Szigorodnak a Kanári-szigetekre történő beutazás szabályai

2020. december 10-től szigorodnak a Kanári-szigetekre történő beutazás szabályai, ugyanakkor a már eddig is ismert PCR teszt mellett minden repülőtéren és kikötőben elfogadják a legalább 80%-os érzékenységű antigén gyorstesztet is - tájékoztata a Kanári-szigetek Magyar Tiszteletbeli Konzulátusa FB oldalán.

Ahogy írják, a mintavételnek mindkét teszt esetében a szigetekre való érkezést megelőző 72 órán belül kell történnie. Az angol vagy spanyol nyelven készült teszteredményen fel kell tüntetni a páciens teljes és pontos nevét, az utazáshoz használt útlevelének vagy személyazonosító igazolványának számát, a mintavételt végző laboratórium adatait és a kapcsolatfelvétel lehetőségét, a mintavétel időpontját, az elvégzett teszt típusát és uniós hatósági engedélyszámát, valamint a gyorstesztek esetében az érzékenységi és pontossági százalékot. 

Abban az esetben, ha valaki teszt nélkül érkezik a szigetekre, kötelező 14 napos hatósági karanténba kerül. Ennek időtartama lerövidíthető, ha az érintett személy kérésére az egészségügyi hatóság az érkezést követő 72 órán belül elvégzi a szükséges mintavételt. A negatív eredményt követően a karanténkötelezettséget a hatóságok feloldják.

Turisták kérhetik, hogy az előírt karantént a szálláshelyen tölthessék, a rezidenseknek a saját otthonukban kell tartózkodniuk. A törvényerejű rendelet nem módosítja a már eddig is érvényben lévő pénzbüntetés mértékét.

A beutazáshoz továbbra is szükséges a SpTH érvényes QR kódja. A repülőtereken és kikötőkben változatlanul mérik az utasok testhőmérsékletét, részben hőkamerák, részben érintésmentes lázmérők segítségével. Az elfogadott legmagasabb testhőmérséklet 37,5ºC.


Nagyon fontos, hogy a fenti szabályok CSAK a Kanári-szigetekre történő beutazásra érvényesek. Aki spanyolországi átszállással érkezik, attól az anyaország repülőtérein továbbra is PCR tesztet kérnek.


Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.
Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger

Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger 

Ha megerősítik a mérést, ez lesz a valaha mért legmagasabb vízhőmérséklet Horvátországban.
Ételmérgezéssel szállítottak kórházba magyar turistákat Romániában

Ételmérgezéssel szállítottak kórházba magyar turistákat Romániában 

A  Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat vizsgálatot indított, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.
A nyár egyik legjobb úti célja: a Balkán gyöngyszeme

A nyár egyik legjobb úti célja: a Balkán gyöngyszeme 

Tenger, hegyek, napsugarak - e három tényező, így együtt, egyből leveszi a lábáról az embert. És a Kotori-öbölben ezekből busásan bőkezű a természet.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.