Szívügyük a turizmus

Szívügyük a turizmus 

Ausztria zöld szívének, Stájerországnak három turisztikai régiója - Schladming-Dachstein, Magas-Stájerország és a Stájer Termál- és Vulkánvidék – mutatta be nyári kínálatát a szakmai közönségnek a városligeti Millennium Házában április 28-án, csütörtökön.
A 2019-esnél jobb téli szezonra számít Stájerország

A 2019-esnél jobb téli szezonra számít Stájerország 

Stájerország turisztikai szakemberei azt remélik, hogy a 2021/2022-es tél már jobb eredményeket hozhat számukra, mint a 2019/2020-as szezon.
Legmagasabb fokú lavinaveszély Ausztriában!

Legmagasabb fokú lavinaveszély Ausztriában! 

Stájerország három régiójában, valamint Alsó-Ausztria tartományban a legmagasabb fokozatra emelték a lavinaveszélyt. Az elővigyázatosságra az is okot ad, hogy péntekig további 1 méter havat várnak ezekben a régiókban.
Télen-nyáron Ausztria

Télen-nyáron Ausztria 

Az Österreich Werbung budapesti képviselete workshopot rendezett 2018.09.20-án, csütörtökön, a Radisson Blu Béke Hotelben. Az eseményen Vorarlberg tartományon kívül Ausztria összes tartománya megjelent: Bécs, Burgenland, Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria, Tirol, Karintia, Salzburg és Stájerország is.
Zöld szívbe zárt magyarok

Zöld szívbe zárt magyarok 

A magyarok között változatlanul népszerű Stájerország téli kínálata mutatkozott be szerdán, Budapesten. Ami biztos, hogy bárki is utazzon a tartományba az elkövetkező hónapokban, unatkozni nem fog.
Advent, farsang, hósportok: ilyen a téli Stájerország

Advent, farsang, hósportok: ilyen a téli Stájerország 

Stájerország a magyarok kedvenc osztrák tartománya, közelsége mellett folyamatosan fejlesztett és karbantartott sípályáival, alternatív téli programokkal, valamint megfizethető áraival vonz évről évre egyre több vendéget. A téli sportoknak rendszeresen hódoló félmillió magyar közül a tavalyi szezon során minden hatodik, azaz 75 000 utazó választotta a tartományt. Emellett a tartományban található az Ausseerland-Salzkammergut régió, melynek festői hegyei szolgáltak az új James Bond film egyes jeleneteinek helyszínéül.
Túra és piknik a gleccsertől a borospincéig

Túra és piknik a gleccsertől a borospincéig 

Különleges kulináris élményekkel, aktív programokkal és változatos kulturális eseményekkel várja idén nyáron a turistákat Stájerország.

Stájerország túl szép ahhoz, hogy rövid ideig maradjon! 

Fedezze fel a stájer életérzést Ausztria zöld szívében!
Megdöbbentő stopposroham Stájerország felé

Megdöbbentő stopposroham Stájerország felé 

Egy érdekes jelenségre figyelhettek fel a főváros lakói az elmúlt napokban: úgy tűnt, mintha minden fuvarra váró autóstoppos tábláján Stájerország szerepelt volna. Az Ausztria zöldellő szívébe tartókat az úti célon kívül más is összekötötte: belefáradtak az egész éves hajtásba és „megérettek” a pihenésre.

Ausztria: ötcsillagos kerékpárút, Vespás piknik és a 690 kilométeres túraút 

Különleges helyszínen, különleges ételekkel fogadta az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal (ÖW) a sajtó képviselőit április 9-én, csütörtök este.

Látta már az új, szív alakú padot a Margitszigeten? 

Stájerország és Magyarország már évszázadok óta szoros kapcsolatot ápol egymással. A vasfüggöny lehullásának 25. évfordulója alkalmából egy padot ajándékozott Budapestnek a Stájer Turisztikai Hivatal. A szív alakú padot a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda előtti parkban helyezték el.

Téli világbajnokság Stájerországban 

Ausztria zöld szíve ismét otthont ad egy téli világbajnokságnak, és ezzel a világ egyetlen olyan régiója, amely már mind a hétfajta FIS-világbajnokságot (Nemzetközi Sí Szövetség) vendégül láthatta: alpesi világbajnokság (Schladming), északi összetett világbajnokság (Ramsau), sírepülés (Kulm/Bad Mitterndorf-Tauplitz), snowboard (Kreischberg/Murau), telemark (Kreischberg/Murau), freestyle sí (Kreischberg/Murau) és gyepsí (Gaal).

Magyar túrázók kerültek bajba Stájerországban 

Magyar túrázókat mentettek meg stájerországi hegyi mentők, a két fiatal a Hochlantsch hegy megmászása közben kért segítséget.

Ausztria: négy vidéket imádnak igazán a magyarok 

Honfitársaink kedvelt úti célja Ausztria. Három tartomány és Bécs különösen népszerű a magyarok körében. 

Csárdás-flashmob Ausztriában 

A tavalyi rendkívül sikeres linzi magyar napok után idén június 26. és 28. között a stájerországi Graz lesz a helyszíne annak a koncentrált Magyarország-bemutatkozásnak, amely során a szervezők minden érzékszerv számára élvezetessé és átélhetővé teszik Magyarországot, a magyar kultúrát, s turisztikai vonzerőinket.

Így szerezhet via ferrata igazolványt akár kezdőként is 

Újdonság a Ramsau am Dachstein régióban: via ferrata igazolvány, valamint "BikeNaturGuide"– kerékpáros útmutató Ausztria zöld szívéhez.

Nagy hegyek, almabor és szinglik 

Stájerország túl szép ahhoz, hogy pár nappal letudjuk - tartja a mondás. Sőt, úgy tűnik, hogy a hosszabb tartózkodás tudatosult is a magyar utazóközönségben, mivel a tavalyi vendégéjszakák száma - 110 334 - 10,5%-kal növekedett stájer „sógorainknál” - derült ki csütörtökön a Steiermark Tourismus budapesti sajtótájékoztatóján.

Két kerékkel két határon 

Egy határaikon átívelő projektbe vág bele idén a Kelet-stájerországi turisztikai szervezet (Oststeiermark Tourismus) – és ennek programjáról tájékoztatja az érdeklődőket az Utazás Kiállításon Pataki Éva üzletvezető - akik Natur-Kulinárium programjukon belül mostantól nemcsak saját régiójukon belüli kerékpározásra invitálják vendégeiket, hanem a négy napos túra során el lehet látogatni Bécsbe, valamint ősztől Magyarországra is – a Nyugat-Dunántúl kiemelt zöld pontjaira, kertjeibe, kulináris érdekes helyeire.

Budapesti "csillagtúra" Ausztria nyári újdonságairól 

Ausztria leginkább téli desztinációként népszerű a hazai utazni vágyók körében, most azonban arra igyekezett ráirányítani a hazai újságírók figyelmét az Österreich Werbung, hogy melyek azok a nyári attrakciók, újdonságok, amelyek miatt a melegebb hónapokban is érdemes felkereseni a szomszédos országot.

Olyan kevés kell – de az bejön! 

Tényleg nem kell sok ahhoz, hogy a vendég úgy érezze, kényeztetik, odafigyelnek rá. Pár ilyen ötletet hallhattunk azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet az osztrák stájer tartomány turisztikai képviselete tartott nyári programjainak bemutatója okán.

A stájerek megint kitaláltak valamit 

Ha egy téli szezon indul – akkor biztos, hogy egy osztrák tartomány ismét kitalál olyan újdonságot, amivel újabb vendégkört célozhat meg. 

Új szállodák Grazban 

Új szállodákkal és új koncepcióval szeretné elérni Graz, hogy több vendég látogasson a stájer fővárosba és a vendégéjszakák száma elérje az egymilliót.

Otthon nyaralnak a stájerek 

A stájerországiak egyötöde az tervezi, hogy tartományban tölti el a szabadságát. A legvonzóbb célpontok közé tartoznak a fürdőhelyek, valamint sokan terveznek utazást Dél-és Kelet-Stájerországba is. A bécsiek is szívesen utaznak ezekre a vidékekre. Mindez a Tourismus Steiermark tanulmányából derül ki.

Stájer hegyi nyár a Murtalban 

Stájerországban, Ausztria zöld szívében tizenkét hónapig tart a turistaszezon – bizonyította újságíróknak egy négynapos szakmai út keretében a Murtal üdülőrégióban Stájerország Tartomány Turisztikai Hivatala, valamint az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet.

Új belépők a stájerországi workshopon 

Június 20-án a Hilton Budapest Hotelben a Stájerországi Turisztikai Hivatal mellett 15 szolgáltató várta a régió iránt érdeklődő tour operatorokat, akik a téli és a jövő nyári kínálatból szemezgethettek.

Közös márkanév alatt a stájer fürdők 

A stájerországi fürdők, valamint Steiermark Tourismus, a tartomány idegenforgalmi szervezete megállapodást írtak alá arról, hogy a jövőben az eddigieknél is szorosabbra fűzik kapcsolatukat.

Még több magyart Stájerbe! 

A nyári magyar vendégéjszakák további növelését tűzte ki célul Stájerország.

A világ első Drive-In kápolnája 

A nyugat-stájer Rassach bei Stainzban épül a világ első Park+Pray kápolnája.

Öt jó ok, amiért érdemes Ausztria kertjét meglátogatni 

Der Garten Österreichs, Ausztria kertje – ezzel a szlogennel hirdeti magát Stájerország keleti része. Ez az a vidék, amelyet a magyar turisták évszaktól függetlenül is kedvelnek, mert hegyei is akadnak, szépek a kisvárosok, számos termálvizű fürdő hívogat, és a kulturális élmények után sem kell nagyítóval kutatni.

Rockos szezonnyitó Schladmingban 

Évről- évre igazi sztárokkal nyitják meg a téli szezont Schladmingban.

Stájerország már a 2013-as Sí- Világbajnokságra „gyúr” 

Beruházásokkal és vendégmarasztaló ötletek tucatjaival várják a turistákat a Schladming/Dachstein, HochSteiermark és Murtal sí régiókban - hangzott el a Corinthia Hotel Budapestben tartott sajtóreggelin. Munkatársunktól

Fesztivál Ausztria kertjében 

Hatalmas vihar kerekedett május 21-én, vasárnap Kelet-Stájerországban, ahol a Schielleiten-i kastély kertjében a régió első kerti fesztiválja vette volna kezdetét. A tervezett ünnepet csak azért nem mosta el az eső, mert azt a belső kastélytermekben meg tudták rendezni.

Természet - határok nélkül 

Egykoron szigorúan őrzött határ választotta el Stájerországot Szlovéniától, turisztikai szempontból ma már mind inkább eggyé olvadnak ezek a területek. Stájerország és Szlovénia észak-keleti részei tavaly óta az európai uniós kezdeményezés „Határtalan kirándulások és kerékpártúrák” jegyében közös összefogással erősítik egymást és ajánlataikat; elsősorban a kirándulás és az országúti kerékpártúrák, valamint a nordic fitnesz és a hegyi kerékpározás területén. A közös nevezőt a kulináris ajánlatok jelentik, melyek jegyében mindkét ország különleges és egyedülálló finomságokat kínál.

2011 az Erdők Éve Ausztria zöld szívében is 

Szerencsés, felemelkedő szakaszban van Ausztria, és ezen belül Stájerország turizmusa, növekszik a látogatók és a vendégéjszakák száma, az osztrák szakemberek pedig szeretnék ezt a kedvező irányt megtartani, erősíteni – hangzott el kedden az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet és Stájerország Tartományi Idegenforgalmi Hivatala által, a Lánchíd19 szállodában tartott sajtótájékoztatón.

Függőhíd és régiós síkártya 

Ausztriában évek óta folyamatosan nő a magyar turisták száma, egyedül tavaly regisztráltak visszaesést honfitársaink körében, az idén nyáron azonban kis mértékben már újra emelkedett a forgalom. A tartományok, köztük a magyarok népszerű úti célja, Salzburg, különleges fejlesztésekkel igyekeznek magukhoz vonzani a turistákat.

Új trend Ausztiában: hegyi üdülőfalu 

Nem szállodában, panzióban szállnak meg a síelni érkező sportosabb vendégek, családok, baráti társaságok Ausztriában; inkább választják a hegyi üdülőfalvakat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!