Ellógják a vacsorát

Ötven méter magasan lévő, daruról lógó "étterem" hódít a kelet-kínai Sanghajban, ahol a különleges vacsoráért akár több százezer forintot is elkérnek a szervezők.

Az Égi Étterem becenévvel ellátott vállalkozást a metropolisz pénzügyi-gazdasági negyedében, Lucsiacujban hirdette meg az ottani ötcsillagos Season Hotel. Az emelődaruval félszáz méter magasra felhúzott asztal körül egy időben 22 fő ülhet, őket a vidámparkokban használatos biztonsági technikákkal rögzítik székeikhez, tányérjaik, poharaik ugyanakkor értelemszerűen szabadon mozgathatók.

A kiszolgálást a téglalap alapú platform szélein lévő asztalok által védett közepén mozgó szakács és pincérek végzik, természetesen biztonsági garanciákkal. Ők az első hétvégén megtartott égi étkezés alkalmával citromos tengeri sügért, gyömbéres rákot, vörösborsos mártásban sült paradicsomot és uborkát, valamint barackos tiramisut szolgáltak fel.

A mindössze 50 perces vacsora ára a kínai sajtóértesülések szerint 8888 jüanba (320 ezer forint) kerül. Ebből ugyanakkor a szervezőknek a térbiztosítás díját is fizetniük kell, a biztonság garantálására ugyanis az Égi Étterem alatti közteret átmenetileg lezárták, ilyen magasból ugyanis már egy kiskanál vagy villa leejtése is komoly testi sérülést okozhat.

Az esős évszak Sanghajban való június végi beköszöntével az égi étkezéseket a szervezők csupán korlátozott időre, jövő hétfőig vállalják, ígéretük szerint ugyanakkor szeptemberben visszatérnek, szélesebb kalandvágyó és fizetőképes lakosok előtt megteremtve a lehetőséget egy nem hagyományos élményre.

Forrás: MTI/Élelmiszer Online


Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.