Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.
Turisztikai célpont lett Woodstock, a legendás rockfesztivál helyszíne

Turisztikai célpont lett Woodstock, a legendás rockfesztivál helyszíne 

A Bethel Woods Center for the Arts a szokásos koncertnapokon ugyanis újabban szálláslehetőségeket is nyújt.
Mitől lesz fenntartható egy szálláshely?

Mitől lesz fenntartható egy szálláshely? 

Szállásfoglaló oldalakon találkozhatunk már különböző jelvényekkel, amelyek ezt a törekvést jelzik. De milyen intézkedést tudnak tenni ezek az intézmények azért, hogy környezettudatosan működjenek?
MTÜ: többen töltik az ünnepeket szállodákban, mint tavaly

MTÜ: többen töltik az ünnepeket szállodákban, mint tavaly 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint az ünnepi hosszú hétvégét idén – tavalyhoz képest - 10 százalékkal többen, mintegy 110 ezer turista tölti magyarországi szálláshelyeken.
KSH-jelentés: júniusi adatok

KSH-jelentés: júniusi adatok 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 10 százalékkal csökkent, a külföldi vendégéjszakáké 14 százalékkal emelkedett.
Friss kutatási eredmények az utazási szokásokról

Friss kutatási eredmények az utazási szokásokról 

A turizmus- és vendéglátás szektor az elmúlt években erősen kitett volt a környezet kölcsönhatásainak. Először a koronavírus miatti lezárások, majd pedig a válsághelyzet hagyott nyomot az iparágon. 
A kereskedelmi szálláshelyek bevételei Magyarországon

A kereskedelmi szálláshelyek bevételei Magyarországon 

Ennyi bruttóár bevételt hoztak a kereskedelmi szálláshelyek az elmúlt 3 évben (grafikon).
A BKIK felméri a szabad szálláskapacitásokat

A BKIK felméri a szabad szálláskapacitásokat 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) összefogást indított az Ukrajnában dúló háború elől menekülők megsegítésére, a szakma és az érdekképviseletek bevonásával felméri a budapesti és a főváros közelében elérhető szabad szállodai és magánszállás-kapacitásokat, és továbbítja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak - közölte a kamara csütörtökön az MTI-vel.
Naprakész NTAK-számok az első öt hónapról

Naprakész NTAK-számok az első öt hónapról 

A Nemzeti Adatszolgáltató Központnak (NTAK) köszönhetően részletes adatok állnak rendelkezésre a szálláshelyek január-májusi forgalmáról, illetve már a nyári szezon alakulása is látható.

Péntektől látogathatók a fővárosi éttermek belső terei 

Péntektől be szabad menni a fővárosi éttermek belső tereibe, fogadhatnak vendégeket a budapesti szálláshelyek, és a sportrendezvények, valamint a nemzeti parkok szabadtéri bemutató létesítményei is látogathatók - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

KSH: márciusi vendégéjszakaszám 64,6 százalékkal csökkent 

Márciusban a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 68,1 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltöttek 61,0 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, együttesen 64,6 százalékkal csökkent a forgalom, áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményében.

Az idei március nem íródik be a hazai turizmus sikerkönyvébe 

A koronavírus hatása a szállodai mutatószámok alakulására 2020. márciusában, az NTAK legfrissebb adatai alapján.

Átlagosan 49 400 forintért foglaltunk szálláshelyet tavaly 

A Szállás.hu felmérése szerint átlagosan 49 400 forintért foglaltunk szálláshelyet tavaly, a bruttó díjbevétel több mint 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

KSH: 4,8 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma novemberben 

Tavaly novemberben a külföldi és a belföldi vendégek 2,083 millió vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, 4,8 százalékkal többet, mint egy évvel azelőtt - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A hotelek szoftvereit is bekötnék a NAV-hoz 

A Magyar Turisztikai Ügynökség azon dolgozik, hogy jövőre a szálláshelyeken futó szoftvereket bekapcsolják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszerébe, ami egyszerűsítené az adminisztrációt, egyben segítené a szektor kifehérítését - tudta meg a Magyar Idők az ügynökség vezérigazgatójától.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!