Ellógják a vacsorát

Ötven méter magasan lévő, daruról lógó "étterem" hódít a kelet-kínai Sanghajban, ahol a különleges vacsoráért akár több százezer forintot is elkérnek a szervezők.

Az Égi Étterem becenévvel ellátott vállalkozást a metropolisz pénzügyi-gazdasági negyedében, Lucsiacujban hirdette meg az ottani ötcsillagos Season Hotel. Az emelődaruval félszáz méter magasra felhúzott asztal körül egy időben 22 fő ülhet, őket a vidámparkokban használatos biztonsági technikákkal rögzítik székeikhez, tányérjaik, poharaik ugyanakkor értelemszerűen szabadon mozgathatók.

A kiszolgálást a téglalap alapú platform szélein lévő asztalok által védett közepén mozgó szakács és pincérek végzik, természetesen biztonsági garanciákkal. Ők az első hétvégén megtartott égi étkezés alkalmával citromos tengeri sügért, gyömbéres rákot, vörösborsos mártásban sült paradicsomot és uborkát, valamint barackos tiramisut szolgáltak fel.

A mindössze 50 perces vacsora ára a kínai sajtóértesülések szerint 8888 jüanba (320 ezer forint) kerül. Ebből ugyanakkor a szervezőknek a térbiztosítás díját is fizetniük kell, a biztonság garantálására ugyanis az Égi Étterem alatti közteret átmenetileg lezárták, ilyen magasból ugyanis már egy kiskanál vagy villa leejtése is komoly testi sérülést okozhat.

Az esős évszak Sanghajban való június végi beköszöntével az égi étkezéseket a szervezők csupán korlátozott időre, jövő hétfőig vállalják, ígéretük szerint ugyanakkor szeptemberben visszatérnek, szélesebb kalandvágyó és fizetőképes lakosok előtt megteremtve a lehetőséget egy nem hagyományos élményre.

Forrás: MTI/Élelmiszer Online


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.