Államtitkárt váltott a turizmus 

Az új kormány megalakulása után is a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyeli a turisztikai ágazatot, azonban az eddigi felelős vezető, Komoróczki István nem szerepel az új NGM-államtitkárok között. 
Budapesten a német parlament turisztikai bizottsága

Budapesten a német parlament turisztikai bizottsága 

Magyarországra érkezett a Német Parlament Turisztikai Bizottsága.
Válságálló a hazai turizmus

Válságálló a hazai turizmus 

A hazai turizmus válságállóvá vált - hangsúlyozta az hazai turisztikai ágazat első hét havi teljesítménye alapján Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten. 

BKIK: újraválasztott elnök 

Újraválasztották Szatmáry Kristófot a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének csütörtökön a tisztújító küldöttgyűlésen - közölte a köztestület pénteken.

Nincs magyar turizmus Budapest nélkül 

- jelentette ki Szatmáry Kristóf belgazdasági államtitkár kedden az Országgyűlés épületében tartott, a BTSZK által szervezett Első Budapestinfo Nap2011 turisztikai szakmai konferencián. Munkatársunktól
A tárca támogatja a nemzeti szállodai védjegy kialakítását

A tárca támogatja a nemzeti szállodai védjegy kialakítását 

Több részletkérdés tisztázása folyik még, de a cél, hogy egy év múlva legyen nemzeti szállodai védjegyrendszer Magyarországon – közölte kérdésünkre Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős államtitkára.
A belföldi turizmus 35%-os bővülését várják a SZÉP Kártyától

A belföldi turizmus 35%-os bővülését várják a SZÉP Kártyától 

A Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint a SZÉP Kártya bevezetése már három-öt éves viszonylatban a belföldi turizmus harmincöt százalékos növekedését eredményezi.

Újra terítéken a fekete szervezés 

Május negyedikén újra előkerült a fekete utazásszervezés régóta húzódó témája a Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának ülésén. 
Július elején jöhet az első Széchenyi Pihenő Kártya

Július elején jöhet az első Széchenyi Pihenő Kártya 

Az Országgyűlés Sport és Turizmus Bizottsága legutóbbi ülésén elhangzott, hogy várhatóan július elején bocsáthatják ki az első Széchenyi Pihenő Kártyát. A kártya-kibocsátási tevékenységet a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) ellenőrzi.

Koronát kaptak a magánszálláshelyek 

A magánszálláshelyek életében történelmi eseményként említette Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azt a csütörtöki egri ünnepi találkozót, melynek keretében adta át az első tíz hazai magánszálláshely tulajdonosnak az új Nemzeti Tanúsító Védjegyet. Mint hozzátette: a kormány, a turizmust, a vendéglátást - ezen belül a magánszállások fejlesztését is – támogatja az Új Széchenyi Terv keretében pályázatokkal, adókedvezménnyel. Ezek mellett olyan üzleti, jogszabályi feltételeket teremt, amelyekkel a vállalkozókat segíti.

Budapest turizmusa – Hogyan tovább? 

A turizmusban tevékenykedők gőzerővel dolgoznak azon, hogy fővárosunk olyan helyett foglalhasson el az ágazatban, ami adottságai alapján megilletné. Hogy ezt a gazdasági-pénzügyi válságot követően hogyan lehetne minél hatékonyabban kivitelezni? Erre keresték a választ a „Budapest turizmusa – Hogyan tovább?” elnevezésű konferencia résztvevői.

Még az idén lesz turizmus törvény 

Jelenleg államigazgatási egyeztetésen van a turizmus törvény koncepciója, ezt követi a társadalmi-szakmai vita, és legkésőbb a második félévben a parlament elfogadja az új törvényt - mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Magyar Szállodaszövetség által a budapesti turizmus fejlesztéséről rendezett konferencián szerdán Budapesten.

V4: Kassán tárgyaltak a turizmusról 

A Visegrádi Országok együttműködésének soros szlovák elnöksége keretében 2011. április 28-29-én, Kassán találkoztak a nemzeti marketingszervezetek vezetői és a V4-ek turisztikai államtitkárai. A magyar delegációt Szatmáry Kristóf a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára vezette, a marketingszervezetek vezetői megbeszélésén a Magyar Turizmus Zrt.-t Horváth Gergely vezérigazgató képviselte.

Jöhet a nemzeti szállodaminősítési rendszer 

Tervek szerint a csillagozáson kívül egy nemzeti védjeggyel rendelkező szálloda minősítési rendszer is létrejönne.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!