Az irodák szerint nem indokolt a külügy Tunéziával kapcsolatos figyelmeztetése

A Külügyminisztérium napokban kiadott figyelmeztetésében fokozott óvatosságot kért a Tunéziába készülő magyaroktól, mivel az országban nagyobb demonstrációkra lehet számítani. Az utazásszervezők szerint a turisták továbbra is biztonságban nyaralhatnak az észak-afrikai országban.

"A sajtóban felröppent hírekre reflektálva megerősítjük, hogy Tunézia biztonságát tekintve a Külügyminisztérium eddig érvényes álláspontján nem változtatott, az ország továbbra is a beutazás és ott-tartózkodás szempontjából a "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriájába tartozik. A hírekben említett, immár több éve zajló politikai párbeszéddel kapcsolatban az utca embere nem tapasztal változást az eddigiekhez képest. A Tunéziába utazók az üdülőhelyeken és a látnivalók környékén továbbra is az elmúlt két év során tapasztalható biztonságban tölthetik nyaralásukat" - közölte lapunkkal a Sun & Fun utazási iroda marketingvezetője, Nemes Mariann.

A Kartagó Tours ügyvezetője, Füri Mihályné egyetért a fentiekkel. Kérdésünkre hozzátette, hogy egyelőre nem tapasztalnak olyan problémát az országban, ami miatt lépéseket kellene tenniük. 

Kálmán Krisztina, a Taurus Reisen irodavezetője is meglepődött a külügy figyelmeztetésén. "Napi kapcsolatban vagyunk a 20 éve Tunéziában élő telepített idegenvezetőinkkel, akik azt mondják, a turistaövezetekben semmilyen zavargások nincsenek. Való igaz, a helyiek tartanak, felvonulásokat, demonstrációkat, de ezek semmivel sem veszélyesebbek, mint amilyen a devizahitelesek tüntetése volt az Andrássy úton. Amíg a Külügyminisztérium nem sorolja át az 1-es kategóriába Tunéziát, addig a Taurusnál azt javasoljuk az utasoknak, hogy utazzanak el az országba" - közölte lapunkkal Kálmán Krisztina. 

"A Külügyminisztérium tegnapi Tunéziával kapcsolatos utazási tanácsaihoz csatlakozva tájékoztatni szeretnénk a szakmát, hogy a piacon lévő utasbiztosítások - miután Tunézia a Külügyminisztérium fokozott óvatosságra figyelmeztető listáján és nem a nem javasolt uticélok között található - érvényesek , a társaságok szabályzatait figyelembe véve" - tájékoztatta lapunkat Horváth Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) utastagozatának vezetője. Ez azt jelenti, hogy a biztosítók helyi asszistance kapcsolatai, kórházi háttere , orvosi ellátása zökkenőmentesen működik.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.