Kurtább lett a brit kiutazási tiltólista

Kurtább lett a brit kiutazási tiltólista 

A brit külügyminisztérium többtucatnyi országot levett szerdán azoknak a célállomásoknak a listájáról, amelyek felkeresésétől a koronavírus-járvány miatt eddig eltanácsolta az utazókat.
Az utas állja a hazaszállítás teljes költségét

Az utas állja a hazaszállítás teljes költségét 

2020. szeptember 1- jétől magyar állampolgároknak nem javasolja a külföldre történő utazást (I. kategória) a külügyminisztérium. A figyelmeztetés ideje alatt az utazásra nem javasolt országokba beutazó és onnan a konzuli szolgálat közreműködésével kimentett magyar állampolgárnak az evakuálás személyenként számított költségeit teljes összegben meg kell térítenie.
42 ország besorolásán változtatott a külügyminisztérium

42 ország besorolásán változtatott a külügyminisztérium 

42 ország esetében enyhített az utazásra nem javasolt piros besoroláson a külügy bizonyos megkötéssel szeptember 3-tól. Az intézkedés azonban nem értinti a külföldiek beutazásának tilalmát és a magyarok hazatérésekor kötelező két hetes karantént.
Külügy: bővült az utazásra nem javasolt országok köre

Külügy: bővült az utazásra nem javasolt országok köre 

A jelenleg újra intenzívebbé váló járványhelyzetben a Külgazdasági és Külügyminisztérium, összhangban a 341/2020. (VII.12.) Korm.rendelettel, az országos tisztifőorvos 2020. július 12-én közzétett 34320-1/2020/OTF számú határozata alapján az egyes országok utazási kockázati besorolását módosította.

Munkacsoport alakult a külföldön rekedt magyarok hazaszállítására 

Jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

A Külügyminisztérium nem utazási iroda! 

Minden lehetséges módon segítik a hurrikán miatt a Szent Márton-szigetről kimentett magyarok hazajutását, nem igaz, hogy magukra hagyták őket, valamint az sem, hogy nem ajánlottak fel segítséget költségeik finanszírozásához - tudatta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke.

Kimenekítik a turistákat Gambiából 

Több ezer brit üdülőnek kell sürgősen elhagynia a közép-afrikai Gambiát, miután fokozódik az országban a feszültség a tavaly decemberi választások és a közeledő hatalomátadás hatására.

A külföldre látogató magyarokat inti óvatosságra a külügy 

Fokozott óvatosságra inti a Külügyminisztérium a külföldre utazókat, az utazási irodások azonban túlzónak érzik az egyes desztinációk kiemelését.

Vízumtémában kezdeményezett egyeztetést a MUISZ a Külügyminisztériummal 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége a Külügyminisztérium Konzuli és Állampolgársági Főosztályának vezetőjével folytatott megbeszélést vízum témában.

Óva int a kenyai utazástól a külügyminisztérium 

A napokban történt terroristatámadások miatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kenya bizonyos részeit - így egyes, a turisták által kedvelt helyeket is - a nem javasolt utazási célországok és térségek közé sorolta.

Ellenőrizze útlevelét, ha Törökországba megy! 

A Külügyminisztérium Konzuli Főosztálya felhívja az utasok figyelmét az útlevél ellenőrzésére.

Újra lesz magyar konzul Splitben 

Ideiglenes konzul várja idén is a bajba jutott magyarokat a horvátországi Splitben.

Fokozott óvatosságra inti a Thaiföldre indulókat a külügy 

Nyugodt, de képlékeny a helyzet Bangkokban, a Külügyminisztérium fokozott óvatosságra int.

Beszüntették a munkát az izraeli külügyi dolgozók 

Azért szüntették be a munkát az izraeli külügyi dolgozók, mert szeretnék, ha tisztességes munkakörülményekkel ismernék el az Izrael állam érdekében végzett áldozatos munkájukat - mondta Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete hétfőn az MTI-nek.

Mely országokba nem köthető utasbiztosítás? 

A Külügyminisztérium által utazási célként nem javasolt országba csak saját kockázatra lehet utazni, a biztosítók nem kötnek utasbiztosítást - közölte Horváth Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) utasbiztosítási bizottságának elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A szocializmus is összeköti Afrikát Magyarországgal 

Afrika a 21. század kontinense, ezért Magyarország nagy hangsúlyt helyez a kapcsolatépítésre a földrész országaival - újságolta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Windhoekből, Namíbia fővárosából.

Magyarország nem kíván beleszólni a thaiföldi belpolitikába 

Magyarország azt szorgalmazza, hogy a thaiföldi kormány és az ellenzék tárgyalásos úton találjon békés megoldást az ázsiai országban kialakult helyzetre - mondta Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője 2013. január 15-én - olvasható a Külügyminisztérium honlapján.

Hallott már a laptopdiplomatákról? 

Jó döntésnek bizonyult, hogy azokban az ázsiai országokban, ahol jelenleg nincs lehetőség magyar külképviselet fenntartására, egy-egy, Magyarországról rendszeresen a térségbe utazó, úgynevezett laptopdiplomatát bíztak meg a kapcsolatok ápolásával - mondta Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára kedden Budapesten - olvasható a Külügyminisztérium honlapján.

Újra megnyílt a magyar nagykövetség Chilében 

Martonyi János külügyminiszter 2014. január 5-7. közötti chilei hivatalos látogatása során újranyitotta a Santiago de Chile-i magyar nagykövetséget - közölte honlapján a Külügyminisztérium.

Enyhített a külügy egyiptomi utazási ajánlásain 

A Külügyminisztérium enyhített az Egyiptomra vonatkozó utazási ajánlásain, és észak-afrikai arab az országot - melyet eddig nem ajánlott felkeresni - visszasorolta a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriába.

Figyelmeztetést adott ki Tunéziával kapcsolatban a külügy 

A Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra kéri a Tunéziába készülő magyarokat, hogy ne szervezzenek egyéni utazást, különösen az országnak a szervezett turizmus központjaitól távolabb eső vidékeire, mert ezzel biztonságukat, testi épségüket veszélyeztethetik.

Külügy: újra biztonságosak az egyiptomi üdülőhelyek 

A magyar külügyminisztérium - követve a német álláspont változását - újra biztonságosnak minősítette a vörös-tengeri üdőlőhelyeket. 

Új magyar tiszteletbeli konzul Venezuelában 

Magyarország tiszteletbeli konzuljának nevezte ki Tóth István magyar-venezuelai üzletembert Martonyi János külügyminiszter a venezuelai hatóságok jóváhagyása után - közölte a Külügyminisztérium kedden az MTI-vel.

Még több pénzt ad a charterezőknek Egyiptom 

Minden eddiginél magasabbra emelte a charterjáratok után fizetett állami támogatást Egyiptom. 

Az amerikai hatóságoktól féltik az orosz állampolgárokat 

A moszkvai külügyminisztérium hétfőn óva intette az Oroszországi Föderáció állampolgárait attól, hogy olyan országokba utazzanak, amelyek kiadhatják őket az Egyesült Államok hatóságainak.

Maradnak az Egyiptomra vonatkozó utazási tanácsok 

Egyelőre nem változtat a Külügyminisztérium az Egyiptomra vonatkozó utazási tanácsokon, továbbra sem javasolják az utazást az országba - mondta Kaleta Gábor, a tárca sajtófőosztályának vezetője hétfőn az MTI érdeklődésére.

Kubai koleraveszélyre figyelmeztet a Külügyminisztérium 

Kuba több pontján kolera megbetegedéseket észleltek, a betegek között több külföldi is van - közölte a Külügyminisztérium konzuli szolgálata csütörtökön.

Az irodák szerint nem indokolt a külügy Tunéziával kapcsolatos figyelmeztetése 

A Külügyminisztérium napokban kiadott figyelmeztetésében fokozott óvatosságot kért a Tunéziába készülő magyaroktól, mivel az országban nagyobb demonstrációkra lehet számítani. Az utazásszervezők szerint a turisták továbbra is biztonságban nyaralhatnak az észak-afrikai országban.

Újranyit a Santiago de Chile-i magyar nagykövetség 

A kormány döntése alapján újranyitják a 2009-ben bezárt Santiago de Chile-i magyar nagykövetséget, a külképviselet akár már az idén megkezdheti tevékenységét - közölte a Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

Óvatosságot kérnek a Tunéziába utazóktól 

A Külügyminisztérium fokozott óvatosságot kér a Tunéziába készülő magyaroktól, mert az ott kialakult politikai válság miatt a fővárosban és az ország több városában továbbra is számítani lehet nagyobb demonstrációkra.

Péntekig minden utas megérkezik Egyiptomból 

Az eredeti menetrend szerint zajlik a jelenleg Egyiptomban nyaraló magyar utasok hazahozatala, tudta meg lapunk Molnár Judittól, a Magyar Utazásszervezők és -közvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője. 

Nem javasolt kategóriába sorolták egész Egyiptomot 

A Külügyminisztérium már Egyiptom üdülőhelyeire sem javasolja az utazást a magyar állampolgároknak a biztonsági helyzet érdemi javulásáig. Ezzel egész Egyiptom felkerült a Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt területek listájára.

Csak az üdülőhelyekre javasolja az utazást a külügy 

Továbbra is egész Egyiptom területén számolni kell tüntetésekkel, ezért bár a turisták által leginkább kedvelt tengerparti üdülőhelyeken egyelőre nyugalom van, a Külügyminisztérium nem javasolja, hogy a magyar állampolgároknak, hogy az ország más részeibe utazzanak.

Mi lesz veled, Egyiptom? (frissítve!) 

Az elmúlt napokban az utóbbi évek egyik legkritikusabb időszakát éli Egyiptom. A nagyvárosokban tapasztalható feszültségből a tengerparti üdülőhelyeken semmit sem lehet érezni. Szerdán két magyar charter is indult az egyiptomi üdülőhelyekre.

Egyiptom: óvatosságra int a külügy 

2013. június 28-án frissítette Egyiptomra vonatkozó utazási tanácsait a Külügyminisztérium, amely arra kéri az Egyiptomban tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy a 2013. június 30. körüli időszakban várható tömegmegmozdulások miatt fokozott óvatosságot tanúsítsanak.

Nem tanácsolt Kirgizisztán 

Külügyminisztérium – további értesítésig – azt javasolja a magyar állampolgároknak, hogy a helyzet normalizálódásig egyelőre ne utazzanak Kirgizisztán Iszik-kul megye Dzseti-Oguz járásába.

Külügyminisztériumi figyelmeztetés a Csehországba utazóknak 

A hosszantartó, kiadós esőzések miatt árvízveszély alakult ki Csehországban, az országban szükségállapot van érvényben, ezért a Külügyminisztérium arra kéri az országba induló magyarokat, hogy utazás előtt tájékozódjanak úti céljuk aktuális helyzetéről.

Óvatosságra int a Külügyminisztérium 

A Külügyminisztérium azt kéri a Törökországba utazó magyar állampolgároktól, hogy kerüljék el a tüntetéseket, tömegrendezvényeket az országban.

A brit külügy figyelmeztetést adott ki a török tüntetések miatt 

Nagy-Britannia külügyminisztériuma figyelmeztetést adott ki állampolgárai számára a törökországi tüntetések miatt. 

Hamarosan Nigériában nyílhat nagykövetség 

Afrika-fórumot tartanak június 6-án és 7-én Budapesten, az esemény célja, hogy a Szaharától délre eső térség országainak figyelmébe ajánlják Magyarországot - mondta Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hat új külképviseletet nyit a külügy 

Hat új külképviseletet nyit a magyar kormány: Eszéken, Krakkóban és Torontóban főkonzulátus, Melbourne-ben, Marosvásárhelyen és Nagyváradon konzuli iroda nyílik -írja a Magyar Közlöny.

Konzuli védelem pár perc alatt 

Elindult a Konzuli Szolgálat „Regisztráció konzuli védelemhez” online bejelentkezési rendszere.

Óvatosságra inti a Külügyminisztérium a Kenyába készülőket 

A Külügyminisztérium fokozott óvatosságra inti a Kenyába készülő magyar állampolgárokat, mert elképzelhető, hogy zavargások kísérik majd a március elején tartott választások érvényességéről hozandó bírósági ítélet kihirdetését.

Új határátkelőhelyek nyílnak Kárpátalján 

Az ukrán külügyminisztérium támogatja hét új határátkelőhelynek a megnyitását Kárpátalján, köztük három létesítését az ukrán-magyar határon - közölte szerdán a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) sajtószolgálata.

Legalább valami elkezdődött 

Szakácsoknak pályázatot hirdetett négy diplomáciai kirendeltségére – Hágába, Oslóba, Ottawába és Genfbe – a Külügyminisztérium, a pályázatokat beküldőket egész napos szakmai versenyre hívták a budaörsi METRO Vevőakadémiára, március 18-án.

Február végén várhatóan elindul az első tunéziai charter 

Óvatosságra inti a Külügyminisztérium a Tunéziában tartózkodó, vagy oda induló magyarokat, miután az ellenzék egyik vezetője ellen elkövetett terrorista merénylet hatására az ország egész területén tömegdemonstrációk robbantak ki. A Kartago Tours bízik benne, hogy a zavargások hamar elülnek. 

Aki teheti, halassza el tunéziai utazását 

A Külügyminisztérium konzuli szolgálata óvatosságra inti a Tunéziában tartózkodó vagy oda készülő magyarokat, a szerda reggel az ellenzék egyik vezetője ellen elkövetett terrorista merénylet hatására ugyanis az ország egész területén tömegdemonstrációk robbantak ki.

Utazásra nem javasolt térségek 

A Külügyminisztérium 2013.01.28-ával frissítette az utazásra nem javasolt országok, régiók jegyzékét, mely kihatással bír az utazási szerződésekről szóló 281/2008. (XI.28.) Kormányrendelet 8. § (6) bekezdésében foglalt előírásokra, hívja fel a figyelmet weboldalán a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!