Rekordév a tavalyi a szlovák turizmusban

Rekordév a tavalyi a szlovák turizmusban 

A legújabb statisztikai adatok szerint 2019-ben 6 432 934-en látogattak el Szlovákiába, ami 2018-hoz képest 15 %-os növekedést jelent. Ezek a számok arról tanúskodnak, hogy a szlovákiai idegenforgalom aranykorát éli. Mind a hazai, mind a külföldi turisták száma egyre növekszik - közölte a szlovák közlekedésügyi minisztérium.

Rekord-sikeres turisztikai év volt 2019 Spanyolországban 

Az eddigi legsikeresebb évet zárta tavaly Spanyolország idegenforgalmi szempontból. A most közölt összesítések némileg ellentmondanak annak a ténynek, hogy a tavalyi évben hat hónapon át visszaesés volt érezhető a turizmusban 2018-hoz képest.

Az eddigi legjobb évét zárta a Hahn Air 

Sikeres évre tekinthet vissza a Hahn Air 2019-ben. 40 új légitársasági partnerrel nőtt az eddigi 350 légitársasági szerződő partnereinek száma.

Rekordév volt 2019 a Budapest Airportnál 

A Budapest Airport 2019-es éve újabb rekordot hozott a számok tekintetében – Tavaly, a repülőtér történetében először, több mint 16 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az év során 33 új járatot köszöntött a Budapest Airport, a fel- és leszállások száma pedig meghaladta a 122 ezret. A repülőtéren 135 ezer tonna légi teheráru fordult meg, a legnépszerűbb úti cél pedig továbbra is London.
Átlépte a 16 milliót a ferihegyi repülőtér utasforgalma

Átlépte a 16 milliót a ferihegyi repülőtér utasforgalma 

Újabb rekord évet hagy maga mögött a ferihegyi repülőtér: történetében először, december 27-én  elérte az évi 16 milliós utasszámot.
Csodálkozik még valaki azon, hogy a németeknél rekordév lesz?

Csodálkozik még valaki azon, hogy a németeknél rekordév lesz? 

A harmadik negyedév végének eredményére alapozva további rekorderedmény várható a németországi beutazó turizmus terén - tájékoztatott kedden a DZT, Német Turisztikai Hivatal budapesti képviselete.
Torkos Csütörtökkel nyit a Gasztroélmények Éve

Torkos Csütörtökkel nyit a Gasztroélmények Éve 

A Torkos Csütörtök akció célja – az étterembe járás kultúrájának megszerettetésén túl -, hogy a lakosság és az ide látogató külföldiek a gasztronómián keresztül fedezzenek fel újabb magyarországi tájakat, kóstoljanak új, helyi ízeket, ismerjék meg a különböző régiók által kínált hagyományos magyar ételeket, valamint a gasztronómiához kötődő tradicionális magyar népszokásokat.

Rekord a turizmusban: soha ennyi látogató nem volt Magyarországon 

Beigazolódtak a várakozások, a turizmus újabb rekordévet zárt 2015-ben - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatait kommentálva.

Rekordévet zárt tavaly a magyar turizmus 

Rekordévet zárt 2012-ben a magyar turizmus, a piacon azonban hatalmas átrendeződés figyelhető meg - mondta Horváth Gergely, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese.
Rekordot döntött az osztrák turizmus

Rekordot döntött az osztrák turizmus 

2012 abszolút rekordév volt az osztrák turizmusban.

Visszaesés várható az idén az európai turizmusban 

2011 rekordév volt az európai turizmus szempontjából, bár a növekedés az év második felében lelassult. Az idei évre csökkent várnak az ETC szakértői.

Rekordév várható a német turizmusban 

Októberben folytatódott a turizmus növekedése Németországban, így 2011-ben várhatóan sikerül túlszárnyalni a 2010-es rekordév teljesítményét is. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!