Mérhető reklámkommunikációs lehetőség a vendéglátó szakmának  

A licittravel aukciós portál egyik oldalról a turisztikai-vendéglátó szakmának biztosít mérhető reklámkommunikációs lehetőséget, másik oldalról pedig lehetőséget ad a kalkulálható szabad kapacitások tervszerű értékesítésére.

Új marketing igazgató a Borsodi Sörgyárban  

Szirbek András váltja Mészáros Zsoltot a Borsodi Sörgyár Zrt. marketing igazgatói székében. Mint mondta: „Azon leszek, hogy motivált csapatommal hosszú távú lendületet adjak a márkáknak és a Borsodi Sörgyár Zrt.-nek egyaránt.”

Új spa-vezető a Birdland Resortban  

Új spa-vezető a Birdland Resortban

Üveges Mojito 

A Bacardi piacra dobta klasszikus Mojito koktélját, mely egy készre kevert mix, csupán be kell hűteni és máris fogyasztható.

Személyi változások az Accor-nál  

Személyi változások az Accor-nál

Bővül a Completa termékcsalád  

Kávé-krémtejjel bővíti portfólióját a Completa. Ezzel teljessé válik a cég professzionális kávé-krémesítő termékcsaládja, amely eddig a kávékrémporból, tejszínhab spray-ből és kávétejszínből állt.

Új vezetők az Interfruct-nál  

Júniustól Boros Attila az Interfruct ügyvezető igazgatója, az áruházat tulajdonoló Inter-Invest Zrt. vezérigazgatójának pedig Csorba Gábort nevezte ki az Interfruct tulajdonosa, a Calslane Holdings.

MT Zrt.: külképviselet-vezetői pályázatok eredménye  

A Magyar Turizmus Zrt. 2008-ban pályázatot hirdetett a milánói, madridi, tokiói és hágai külképviseletének vezetői pozícióira.

Nálunk is terjeszkedik a Nespresso 

A kapszulás kávépiac prémium márkája, a Nespresso terjeszkedésbe kezdett itthon. E hónaptól nemcsak az Andrássy úti elegáns üzletében, hanem a Saturn-áruházakban és a Media Markt-üzletekben is megvásárolhatóak a termékei, a kapszulákat pedig a második félévtől interneten és telefonon is meglehet rendelni.

Új regionális igazgató az Accornál 

Patrick Bourguignon, az Accor Hospitality Magyarország és Szlovákia vezérigazgatója öt éves magyarországi tartózkodás után új kihívás elé néz, a párizsi székhelyű Accor Hospitality Nemzetközi Rezervációs Központok „Senior Vice President”-jekét folytatja pályafutását.

Igazgatóváltások az Accor Hospitality Hungary-nál  

2008. június 1-je óta Ianic Menard látja el az Accor Hospitality Hungary/Slovakia értékesítési és disztribúciós igazgatói teendőit.

Hunguest: új értékesítési igazgató  

Pakuts Tamás lett a montenegrói Herceg Noviban található Hunguest Hotel Sun Resort szálloda új értékesítési igazgatója.

Új igazgató az ORCO szálloda csoportjánál 

Keith Lindsay lett az ORCO Property Group szálloda csoportjának új vezérigazgatója. A cégnél ezentúl Lindsay felel az összes MaMaison Hotel és Apartmanszálló menedzselésért, illetve irányítása alá tartozik a horvátországi Sunčani Hvar Hotels.

Külképviselet-vezető váltás Londonban 

A Magyar Turizmus Zrt. 2007 tavaszán kiírt londoni külképviselet-vezetői pályázatát Ligeti Ádám nyerte el tavaly májusban. A pályázati kiírás feltételei között, a kiküldetés várható időtartamát 1+3 évben jelölte meg a társaság. Az egy év elteltével a Magyar Turizmus Zrt. vezetése úgy döntött, hogy Ligeti Ádámot 2008. augusztus 31-ével visszahívja állomáshelyéről. Utódjáról a közeljövőben születik döntés.

Hotelüzletágat indított a DTZ 

Idegenforgalmi ingatlanokkal foglalkozó üzletágat indított a DTZ, bécsi központtal.

Személyi változások a Bükfürdői Birdland Resortban  

2008. május 1-je óta Szlávik Réka a Bükfürdői Birdland Resort gazdasági igazgatóhelyettese, pénzügyi vezetője, a szakember márciusa óta dolgozik a komplexumban.

Régi-új munkatárs a debreceni Aquaticum Gyógy-és Fürdőközpontban 

Szülési szabadságáról visszatérve Istók-Szerdi Zsuzsanna ismét aktív csapattagja a Debreceni Gyógyfürdő Kft.-nek.

Változás a Rognerben 

Pusztai Erzsébet, 8 és fél év után távozott a hévízi Rogner Hotel & Spa Lotus Therme szálloda sales & marketing igazgatói posztjáról.

Új marketing-főosztályvezető a METRO-nál  

A közelmúltban távozott a METRO marketing főosztályvezetői székéből Tokaji Zsolt.

Hab a tortán 

Ma már országszerte több mint 8 500 elfogadóhely, 27 típusú szolgáltatást biztosít az üdülési csekkel fizetõ vendégek számára, az Üdülési Csekk Plusz akcióhoz csatlakozott elfogadóhelyek pedig azt is vállalták, hogy további kedvezményeket, térítésmentes plusz szolgáltatásokat nyújtanak.

Három érem a Törleynek  

Franciaország idén április 12-én, immáron 32. alkalommal rendezték meg a Challenge International du Vin nemzetközi borversenyt, amelyre a világ 35 országából, több mint ötezer bort neveztek.

Új borospice Balfon  

A Weninger Pincészet megnyitotta új borospincéjét a Sopron melletti Balfon.

Új termékmenedzser az MT Zrt.-nél  

Május végétõl Kiss Dóra tölti be a Magyar Turizmus Zrt. termékmenedzseri pozícióját.

Új értékesítési igazgató a Borsodi Sörgyárban 

A Borsodi Sörgyár Zrt. értékesítési igazgatói pozícióját Horeca és Small Food területeken április 1-jétõl Mészáros Zsolt tölti be, aki elõzõleg a vállalat marketing igazgatójaként dolgozott.

Személyi változás a Boutique Hotel Zara-ban 

Április 7-étõl Kaltenecker Árpád a négycsillagos Boutique Hotel Zara értékesítési igazgatója.

Változások a Mellow Mood Group-nál  

Gaál Miklós, a Novotel Budapest Congress and World Trade Center értékesítési igazgatója a Mellow Mood Groupnál folytatja szakmai pályafutását április18-tól.

Jéghidegen is hódít a Szentkirályi 

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. április közepén új szomjoltóval, jeges teával lépett a piacra. A cég a Szentkirályi jeges teákat 1,5 literes és sportkupakos 0,5 literes kiszerelésben kínálja a fogyasztóknak – egyelõre a már klasszikusnak mondható citrom és õszibarack ízekben.

Új fedélzeti menüsor a Malév járatain  

A Malév a nyári menetrend életbe lépésétõl megújította fedélzeti kínálatát, a légitársaság 37 országba közlekedõ napi 140 járatán az utasok ebbõl a részben magyaros, részben nemzetközi jellegû ételsorból fogyaszthatnak. Az új kínálatot elsõként a rövid-távú járatok turista és business osztályú utasai élvezhetik, majd a májusban újrainduló New York-i és torontói hosszú távú járatokon is megjelenik.

Új PR menedzser a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapestben 

2008. januárja óta új PR menedzser dolgozik a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapestben.

Új vezetõ kinevezése 

xxxx

Velence Resort & Spa 

Jakab Gábor lett a Velencén épülõ négycsillagos Velence Resort & Spa szálloda igazgatója.

Új weboldalt készít a vendeg.hu 

XXXXXXXXX

PR vezetõ csere a Ramada Plaza Budapestnél 

2008. február 1-jén Boruzs Edina távozik a Ramada Plaza Budapestbõl, PR karrierjét a távközlés területén építi tovább.

NH Budapest Hotel: új Food & Beverage menedzser  

Március 10-tõl Karai Annamária vette át Buday Kornélia korábbi F&B menedzser munkáját az NH Budapest Hotelben.

Ezüstös ananászlé 

A Sió-Eckes Kft. HohesC ananász–acerola terméke 2007-ben a szénsavmentes üdítõitalok kategóriájában elnyerte a Sikertermék-díj ezüst fokozatát.

Személyi változások a Mellow Mood Group szállodáiban 

2008. január 1-jétõl változások történtek a Mellow Mood Grouphoz tartozó budapesti négycsillagos Atrium Hotel és a háromcsillagos Baross Hotel vezetésében.

Megnyílt a Borsodi Sörakadémia 

Decemberben megnyílt a Borsodi Sörgyár Zrt. által létrehozott Sörakadémia.

Új vezetõ a Rogner élén 

A hévízi Rogner Hotel & Spa Lotus Therme szállodát 2007. decemberétõl Hannes Czeitschner igazgatja a Rogner család ausztriai wellness-szállodájának, a Hundertwasser által épített Rogner Bad Blumaunak vezetõi feladatainak ellátásával együtt.

Borút Minõség Védjegy 

Tíz európai ország szakembereinek konferenciáján (VinTour) megszületett az Európai Borút Minõsítési Rendszer az itáliai Coneglianóban.

Ismeri a vízsommelier-t? 

Ma a világ jobb szállodáinak, éttermeinek étlapján minimum tízféle ásványvíz szerepel az itallapon, sõt akad olyan hely – ilyen például a párizsi, mostanában nagyon trendi és felkapott helynek számító Colette Water Bar –, ahol több mint 90-féle ásványvízmárkából válogathatnak a betérõ, megszomjazó vendégek.

Pataki János a cukrászok világszövetsége élén 

Tokióban a Cukrászok, Csokoládé- és Fagylaltkészítõk Világszövetségének november végi közgyûlésén a megjelent 22 ország cukrászszövetségeinek küldöttei a magyar Pataki János cukrász mestert választották a szövetség elnökévé.

Európai Világörökségi Borvidékek 

A hét európai világörökségi borvidék – Loirevölgy és Jurisdiction of Saint-Émilion (Franciaország), Alto Douro (Portugália), Upper Middlerhein (Németország), Tokaji Történelmi Borvidék (Magyarország), Parco Nationale delle Cinque Terre (Olaszország), Neusiedler See (Ausztria) – képviselõi tanácskoztak október 16. és 18. között a Tokaji Borok Házában.

Változások a Le Meridien Budapestben 

Két poszton történt elõrelépés a Le Meridien Budapest szállodában.

Mesterszakács konyhafõnök-helyettes 

November végén átvehette Mesterlevelét Búza Zoltán, a Novotel Szeged szálloda konyhafõnök-helyettese.

A földön felejtett fürt feltámadása 

A csúcsgasztronómia területén már sokfelé használják a világban, nálunk mostantól egy osztrák tulajdonú soproni borászat kínálja a verjus-t (ejtsd: verzsü), amely a zöld, vagyis éretlen szõlõ leve, és ecet, valamint citrom helyett használhatja a séf a konyhán.

Elismerés Betegh Sándornak 

A 2007-es Spa&Wellness kiállításon Nicu Radulescu, a Román Gyógyturizmus Munkáltatói Szövetség elnöke ünnepélyes keretek között adta át a szövetség kitüntetését a „Romániai gyógyturizmus támogatásáért” Betegh Sándornak, a Danubius Hotels Nyrt. volt vezérigazgatójának.

Személyi változások a Danubius Hotels szállodáiban 

Több személyi változás lesz november 15-étõl a Danubius Hotels szállodáiban. Katz Péter, a Hotel Stadion igazgatója a DHSR Sárvár és a DHSR Bük szállodák igazgatója lesz.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!