Ellógják a vacsorát

Ötven méter magasan lévő, daruról lógó "étterem" hódít a kelet-kínai Sanghajban, ahol a különleges vacsoráért akár több százezer forintot is elkérnek a szervezők.

Az Égi Étterem becenévvel ellátott vállalkozást a metropolisz pénzügyi-gazdasági negyedében, Lucsiacujban hirdette meg az ottani ötcsillagos Season Hotel. Az emelődaruval félszáz méter magasra felhúzott asztal körül egy időben 22 fő ülhet, őket a vidámparkokban használatos biztonsági technikákkal rögzítik székeikhez, tányérjaik, poharaik ugyanakkor értelemszerűen szabadon mozgathatók.

A kiszolgálást a téglalap alapú platform szélein lévő asztalok által védett közepén mozgó szakács és pincérek végzik, természetesen biztonsági garanciákkal. Ők az első hétvégén megtartott égi étkezés alkalmával citromos tengeri sügért, gyömbéres rákot, vörösborsos mártásban sült paradicsomot és uborkát, valamint barackos tiramisut szolgáltak fel.

A mindössze 50 perces vacsora ára a kínai sajtóértesülések szerint 8888 jüanba (320 ezer forint) kerül. Ebből ugyanakkor a szervezőknek a térbiztosítás díját is fizetniük kell, a biztonság garantálására ugyanis az Égi Étterem alatti közteret átmenetileg lezárták, ilyen magasból ugyanis már egy kiskanál vagy villa leejtése is komoly testi sérülést okozhat.

Az esős évszak Sanghajban való június végi beköszöntével az égi étkezéseket a szervezők csupán korlátozott időre, jövő hétfőig vállalják, ígéretük szerint ugyanakkor szeptemberben visszatérnek, szélesebb kalandvágyó és fizetőképes lakosok előtt megteremtve a lehetőséget egy nem hagyományos élményre.

Forrás: MTI/Élelmiszer Online


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.