Netrisk: itthonról a síelők többsége Ausztriába utazik

Netrisk: itthonról a síelők többsége Ausztriába utazik 

Legalábbis a náluk kötött biztosítások ezt igazolják.
Közel duplájára nőtt az utasbiztosítás iránti kereslet

Közel duplájára nőtt az utasbiztosítás iránti kereslet 

Több mint 21 ezer utasbiztosítást kötöttek az utazás előtt állók tavaly december elejétől idén január közepéig, ami 85 százalékos emelkedés éves összevetésben - közölte saját adatai alapján a Netrisk.hu. online biztosításközvetítő kedden az MTI-vel.

Óvatosan terveznek utazást a magyarok 

A nyáron utazni készülő magyarok 51 százaléka gondolkodik külföldi úton a Netrisk.hu felmérése szerint. A megkérdezettek többsége óvatos, és legkorábban nyár végére tervez utazást.
A nyaralni készülők többsége belföldön tervez pihenni

A nyaralni készülők többsége belföldön tervez pihenni 

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait: a Netrisk.hu 6000 fős felmérése alapján a válaszadók 50 százaléka a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását, 18 százalékuk csak jövőre tervez útra kelni, az idén nyáron nyaralni indulók 56 százaléka pedig a határokon belül marad.

Az uniós kártya nem váltja ki az utasbiztosítást 

Külföldi utak esetében teljes védelmet az európai egészségbiztosítási kártya (eek) csak utasbiztosítással kiegészítve nyújt - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.
Napi 800 forintért törhetjük kezünk-lábunk

Napi 800 forintért törhetjük kezünk-lábunk 

Az utasbiztosítások elárulják: így nyaralt idén a magyar - derül ki a Netrisk. hu elemzéséből.
580 forint volt az utasbiztosítások átlagos napidíja 2016-ban

580 forint volt az utasbiztosítások átlagos napidíja 2016-ban 

A Netrisk.hu adatai szerint 2016-ban naponta egy főre átlagosan 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülő ügyfelek, ami tavalyhoz képest 7 százalékos átlagdíj-növekedést jelent. A legnagyobb online biztosításközvetítő portálon a kötések 40 százaléka az utazást megelőző napon, további 14 százaléka az utazás napján született. A síelni indulóknak – elsősorban a magasabb mentési és ellátási költségek miatt – a teljes átlagnál több mint 30 százalékkal magasabb díjat, napi 760 forintot kell átlagosan kifizetniük, többnyire (75 százalékban) ausztriai síutakra.

Befolyásolja-e a foci EB vagy az olimpia az idei nyári utazások időzítését? 

Nem - derül ki  a Netrisk egy friss közleményéből, mely szerint alaposan átrendeződött idénre az utazási piac.

Lassabban bővült az utasbiztosítási piac 

Csaknem 11 milliárd forint díjbevétellel zárt az utasbiztosítási piac tavaly a Netrisk.hu adatai szerint, a néhány százalékos növekedést nem a biztosítottság javulásának, hanem a külföldi utazások számának emelkedése eredményezte - közölte az online biztosításközvetítő portál pénteken az MTI-vel.

Napi 540 forint: ennyit költöttünk utasbiztosításra tavaly 

Átlagosan napi 540 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülők tavaly, ami alig tér el a 2014-es adattól - közölte saját adataira hivatkozva a Netrisk.hu internetes alkusz szerdán.

Online utazási irodát indított a Netrisk 

Két év alatt a legnagyobb forgalmú hazai online utazási irodává akarja felfuttatni új üzletágát a netrisk.hu, amely a nyáron indította el online utazási piacterét.

Az egészségkártya nem váltja ki a biztosítást 

Közleményben hívja fel az utazóközönség figyelmét az utasbiztosítás és az Európai Egészségkártya különbségeire a Netrisk.hu. A biztosítási portál szerint nem érdemes az utasbiztosításon spórolni. 

Új felsővezető a Netrisknél 

Bővíteni kívánja az elérhető termékek, szolgáltatások körét a Netrisk.hu biztosítási portál, és a környező országokban is tovább fejlesztené tevékenységét. Ezen célok elérésének érdekében új vezérigazgató-helyettessel erősítette menedzsmentjét a társaság.

A nagyobb biztonság mellett döntenek idén a turisták 

A külföldre utazók döntő többsége a minőségi, nagyobb biztonságot nyújtó utasbiztosításokat keresi az idén, derül ki a Netrisk.hu felméréséből. A biztosítási portál ügyfeleinek 92 százaléka az exkluzív szolgáltatásokat, kiemelten magas térítési összegeket tartalmazó biztosításokat kötötte meg, tavaly viszont még kevesebb, mint a felük választotta ezt az opciót. A biztosítási portálon 34 százalékkal nőtt a megkötött utasbiztosítások száma, és emelkedett a bankkártyás fizetések aránya.

A gyenge forint miatt drágulhatnak az utasbiztosítások 

A forint gyengülése miatt jelentősen drágult az elmúlt egy évben a külföldi egészségügyi ellátás költsége, ami a biztosítókat az utasbiztosítások árának emelésére kényszerítheti. A szolgáltatók azonban egyelőre kivárnak, a síszezon elején még a tavalyi árakon kínálják utasbiztosítási termékeiket, derül ki a Netrisk.hu biztosítási portál elemzéséből.

Személyre szabható biztosítási kalkulátor 

Egy hét alatt több mint tízezren próbálták ki a Netrisk.hu honlapján elérhető utasbiztosítási rangsoroló felületet, amelynek segítségével már egyedi preferenciák alapján is rangsorolhatóak az utasbiztosítások. Az eddigi tapasztalatok alapján elsősorban a baleseti ellátásra kötnek biztosítást a külföldre indulók, míg legkevésbé a poggyász védelme motiválja a döntést.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!