Csárdás-flashmob Ausztriában

A tavalyi rendkívül sikeres linzi magyar napok után idén június 26. és 28. között a stájerországi Graz lesz a helyszíne annak a koncentrált Magyarország-bemutatkozásnak, amely során a szervezők minden érzékszerv számára élvezetessé és átélhetővé teszik Magyarországot, a magyar kultúrát, s turisztikai vonzerőinket.

Az 'Auf nach Ungarn/Fel Magyarországra' szlogen jegyében megrendezendő 3 napos kulturális és turisztikai nagyrendezvényre Magyarországról több tucat kézműves, borász, turisztikai szolgáltató, gasztronómiai vendéglátó, mezőgazdasági termelő, hungarikumok előállítói, előadóművészek, valamint zenei és tánccsoportok érkeznek, hogy bemutassák hazánk kulturális, turisztikai és gasztronómiai kincseit.

Imázsformáló esemény

A korábbi tapasztalatok alapján komoly imázsformáló hatással is jár a rendezvény, amelyen hazánk a tradícióira büszke, ugyanakkor különleges egyediséget ígérő nemzet modern arculatával jelenik meg. A három nap alatt 80-100 ezer látogatóval számolnak a szervezők. A nagyszabású szabadtéri Magyarország-prezentáció az MT Zrt. kezdeményezésére, Graz város, valamint az ausztriai magyar képviseletek (Nagykövetség, Balassi Intézet – Collegium Hungaricum, MT Zrt.), továbbá a grazi tiszteletbeli konzulátus és a kulturális egyesület együttműködésében, illetve a Népművészeti Egyesületek Szövetségének operatív és szakmai közreműködésével valósul meg.

Zenei produkciók és gyermekprogramok

Felvonul számos turisztikai régió a teljes kínálatával, továbbá közel másfél tucat színpadi előadást élvezhetnek az érdeklődők, amelyek során minden aspektusból terítékre kerül zenei kultúránk, a modern feldolgozású hagyományos népzenétől a jazz-funk-blues irányzatig. Stájerország meghatározó utazásszervezői, valamint az ÖBB ugyancsak kitelepülnek magyarországi turisztikai ajánlataikkal, hogy a hazánk iránti fokozott érdeklődés rögtön utazásra váltható legyen. A tavalyi tapasztalatok alapján az ilyen típusú rendezvények fokozott turisztikai érdeklődést és forgalmat generálnak a bemutatott turisztikai desztinációkban, fenntartható módon.

Látványos tánc-, népművészeti és zenei produkciók, nyereményjátékok teszik majd változatossá a színpadi bejelentkezéseket, míg a játszóház és gyermekprogramok kitelepülésével kicsik és nagyok egyaránt közel kerülnek Magyarországhoz, a magyar kultúrához. A két Európai Kulturális Főváros, Graz és Pécs ismét randevút ad egymásnak, önálló pavilonban mutatkozik be a Zsolnay Kulturális Negyed.

A grazi magyar kulturális egyesület közreműködésével Csárdás-flashmob táncoltatja meg a város lakosságát, hogy mindenki számára maradandó és inspiráló élményként maradjon meg az egyedülálló grazi magyar bemutatkozás. A SPAR áruházlánc ugyancsak „magyaros hetet" hirdet a rendezvény idejére, s áruválasztékából kiemelten népszerűsíti a magyar termékeket. A magyar nagykövetség a stájerországi politikai és gazdasági élet meghatározó szereplői számára fogadást és üzleti fórumot szervez az Auf nach Ungarn programsorozat keretében. A rendezvény hivatalos megnyitójára június 26-án 16 órakor kerül sor, a Graz főterén felállított nagyszínpadon.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.