Újabb szigorítás a csomagolóanyagok használata esetén

Újabb szigorítás a csomagolóanyagok használata esetén 

Az EU szakértői még rátesznek egy lapáttal a csomagolás újrahasznosítására területé. Pedig eddig sem volt könnyű betartani azokat az előírásokat, amelyeket be kell tartani mindenkinek - a környezet megóvása érdekében.
Német döntés: visszaállított határellenőrzés

Német döntés: visszaállított határellenőrzés 

A cseh és a lengyel határoknál lép életbe a szigorítás. Az intézkedés oka, a hivatalos álláspont szerint, az illegális bevándorlás, tudható meg az euronews.com tudósításából.
Bécs, e-roller, szigorítás

Bécs, e-roller, szigorítás 

Elfogyott az osztrák főváros türelme: 2023. május 19-től csak a kijelölt mobilitási pontokon illetve parkolóhelyeken lehet letenni a közösségi e-rollereket. És nem lehet majd rollerrel behajtani kórházak, lakóövezetek környékére sem, és a Stephansplatzon, a Kärtner Straßén vagy a Naschmarkton is automatikusan leállnak majd a járművek. Szigorúbb lesz az ellenőrzés és a város azonnal elszállíttathatja a szabálytalanul lerakott rollereket.   
Jaj a vendéglátósoknak ebben a budai negyedben!

Jaj a vendéglátósoknak ebben a budai negyedben! 

Barabás Richárd a XI. kerület alpolgármestere közösségi média oldalán osztotta meg, hogy Újbuda képviselőtestülete elfogadta, a Bartók-negyed vendéglátóhelyeinek nyitvatartását szigorító javaslatot. Hivatalos információk még nincsenek, de a kommenteket böngészve fény derült az új nyitvatartási rendre is - írja a Portfolio.hu.
Nehezített pályán a németországi vendéglátás

Nehezített pályán a németországi vendéglátás 

A német szövetségi és tartományi vezetők úgy döntöttek pénteki tanácskozásukon, amelyen az omikron koronavírus-variáns terjedésének megfékezése volt a téma, hogy országosan enyhítenek a karanténszabályokon, de a vendéglátóiparban szigorítanak.
Hétfőtől nem elég a negatív teszt az olaszországi síeléshez

Hétfőtől nem elég a negatív teszt az olaszországi síeléshez 

Január 10-től az olasz síterepekre is érvényes az eddig csak a narancs színű megyékben alkalmazott 2-G szabály: csak oltási és/vagy gyógyulási igazolással lehet bejutni a 12 éven felülieknek.
Ausztria hétfőtől ismét szigorít

Ausztria hétfőtől ismét szigorít 

Az új vírus-variáns, az omikron megfékezése érdekében. Hétfőtől már csak érvényes oltási, vagy gyógyultsági igazolással lehet az ország területére belépni, továbbá érvényes PCR-tesztet is be kell mutatni.  A harmadik oltás megléte esetén ez utóbbitól eltekintenek.
Karácsonyra Olaszország is bekeményít

Karácsonyra Olaszország is bekeményít 

Az ünnepek alatt már Olaszország több mint felére szigorúbb előrások lehetnek érvényesek. A korlátozások a vendéglátást is érintik.
Csütörtöktől csak negatív teszttel Olaszországba

Csütörtöktől csak negatív teszttel Olaszországba 

Csak negatív koronavírus-teszttel léphetnek be Olaszországba december 16-tól, vagyis csütörtöktől az EU-s tagállamokból érkező utazók, így a magyar állampolgárok is.
Francia szigorítás a beutazás során

Francia szigorítás a beutazás során 

Franciaország ismét fogad repülőjáratokat dél-afrikai országokból, de szigorít a belépési feltételeken.

Turistákat is érintő szigorítások Olaszországban 

Szigorúbb járványintézkedéseket vezetnek be a karácsonyi időszakban az oltás nélküliekkel szemben, akik negatív teszttel sem használhatják a tömegközlekedési eszközöket, nem léphetnek be szállodákba, bárokba és edzőtermekbe - jelentette be az újabb korlátozásokat Mario Draghi miniszterelnök szerda este.

Szerbiában szigorúbb ellenőrzések 

Egyelőre nem vezetnek be újabb korlátozásokat Szerbiában a koronavírus-járvány miatt, de a hatályos előírásokat szigorúbban ellenőrzik.

Montenegró: szigorítás 

Az országba a jövő héttől csak oltási igazolással vagy negatív teszttel lehet belépni.

Szicíliában további szigorítás 

Augusztus 30-tól újra bevezetik a nyár elején feloldott szigorításokat, miután a delta variáns terjedésével megteltek betegekkel a kórházak, jelentette vasárnap az olasz sajtó. 

Járványügyi szigorítások Krétán 

Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be a görögországi Kréta szigetének legnagyobb településén, Heraklionban a koronavírus delta változatának az elmúlt napokban tapasztalt erőteljes terjedése miatt - jelentették be a helyi hatóságok.

Franciaországban hamarosan kötelező a Covid-igazolás 

Franciaországban a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatti korlátozó intézkedéseket előíró törvény augusztus 9-én lép életbe, a tengerentúli megyékben viszont ismét kihirdetik az egészségügyi rendkívüli állapotot - közölte Gabriel Attal kormányszóvivő a szerdai kormányülést követően.

Hollandia szigorít a beutazási szabályokon 

Hollandia szigorításokat jelentett be a járványügyi szempontból magas kockázati besorolású európai országokból történő beutazásra vonatkozóan, augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba - közölte Mark Rutte holland ügyvezető miniszterelnök hétfőn.

Horvátország újabb szigorításokat vezet be 

Újabb szigorításokat tervez bevezetni a horvát kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében - jelentette be a csütörtöki kormányülést követően Davor Bozinovic belügyminiszter.

A britek szórakozóhelyre csak két oltással mehetnek 

Szeptember végétől csak azok látogathatják az éjszakai szórakozóhelyeket, akik igazolni tudják, hogy a koronavírus elleni oltás mindkét adagját megkapták, jelentette be hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.

Anglia ismét szigorít a nyaralásra indulók rovására 

A britek törölték Portugáliát a karanténmentes zöld listáról az ott azonosított vírusvariánsok jelentette kockázat miatt.

Lengyelország szigorít a beutazási szabályain 

Az összes schengeni országból érkezőknek keddtől negatív koronavírustesztet kell bemutatniuk Lengyelország határain, máskülönben tíznapos házi karanténba irányítják őket - jelentette be hétfői sajtóértekezletén Piotr Müller kormányszóvivő.

Ausztriában február 10-től hatályos a szigorúbb beutazásról szóló rendelet 

A szövetségi egészségügyi minisztérium honlapján a frissen megjelent miniszteri rendelet szerint február 10-én, keddtől lépnek életbe a szigorúbb beutazási szabályok - írja a GD Consulting.

Dubajban szigorítanak a turistaprogramokon  

A dubaji hatóságok január 27-től több új biztonsági intézkedést vezetnek be a lakosok és a turisták koronavírus elleni védelme érdekében.

EU: szigorúbb utazási szabályok legyenek! 

Az Európai Bizottság hétfőn azt javasolta a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban.

A szlovénok enyhítenek, a horvátok szigorítanak 

Szlovénia enyhíthet a szigorításokon, Horvátország várhatóan február közepéig meghosszabbítja a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozásokat.

Vörös zóna lesz Olaszország 

Teljes zárlatot rendelnek el Olaszországban az év végi ünnepek tíz napjára a koronavírus-járvány elleni küzdelem érdekében, egésznapos kijárási tilalommal - jelentette be Giuseppe Conte kormányfő péntek este, aki ugyanakkor kisebb engedményeket is bejelentett a családi összejövetelek biztosítására.

Szigorítások Észak-Macedóniában 

Betiltotta az ünnepi rendezvényeket, köztük a szilveszteri mulatságokat és a vallási ünnepségeket is az észak-macedón kormány - a Vesti.mk szkopjei hírportál közése szerint.

Szigorodnak a Kanári-szigetekre történő beutazás szabályai 

2020. december 10-től szigorodnak a Kanári-szigetekre történő beutazás szabályai, ugyanakkor a már eddig is ismert PCR teszt mellett minden repülőtéren és kikötőben elfogadják a legalább 80%-os érzékenységű antigén gyorstesztet is - tájékoztata a Kanári-szigetek Magyar Tiszteletbeli Konzulátusa FB oldalán.

Szigorítás a szászoknál 

Bajorország után újabb német tartományban szigorítják még karácsony előtt a korlátozásokat. 

Szigorítás a bajoroknál 

Tovább szigorítják a koronavírus-járvány második hulláma miatt bevezetett korlátozásokat Bajorországban, jelentették be vasárnap Münchenben, a német tartomány kormányának rendkívüli ülése után.

Bezárnak az éttermek, szállodák, elmaradnak a rendezvények 

Orbán Viktor olyan szigorú járványügyi korlátozásokat jelentett be a Facebookon, amelyekre még a tavaszi időszakban sem volt példa. Ha az Országgyűlés kedden 90 napra megadja a rendkívüli felhatalmazást a kormánynak a járványügyi védekezéshez, akkor az intézkedések kedden éjféltől lépnek életbe. Első lépésben 30 napig lesznek érvényben, de szükség esetén meghosszabbíthatják őket - írja a Telex.hu.

Szigorítanak felénk is a szlovákok 

Szlovákiába mától csak friss negatív koronavírusteszttel lehet belépni.

Hétfőtől szigorítás a hazai éttermekben 

A kormány hétfőtől a vendéglátó- és szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot.

Újabb szigorítás a franciáknál 

Lehet még fokozni?

Szlovákiában további szigorítás 

Nyílt tereken is kötelező lett a szájmaszkok viselése.

Berlinben is szigorítanak 

"A partizásnak vége", nyilatkozott az éjszakai életéről világszerte híres német főváros vezetésének egészségügyért felelős tagja.

A csehek szükségállapot kihirdetésére készülnek 

Mit jelent ez pontosan esetükben? Mutatjuk.

Így változtattak a szabályokon a fürdők 

Ez főleg a testhőmérséklet-mérésre és a maszkviselésre vonatkozik.

Szigorodó járványügyi előírások Ausztriában 

Az osztrák korona-bizottság (operatív törzs) ajánlásainak megfelelően a 4 színű korona jelzőlámpán szeptember 11-től zöldről sárgára vált tiroli Innsbruck és Schwaz város, az alsó-ausztriai Korneuburg járás és Bécsújhely (Wiener Neustadt) város besorolása - írja a GD Consulting.

Szigorítja a maszkviselés szabályait a Lufthansa-csoport 

Amerikai légitársaságok után szeptembertől a Lufthansa-csoport is szigorítja a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, aki ezt el szeretné kerülni, az eddigi feltétel mellé egy újabbat kell teljesítenie. Franciaország eközben szűkíti az elfogadott védőeszközök körét - írja az AIRportal.hu.

Ausztria lép, mert covidot hurcolnak be a nyaralásból hazatérők 

Négy és fél hónapos csúcson volt szombaton Ausztriában az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma; közülük nagyjából minden harmadik külföldi nyaralásból tért haza, közölte az osztrák egészségügyi minisztérium.

E héttől szigorít Ausztria 

A Magyarország felől érkezőkre nem vonatkozik.

Már a napokban szigoríthat Görögország 

Megugrott a fertőzések száma: több aktív fertőzöttet tartanak nyilván most az országban, mint a járvány során eddig bármikor.

Ezekből az országokból korlátozza a belépést Magyarország 

Három kategóriába sorolják az országokat fertőzöttség szempontjából és ez alapján kötelezik karanténra és tesztelésre a hazánkba érkezőket - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A sajtótájékoztató alatt meg is jelent a közlöny, amely listázza a sárga és vörös kategóriába tartozó országokat.

Gulyás: korlátlan szabadság az önkormányzatoknak az Airbnb-bizniszben 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette azt a sajtóhírt, miszerint a kormány nem kívánja magára vállalni a döntés terhét, és inkább az önkormányzatok kezébe adja a szigorítás, korlátozás jogát.

Szigorítanak a szerbek 

Ismét kötelezővé tették az arcmaszk viselését a tömegközlekedési eszközökön és zárt helyeken Szerbiában.

Szlovénia ismét szigorít beutazási szabályain 

Szlovénia péntektől szigorít beutazási szabályain az új koronavírussal fertőzöttek számának növekedése miatt - jelentette be Jelko Kacin kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Szigorúbb szabályok az iskolai buszos utakra 

Idén januártól szigorodtak az iskolai buszos kirándulásokra vonatkozó szabályok, a változtatás célja, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegyék ezeket a programokat - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán, budapesti sajtótájékoztatón.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!