Modern turisztikai centrum és QR kódos idegenvezetés

Modern technikai eszközökkel felszerelt, akadálymentesített, többnyelvű kiadványokkal ellátott Turisztikai és Információs Központot adtak át szombaton Szentendrén. Az épület átadása mellett bemutatták a város infokommunikációs fejlesztését, melynek segítségével nem csak a helyi lakosok, hanem a Szentendrére érkező belföldi és külföldi turisták is naprakész információt kaphatnak a városi rendezvényekről, szálláshelyekről és éttermekről.

Szentendre Város Önkormányzata, valamint a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. június 23-án átadta a „Szentendre 1000év+” program keretében, a KMOP-5.2.1/B-2f-2009-0015 azonosítószámú, Európai Uniós projekt során megvalósult, modern információs és technikai eszközökkel felszerelt Turisztikai és Információs Központot.

A Dumtsa Jenő utca 22. szám alatt üzemelő iroda egy korábbi romos épület teljes belső átépítésével alakult igazán modern turisztikai centrummá. Az új díszburkolattal és zöld szigetekkel ellátott központ teljes udvara köztérként funkcionál majd, ahová ősztől szentendrei növényeket, szőlőt, piszkét terveznek a fenntartók ültetni, hogy a helyi lakosok és a Szentendrére látogató turisták megismerhessék egy 18. századi belső kert jellegzetes növényeit és élvezhessék egy igazi, korhű belső udvar hangulatát.

Az épület kialakítása során a kivitelezők nagy figyelmet szenteltek az iroda akadálymentesítésére, és a pelenkázóval ellátott mellékhelyiség kialakítására is. Az épület szolgáltatásai közé tartozik a csomag-, valamint a biciklitárolás lehetősége. A megújult iroda többnyelvű kiadványokkal, a városról készített kisfilmek vetítésével is várja a turistákat.

A TourInform iroda ünnepélyes átadásán bemutatták az Irány Szentendre honlaphoz kapcsolódó, a KMOP-5.2.1/B-2f-2009-0015 azonosítószámú Szentendre belvárosának innovatív, funkcióbővítő rehabilitációja elnevezésű projekt keretében kialakított infokommunikációs rendszert is, melynek segítségével nem csak a helyi lakosok, hanem a Szentendrére érkező belföldi és külföldi turisták is naprakész információt kaphatnak a városi rendezvényekről, szálláshelyekről és éttermekről is. Ezen felül minden iOS vagy Android telefonnal rendelkező felhasználó számára elérhetővé válnak bővebb információk Szentendre nevezetességeiről, érdekességeiről is QR kódok segítségével, amelyek az újonnan kihelyezett térképekről, utcanév-táblákról érhetőek el. Az alkalmazás június 30-ától érhető el, az információk feltöltése pedig folyamatos.

A Turisztikai és Információs Központ fejlesztése az átadást követően is folytatódik, augusztus végéig a teljes informatikai felszerelés megújul az irodában. Szintén augusztustól, az iroda udvarából nyíló üzletben, a stelázsi program keretében, helyi termelők által készített termékeket vásárolhatnak az érdeklődők.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.