Tavaszi szezonindítás a Balatonnál

Tavaszi szezonindítás a Balatonnál 

Sikeresnek bizonyult a Balaton körüli TDM-szervezetek és a Magyar Turizmus Zrt. hagyományteremtő közös tónyitó kampánya május 1-11. között. A cél az aktív ajánlatokkal teli tavaszi időszak népszerűsítése volt.

Állásfoglalás a borús hangú időjárás-előrejelzések ellen 

A nagy hazai hírportálokon szinte egy időben megjelent borongós hangvételű időjárás-előrejelzések kapcsán közleményt adott ki a Magyar TDM Szövetség, amelyet az egyik népszerű közösségi portálon osztott meg.
Rejtett életmódú ragadozó a Miskolci Állatkertben

Rejtett életmódú ragadozó a Miskolci Állatkertben 

A Miskolci Állatkertben egy évtizedes szünet után újra látható hazánk egyik legrejtettebb életmódú ragadozója, a vadmacska (Felis silvestris). A fiatal nőstény a hazai fajokat bemutató területen kapott otthont, és várhatóan még az idén megérkezik leendő párja is.
Rekorddöntés: 108 ezren szórakoztak Zamárdiban

Rekorddöntés: 108 ezren szórakoztak Zamárdiban 

A hétfő hajnalban véget ért hatodik Balaton Sound fesztivál látogatóinak száma a változékony időjárás ellenére rekordot döntött, a rendezvényen 108 ezren vettek részt, ami 7,5 ezerrel meghaladta a tavalyi csúcsot. Zamárdi mintegy 60 millió forintnyi bevételt remél a közvetlenül befolyó adókból és bérleti díjakból.

Újra megnyílik a balatonboglári Gömbkilátó 

Négy év után újra megnyílik a balatonboglári Gömbkilátó a jövő héten - tájékoztatta a beruházó Sziszi Kft. tulajdonos-ügyvezetője az MTI-t.

Virággal a kezükben várták a zsűri tagjait 

2012 júliusában huszonkettedik alkalommal kereste fel az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije Magyarországot. 
Modern turisztikai centrum és QR kódos idegenvezetés

Modern turisztikai centrum és QR kódos idegenvezetés 

Modern technikai eszközökkel felszerelt, akadálymentesített, többnyelvű kiadványokkal ellátott Turisztikai és Információs Központot adtak át szombaton Szentendrén. Az épület átadása mellett bemutatták a város infokommunikációs fejlesztését, melynek segítségével nem csak a helyi lakosok, hanem a Szentendrére érkező belföldi és külföldi turisták is naprakész információt kaphatnak a városi rendezvényekről, szálláshelyekről és éttermekről.
Gömörszőlős, az "érzékeny" úti cél

Gömörszőlős, az "érzékeny" úti cél 

Az idei esztendő első öt hónapjában sok turista fordult meg Gömörszőlősön, telt ház volt a szálláshelyeken - tudtuk meg Gyulai Ivántól, az Ökológiai Intézet Alapítvány igazgatójától.
Mire volt elég 6 milliárd?

Mire volt elég 6 milliárd? 

Megújult Siófok belvárosa, teljes egészében átalakult a Fő tér arculata és június 21-én átadják a 100 éves Víztornyot is.
Megújul a majki Remeteség kolostorépülete

Megújul a majki Remeteség kolostorépülete 

Elindultak az Európa-szerte kuriózumnak számító, tizenhét cellaházból, templomtoronyból és kolostorból álló, oroszlány-majkpusztai Kamalduli Remeteség kolostorépületének műemléki rekonstrukciós munkálatai.

Zöld forgatag az Aggteleki Nemzeti Parkban 

Szakmai, kulturális és ökoturisztikai programokkal várja az érdeklődőket a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság által, a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködve rendezett hatodik Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóhétvégéje június 16-án.

"Lombkorona" sétányt terveznek Kisnánáról Sirokba 

Újabb turisztikai fejlesztésekkel igyekeznek még több vendéget csalogatni a kis mátrai üdülőfaluba, Kisnánára.

Sportpályát és nyitott karámot kap az Arbo Tanya 

Műfüves téliesíthető sportpályával és nyitott karámmal gazdagodik a Debrecen melletti Arbo Tanya.

Utolsó szakaszában a mezőkövesdi TDM kialakítása 

A Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület által bonyolított „Matyó vendégszeretet-Helyi TDM kialakítása Mezőkövesden” című pályázat (ÉMOP-2.3.1-2099-0009) megvalósítása június 30.-ával lezárul.

Túrával avatják a tanösvényt 

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság legújabb, internetről letölthető vezetőfüzet segítségével bejárható tanösvényét avatják a Cikta Tanösvény avató túrával június 16-án.

Napsütésben rajtoltak, futó záporban érkeztek 

Ragyogó napsütésben több mint 1500 futó állt rajthoz június 02-án, a 15.SMART Kékes Csúcsfutáson, hogy felfussanak az ország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre. Több olyan induló is volt, aki már tizennegyedszer indult neki a hegynek. A verseny különlegessége volt, a „Smart Sport a Gyermekekért” elnevezésű kampány, melynek során a SAMSUNG olimpiai támogatását jelképező fáklyájával futott be Kropkó Péter Ironman bajnok és Molnár Zoltán MOB főtitkár a célba.

Milyen legyen a szupercsúszda a Palatinuson? 

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. 2013-ban egy olyan különleges szupercsúszdát szeretne létrehozni a Palatinus Strandon, amely Magyarországon egyedülálló.

Pontosabbá vált a balatoni viharjelzés 

A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően az ország legpontosabb, rendszeresen frissülő meteorológiai jelző rendszere működik a Balatonnál, az idei szezontól a tó három medencéjében működtetve a viharjelző szolgálatot - hangzott el a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Obszervatóriuma és a Balaton Fejlesztési Tanács által közösen tartott balatonföldvári sajtótájékoztatón szerdán.

Átadták a szekszárdi élményfürdőt 

Átadták szerdán az 1,3 milliárd forintból megépült szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőt, a nyolcmedencés létesítmény csütörtöktől fogad vendégeket.

Magyar lovasíjász nyerte a világbajnokságot 

A 2012-es Jordániában megrendezett lovasíjász világbajnokságot Kassai Lajos nyerte.

IV. Vasfüggöny-Túra 

A Sopron Turizmusáért Egyesület ismét emléktúrát szervez a határáttörés évfordulója alkalmából az egykori vasfüggöny mentén.

58 millió forint Zalakaros fejlesztésére 

Közel 43 millió forintos EU támogatással, több mint 58 millió forint összköltséggel valósul meg a Zalakarosi Turisztikai Egyesület „Zalakaros és környezete TDM Szervezet továbbfejlesztése” című turisztikai fejleztési projektje.

Megnyílt az ország leghosszabb downhill pályája 

Megnyílt Magyarország leghosszabb downhill, vagyis lejtőpályája a Mátrában, Kékestető és Mátrafüred között.    

Összefogás Bükfürdő zöld turizmusáért 

A Pünkösdi hétvége szombati napján közös bringázásra és különböző kreatív játékokra várják a vállalkozó szelleműeket Bükfürdőn.

Nyáron nyílik a Malomkert Panzió és Étterem Nagybörzsönyben 

A tervek szerit július elsején nyitja meg kapuit a a Malomkert Panzió és Étterem Nagybörzsönyben.

Országos Tourinform találkozó Budapesten 

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében évente kétszer kerül megrendezésre az országos Tourinform találkozó a közel 140 Tourinform iroda vezetője részére. Ennek keretében, az idei évben először május 24-én, Budapesten, a Művészetek Palotájában találkoztak a Tourinform irodákat fenntartó szervezetek vezetői. Az eseményen a résztvevők naprakész információkat szerezhettek a turizmus jelenlegi helyzetéről, és lehetőségük nyílt szakmai tapasztalataikat megosztani egymással.

Országos rendezvény Pünkösdkor Gyenesdiáson 

Május 25-én veszi kezdetét a Gyalogtúrázók XIX. Országos Találkozója, amelynek ebben az évben Gyenesdiás ad otthont.

A legtöbb strand vize kiváló minőségű 

A Balatonon a legtöbb fürdővíz kiváló vagy jó minőségű, az uniós minősítés szerint azonban néhány szabadstrandon nem ajánlott a fürdőzés - derül ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb minősítési listájából.

A falusi turizmus is érzi a recessziót 

Már hatvan szálláshely működik a falusi turizmus keretében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - hangzott el Baktalórántházán csütörtökön azon a konferencián, amelyen az idegenforgalom vidékfejlesztő hatásait elemezték a szakemberek.

Újranyit Magyarország legnagyobb Pool Bárja 

2011-ben egy nagyszabású felújítást és funkcióbővítést követően nyitotta meg kapuit a Nyíregyháza „tüdejeként” számon tartott Sóstógyógyfürdőn a Parkfürdő.

Változások a GYSEV felső vezetésében 

A GYSEV Zrt. szerdai közgyűlése elfogadta Dávid Ilona lemondását a vezérigazgatói posztról, egyben megbízta Kövesdi Szilárdot a vezérigazgatói teendők ellátásával; a cég általános vezérigazgató-helyettese Skála János lett – áll a vasúttársaság közleményében.

Kerékpáros központot avattak Hévízen 

Kölcsönzést biztosít és a biciklis turistákat is kiszolgálja az a kerékpáros központ, amelyet egy térségbeli hálózat létrehozásának részeként avattak fel szerdán Hévízen.

Átadták a Kismagos ökoturisztikai központot 

A szerdán átadott új, börzsönyligeti ökoturisztikai központ összetett módon segíti, hogy a kisebb és a nagyobb gyerekek  élményszerűen kerüljenek közel a természethez - mondta el az MTI-nek Neumayer Éva.

Vigyázzon, 10 évente új bérletigazolvány kell! 

A fővárosi tömegközlekedésben használatos bérletigazolványok tíz évig érvényesek, így lejártukkor azokat új igazolványra kell cserélni. A BKK jegyellenőrei a jövőben is fokozott figyelmet fordítanak a bérletigazolványok érvényességének ellenőrzésére, ugyanakkor enyhülnek a lejárt igazolvánnyal közlekedőkkel szembeni korábbi intézkedések: a jegyellenőrök mostantól először csak figyelmeztetnek, és pótdíjazásra csak akkor kerül sor, ha a figyelmeztetést követő 8 napon belül nem cseréli ki az utas a lejárt bérletigazolványt.

Sárvár a hatodik leglátogatottabb magyar város 

Sárvár 2011-ben a 6. helyre lépett előre a 2010. évi 9. helyéről a leglátogatottabb magyar városok ranglistáján – olvasható a Magyar Turizmus Zrt. által közzétett reprezentatív felmérésében. A ranglista a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján készült el.

Élmények Völgye: a Kárpát-medence "kicsiben" 

Alulról jött kezdeményezésre, hat bükki falu turisztikai vállalkozóinak, szálláshelyadóinak és - civilként - néhány polgármesterének összefogásával 2010-ben alakult meg az Élmények Völgye Turisztikai Egyesület.

Harminc éves Magyarország első magánkempingje 

Harminc évvel ezelőtt, 1982. június 11-én az MCCC Észak-Pesti Szervezetének kempingezői teltházzal nyitották meg Magyarország első magánkempingjét Pannonhalmán.

Éjjeli díszkivilágításban ragyog a sümegi vár 

Ez azonban csak kis része az egész várat érintő rekonstrukciónak, mely uniós támogatással valósult meg.

Változások a MÁV és a MÁV-START vezetésében 

A MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettesi posztjára 2012. május 21-től Pál László került kinevezésre. 

75%-kal többet ér az euró Magyarországon, mint Ausztriában 

A Statistik Austria (www.statistik.at) napokban frissen publikált elemzése szerint idén is Magyarország számít az egyik legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországnak, ahol a legtöbbet ér az osztrákok nyaralásra szánt pénze.

Zavartalanul üzemel a Hunguest Hotel MenDan 

A zalakarosi MenDan Hotel üzemeltetését 2012. május 17-től a Hunguest Hotels szállodalánc vette át.

Trendriport az első negyedévről 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kiadta a nemzetközi és hazai szállodaipar 2012 január – márciusi teljesítményét vizsgáló trendriportját.

Idén is érdemes a Balcsira utazni 

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága 3 napos tanulmányi utat szervezett közel 20 újságírónak, hogy megmutassák: a Balaton több mint strandolás. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!