KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Nőtt a turisztikai szálláshelyek forgalma januárban

Nőtt a turisztikai szálláshelyek forgalma januárban 

Az ágazat teljesítménye felülmúlja a háború és Covid előtti 2019-es rekordév adatait is.
Itt a 2023-at összesítő KSH-jelentés

Itt a 2023-at összesítő KSH-jelentés 

Tavaly a vendégéjszakák száma 13, a vendégeké 16 százalékkal nőtt 2022 decemberéhez képest.
KSH: novemberi vendégéjszakaszámok

KSH: novemberi vendégéjszakaszámok 

A Központi Statisztikai Hivatal megállapítása szerint a vendégéjszakák száma 7,5, a vendégeké 13 százalékkal nőtt novemberben az egy évvel korábbihoz képest.
Sok a kérdőjel a szakértők előrejelzésében a KSH adatai alapján

Sok a kérdőjel a szakértők előrejelzésében a KSH adatai alapján 

Elemzők megállapítása szerint a korlátozások megszűnése után gyorsan élénkülhet a turizmus.
SZÉP kártyáról és a külföldiektől dőlt a pénz a szállodákhoz júniusban

SZÉP kártyáról és a külföldiektől dőlt a pénz a szállodákhoz júniusban 

Júniusban 2,6 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a hazai szálláshelyeken 2018. azonos időszakához képest, míg a szállodák árbevétele 13,3 százalékkal emelkedett.
Tíz százalék fölött nőttek az ágazati keresetek áprilisban

Tíz százalék fölött nőttek az ágazati keresetek áprilisban 

Az év első négy hónapjában a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyformán 10,4 százalékkal, a kedvezmények figyelembevételével számított nettó átlagkereset pedig 10,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest a KSH legfrissebb jelentése szerint.
Februárban is növekedett a vendégforgalom

Februárban is növekedett a vendégforgalom 

2018. februárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,4, a belföldi vendégek által eltöltötteké 11%-kal haladta meg az előző év azonos időszakát. A kereskedelmi szálláshelyek  összes bruttó árbevétele 12%-kal emelkedett - tudtuk  meg a KSH legfrissebb adatait.

Győr a TOP 10-ben! 

2017-ben a Győrben töltött vendégéjszakák száma először lépte át a 400 ezres határt, ezzela KSH rangsorának tizedik helyére kúszott fel a régebben főleg ipari tevékenységéről híres város. Az eredmény a többi között hazánk első olimpiai eseményének, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésének is köszönhető.

A vendéglátás az egyik legrosszabbul fizetett szakma 

Az átlagkeresetek ebben a hónapban is nőttek, a KSH adatai szerint már majdnem nettó 155 ezer forint a magyar átlagbér. Ez az átlag, de meglepő különbségek vannak az egyes szakmák között: a legjobb átlagfizetés például majdnem ötszöröse a legrosszabbnak. - írja a pénzcentrum.hu.

10%-os vendégforgalom-emelkedés februárban a hazai szálláshelyeken 

2015 februárjában a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 11, a belföldi vendégeké 9,0%-kal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest. A kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért vendégforgalma összességében 10%-kal bővült. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 11%-kal emelkedett.

Élénkülő belföldi kereslet a Balatonnál 

Tavaly 1 millió 445 ezer vendég 4 millió 887 ezer vendégéjszakát töltött el a balatoni kereskedelmi szálláshelyeken, és elsősorban az élénkülő belföldi keresletnek köszönhető, hogy a Balatoni régió szálláshelyein 38 500-zal többen szálltak meg, mint 2013-ban, a vendégéjszakák száma pedig 88 ezerrel nőtt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közölt adatokból.

Több vendég a hazai szállodákban 

Októberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,7, a belföldi vendégeké pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi mutatókhoz képest, a szálláshelyek vendégforgalma összességében 6,4 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Kevesebbet utazunk, de többet költünk 

Többet költöttek a magyarok belföldi utazásaik során 2013-ban, mint egy évvel korábban, annak ellenére, hogy jelentősen csökkent az utazások száma és az eltöltött idő is - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Jelentés a turizmus 2013. évi teljesítményéről című kiadványából.

Továbbra is szívesen jönnek hozzánk az oroszok 

Kétszámjegyű növekedést ért el áprilisban a vendégek és a vendégéjszakák száma, valamint a szállásdíj-bevétel a kereskedelmi szálláshelyeken. A belföldi forgalom emelkedése különösen dinamikus volt: a magyar vendégek által eltöltött éjszakák száma 21,9%-kal, a tőlük származó szállásdíj-bevétel pedig 25,6%-kal nőtt 2013 áprilisához képest.

Elképesztően kevesen utazunk szervezetten külföldre 

2012-ben a külföldre utazó magyarok csupán 4,1%-a vette igénybe utazási iroda szolgáltatását - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal összesítéséből. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!