 

A havazás miatt, illetve a Budapesten és környékén jelentősen lelassult forgalomra tekintettel Tarlós István főpolgármester engedélye alapján a Budapesti Közlekedési Központ január 14-én hétfőn 24 óráig ingyenes tömegközlekedést biztosít a BKK teljes vonalhálózatán, azaz Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és hév-vonalakon.

Ingyen buszoznak a dunakesziek 

Nem kell jegyet váltaniuk januártól a dunakeszi helyi buszjáraton utazó városlakóknak, miután a körjáratot üzemeltető kft. költségeit az önkormányzat átvállalta - tájékoztatta a városüzemeltetési és beruházási osztály vezetője hétfőn az MTI-t.

Egymilliárdból fejleszthetik a budapesti közösségi közlekedést 

Egymilliárd forintból valósulhatnak meg a közlekedésfejlesztési beruházások Budapesten, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén felhatalmazta Tarlós István főpolgármestert a támogatási szerződés aláírására.

Változik a menetrend 

Több ponton is változik a budapesti közösségi közlekedés menetrendje októbertől.

Budapest tömegközlekedése jelen- és jövőidőben 

A budapesti közösségi közlekedés jelenleg zajló és jövében tervezett fejlesztéseiről tartottak sajtótájékoztatót szerdán.

GYSEV: pályaműködtetési szerződés 2015-ig 

A magyar állam és a GYSEV Zrt. aláírta a 2015-ig szóló pályaműködtetési szerződést - közölte az MTI-vel kedden a vasúttársaság.

Modernizálják a közösségi közlekedést 

Több mint 600 millió forintos beruházással, az önkormányzatok és a tömegközlekedési társaságok, állami vállalatok részvételével teljesen modernizálják a közösségi közlekedés rendszerét Nagykanizsa és Keszthely között - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke hétfőn, Zalakaroson tartott sajtótájékoztatón.

Ingyenebéd a GYSEV-nél... 

Március 1 óta érhető el a GYSEV utazóközönsége számára a cég 17 személykocsijában az ingyenes, GSM hálózaton keresztüli, vezeték nélküli internet szolgáltatás. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!