Február végén várhatóan elindul az első tunéziai charter

Óvatosságra inti a Külügyminisztérium a Tunéziában tartózkodó, vagy oda induló magyarokat, miután az ellenzék egyik vezetője ellen elkövetett terrorista merénylet hatására az ország egész területén tömegdemonstrációk robbantak ki. A Kartago Tours bízik benne, hogy a zavargások hamar elülnek. 

Mint ismeretes szerdán agyonlőtték Sokri Belaidot, az Egyesült Demokratikus Nacionalista Párt tunéziai ellenzéki formáció főtitkárát Tuniszban, amikor elhagyta az otthonát. A gyilkosságot terrorcselekménynek nevezte és elítélte Hamadi Dzsebali, az ország kormányfője, valamint Monszef Marzúki államfő is. A lelőtt politikus testvére, Abdel-Madzsid Belaid az iszlamista en-Nahdát (Újjászületést), a kormánykoalíció legerősebb pártját vádolta a gyilkossággal. A konzuli szolgálat honlapján közzétett figyelmeztetésben kiemelték, a tüntetők minden nagyvárosban megtámadták az en-Nahda helyi székházát. Felhívták a figyelmet arra is, hogy összecsapások lehetnek, azért azt kérik, hogy aki teheti, halassza el a Tunéziába tervezett utazását. Az utazást a következő napokban, a helyzet rendeződéséig nem javasolja a Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

Mi lesz most az első tunéziai charterrel, amely február 22-én indulna Magyarországról? – kérdeztük a Hajducsi Tamástól, a Kartago Tours marketing igazgatójától. A szakember elmondta, bíznak benne, hogy amilyen hirtelen történtek a kinti események, olyan gyorsan le is csendesednek a zavargások, és terv szerint el tud indulni a gép, amelyre minden helyet sikerült értékesíteniük. A tunéziai hírek még eléggé frissek, így egyelőre senki sem jelezte nálunk, hogy elállna az utazástól. Egyelőre az iroda nem tervez lépéseket tenni, kivárják, hogy hogyan alakul a tunéziai helyzet. A hazai utazóközönség érdeklődéséről elmondta, sajnos évről évre csökken Tunézia irányába, éppen ezért sem örülnek a mostani eseményeknek. Bíztak benne ugyanis, hogy az elmúlt évek nehézségei után az idei évben végre magára tud majd találni a desztináció, a mostani történések pedig keresztülhúzhatják ezt a reményt. Az idei szezon alakulásáról még korai lenne bármit is mondani, hiszen az előfoglalások igazán minden évben jellemzően csak az Utazás Kiállítást követően indulnak be.

A helyzet gyors rendeződésében bízik a Taurus Reisen is

A Taurus Reisennek április végén indul az első gép Tunéziaba. Kálmán Krisztina, az utazási iroda vezetője elmondta, remélik, hogy addigra rendeződik odakint a helyzet, hiszen a tunéziaiak is pontosan tudják, hogy a turizmusból élnek. Elmondta, az idei évben is jó szezont várnak, ahogy a tavalyi évük is jól sikerült. Tavaly összesen 9500 utasa volt az irodának. A tavalyi 35%-os növekedés után idén 20 százalékos forgalombővülésben bíznak. Az idei szezonban Budapestről heti 3 chartergépük indul, debreceni indulással pedig blockseatekkel rendelkeznek.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.