Ellógják a vacsorát

Ötven méter magasan lévő, daruról lógó "étterem" hódít a kelet-kínai Sanghajban, ahol a különleges vacsoráért akár több százezer forintot is elkérnek a szervezők.

Az Égi Étterem becenévvel ellátott vállalkozást a metropolisz pénzügyi-gazdasági negyedében, Lucsiacujban hirdette meg az ottani ötcsillagos Season Hotel. Az emelődaruval félszáz méter magasra felhúzott asztal körül egy időben 22 fő ülhet, őket a vidámparkokban használatos biztonsági technikákkal rögzítik székeikhez, tányérjaik, poharaik ugyanakkor értelemszerűen szabadon mozgathatók.

A kiszolgálást a téglalap alapú platform szélein lévő asztalok által védett közepén mozgó szakács és pincérek végzik, természetesen biztonsági garanciákkal. Ők az első hétvégén megtartott égi étkezés alkalmával citromos tengeri sügért, gyömbéres rákot, vörösborsos mártásban sült paradicsomot és uborkát, valamint barackos tiramisut szolgáltak fel.

A mindössze 50 perces vacsora ára a kínai sajtóértesülések szerint 8888 jüanba (320 ezer forint) kerül. Ebből ugyanakkor a szervezőknek a térbiztosítás díját is fizetniük kell, a biztonság garantálására ugyanis az Égi Étterem alatti közteret átmenetileg lezárták, ilyen magasból ugyanis már egy kiskanál vagy villa leejtése is komoly testi sérülést okozhat.

Az esős évszak Sanghajban való június végi beköszöntével az égi étkezéseket a szervezők csupán korlátozott időre, jövő hétfőig vállalják, ígéretük szerint ugyanakkor szeptemberben visszatérnek, szélesebb kalandvágyó és fizetőképes lakosok előtt megteremtve a lehetőséget egy nem hagyományos élményre.

Forrás: MTI/Élelmiszer Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.