800 millió forint kulturális fesztiválok támogatására

800 millió forint kulturális fesztiválok támogatására 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) keddi közleménye szerint a tárca a nagy érdeklődésre való tekintettel 800 millió forintra emelte a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiuma által kiírt pályázat keretösszegét jövőre, amelyből 141 fesztivál támogatása valósul meg jövőre.
Ausztria támogatja a vonatra is felvihető e-bike-ok vásárlását

Ausztria támogatja a vonatra is felvihető e-bike-ok vásárlását 

Az ausztriai szövetségi klímaügyi minisztérium tájékoztatása szerint idén márciustól 600 euró támogatásban részesülhetnek az összecsukható elektromos kerékpárokat vásárlók.
Közel kétszáz vendégváróhely igényelt eddig energetikai támogatást

Közel kétszáz vendégváróhely igényelt eddig energetikai támogatást 

A pályázati lehetőség jóvoltából mintegy 21 ezer turisztikai vállalkozás kaphat segítséget a brutálisan megemelkedett költségei mérsékléséhez.
Bécsi múzeumok jelentős támogatása a főváros vezetésétől

Bécsi múzeumok jelentős támogatása a főváros vezetésétől 

A „Culture & Technology: Fokus Museum” program keretében négy kiállítóház projektjét támogatják egyenként csaknem százezer euróval. Szabadulószoba, kiterjesztett valóság, blockchain – ezeket a projekteket valósíthatják meg az anyagi hozzájárulás segítségével.
Támogatást kapnak a wellness hotelek energiaköltségeik kompenzálására

Támogatást kapnak a wellness hotelek energiaköltségeik kompenzálására 

Eurómilliárdos támogatással kompenzálják a megnövekedett vállalkozói energiaszámlákat Ausztriában egyebek között a wellness szállodák is segítséget kapnak - írja a GD Consulting.
Kiterjesztik a zajvédő programot Ferihegy körül

Kiterjesztik a zajvédő programot Ferihegy körül 

Négyezer ingatlantulajdonos kap hamarosan értesítést, milyen zajvédelmi megoldásokat kínál fel számukra önkéntes programja keretében a Budapest Airport. 
Támogatásra pályázhatnak a pajtatulajdonosok

Támogatásra pályázhatnak a pajtatulajdonosok 

Pajtától a Palotáig - a kultúrafogyasztás új színterei címmel kedden és szerdán tartották a Pajtakult projekt és a Magyar Fesztivál Szövetség első közös szakmai konferenciáját, amelynek fő kérdésköre az épített örökség és a kultúra kapcsolata, valamint fesztiválok és kulturális események helyszínei voltak.
Támogatást kaphatnak a bringatúra-szervezők

Támogatást kaphatnak a bringatúra-szervezők 

Ötven-hatvan szervező nyerhet akár félmillió forint vissza nem térítendő forrást a környezetbarát, egészséges közlekedési módot népszerűsítő túrák megrendezéséhez. A határmenti térségek kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeinek megismertetését is szolgáló kezdeményezés a járványhelyzet miatt tavaly és tavalyelőtt szünetelt. 2022-ben minden korábbinál nagyobb, 28 millió forintos keretösszegből valósulhatnak meg biciklis programok - jelentette be hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Rengeteg uniós pénzt kapunk turizmusfejlesztésre

Rengeteg uniós pénzt kapunk turizmusfejlesztésre 

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a beruházás-támogatási programot, melynek révén a magyar állam 280 millió euróval (mintegy 106 milliárd forint) kívánja támogatni az idegenforgalmi ágazat fenntartható fellendülését - közölte a brüsszeli testület szerdán.
Több mint 3 milliárdot szán az állam a debreceni repülőtér fejlesztésére

Több mint 3 milliárdot szán az állam a debreceni repülőtér fejlesztésére 

Döntött a Debreceni Nemzetközi Repülőtér újabb állami támogatásáról a kormány, működésre 698 millió forintot kap az üzemeltető, a légikikötő fejlesztésére pedig részletekben 2,35 milliárd forintot - írja az AIRportal.hu.

Mentőakció a kacsa- és libatartóknak 

A kormány egyszeri 1,9 milliárd forint forrást biztosít számukra, jelentette be pénteken a kacsa- és, libatartók tüntetésének helyszínén Nagy István agrárminiszter.

1500 milliárd forintnyi támogatás covid alatt az osztrák turizmusnak 

Elisabeth Köstinger szövetségi turisztikai miniszter bízik abban, hogy az idei turisztikai síszezon a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályokkal fenntartható.

930 millió jut idén a hungarikumok népszerűsítésére 

A tavalyihoz hasonlóan az idén is 930 millió forint keretösszeggel támogatják a hungarikumok népszerűsítését három célterületen - közölte Nagy István agrárminiszter kedden a 2022. évi hungarikumok pályázatról tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kompenzálja a szakmát a zárlat miatt Ausztria 

Ausztriában a szövetségi kormány a járványügyi szigor miatt nehéz helyzetbe került ausztriai vállalkozások esetében döntött a forgalom- és jövedelempótló támogatások további folyósításáról, illetve a támogatások jövő márciusig történő meghosszabbításáról.

További támogatást kérnek az osztrák szállodák 

A csökkentett ágazati áfakulcs fenntartását, és a támogatási konstrukciók további biztosítását várják, mivel úgy vélik, a pandémia felfutása és a járványügyi intézkedések miatt ismét nehéz tél következik az ágazat számára - írja a GD Consulting.

Félmilliárdos fejlesztés Békés megyében 

Az EU-s támogatásból a szabadkígyósi kastélyhoz kapcsolódó turisztikai attrakciókat alakítanak ki és a Wenckheim-kastélyokat összekötő kerékpárutat építik tovább.

Meghosszabbítják a turizmusban a támogatásokat Ausztriában 

Elisabeth Köstinger osztrák turisztikai miniszter a Nemzetgyűlés előtt június 16-án tartott helyzetértékelésében kiemelte, hogy a turisztikai ágazat májusban sikerrel átstartolt, az újrakezdés eredményes, a nyári foglaltsági adatok reményt keltőek - írja a GD Consulting.

Támogatás a turisztikai önfoglalkoztatóknak 

219 ezer forintos egyszeri támogatást kaphatnak egyebek között az idegenvezetők, turizmus-vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban vagy szabadidő ágazatokban tevékenykedő vállalkozók.

Meghosszabbítják a kurzarbeit-et Ausztriában 

Tegnap írtunk arról, hogy az osztrák turizmus bizonyos szegmenseinek szereplői továbbra is rászorulnak a támogatásokra. Már meg is született a döntés a hosszabbításról - értesült a GD Consulting.

A támogatások meghosszabbítását sürgeti a Bécsi Turisztikai Hivatal 

A városlátogató turizmus, a hivatásturisztikai üzletág szereplői, valamint az éjszakai bárok és vendéglátóipari egységek számára ez még mindig létfontosságú az átstartoláshoz - hangsúlyozza Norbert Kettner, a Wien Tourismus ügyvezető igazgatója.

Májustól igényelhetőek Ausztriában a terasznyitó támogatások 

Mint arról korábban beszámoltunk a vendéglátóteraszok kialakítást, felújítását, bővítését is támogatja az osztrák kormány.

Sportturizmus támogatása 

... Máltán. A Máltai Turisztikai Hivatal (Malta Tourism Authority, MTA) elkötelezett támogatója a szigetország felé irányuló sportturizmusnak és azon szervezőknek, akik ilyen céllal turistákat és üzletet hoznak a szigetekre. A most bejelentett támogatás azon vállalkozások munkáját segíti, akik kifejezetten turisztikai jellegű sporteseményekkel foglalkoznak.

Százból tíz munkavállalót tudnak megtartani a vendéglátásban idehaza 

Budapesti és külföldi vendéglátósokkal készített interjút a koronavírus alatti működésükről az RTL Klub Fókusz című műsora. Kiss Attila budapesti üzemeltető elmondása szerint száz emberből tízet tudott megtartani, ugyanakkor Berlinben is üzemeltet egy vendéglátóhelyet, ahonnan szinte senkit nem kellett elküldenie.

Bécs kerthelyiségekkel segít az éttermeken 

Bécs nyilvános kerthelyiségek létrehozását tervezi március végétől azon vendéglátóhelyek számára, amelyek nem rendelkeznek saját kerthelyiséggel vagy vendégterasszal.

Ezt tenné a horeca szektorral a magyar EP-képviselő 

Százmilliárd forintos támogatást követelt a magyar turisztikai, vendéglátó és kulturális szektor vállalkozásainak, valamint a szabadtéri látványosságoknál azonnali nyitást, a kijárási tilalom idejében pedig rövidítést javasolt szombati online sajtótájékoztatóján Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Már utalják az elmaradt foglalások után járó támogatásokat 

Azoknak a szálláshely-szolgáltatóknak, akik a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felületén 2020. december 25- ig nyújtották be kérelmüket a kieső bevételeik részleges megtérítésére.

Így segíti ez az ételszállító cég a bajban lévő éttermeket 

A közelmúltban bejelentett járványügyi intézkedéseket követően a Wolt visszaállítja több, a tavasszal már bevált szigorú egészségvédelmi intézkedését. A nehéz helyzetbe került éttermeket pedig az elviteles rendelések jutalékának eltörlésével és az éttermeknek felajánlható „borravaló” bevezetésével támogatja a futárcég.

A kormány jelentős összeggel segíti a bajba jutott utazási irodákat 

Nem itthon, hanem Csehországban.

Indul a cigányzenészek támogatási programja 

800 millió forint vissza nem térítendő támogatásról van szó.

Folyamatos a turizmusban dolgozók tesztelése Ausztriában 

Elisabeth Köstinger szövetségi turisztikai miniszter beszámolója szerint július kezdete óta augusztus második hetéig több mint 65 ezer koronavírus tesztet végeztek már el a turizmusban dolgozók körében.

88,5 milliárdot kap Veszprém a kormánytól az EKF-hez 

A programot lebonyolító Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 49,5 milliárd, a Veszprémi Főegyház Megye 39 milliárd forint támogatást kap a város és a térség fejlesztésére, a kormány július 29-i döntése értelmében.

A MIE állásfoglalása az idegenvezetői mentőcsomagról 

"A napokban megjelent vidéki idegenvezetőkre vonatkozó pályázat sok félreértést, csalódást, heves diskurzusokat okozott a szakmánkon belül. A MIe addig nem szeretett volna nyilatkozni, amíg az egész ügynek az utolsó részletekig nem néz utána és a következőket állapítottuk meg" - írják közösségi oldalukon.

A szobakiadókat is támogatja az osztrák kormány 

Jelentette be Elisabeth Köstinger szövetségi turisztikai miniszter.

Érkezik a segítség a vidéken élő idegenvezetőknek 

Joggal merül fel a kérdés a budapestiekben: velük mi lesz, rajtuk ki segít? Hiszen ugyanolyan bajban vannak, ha nem nagyobban, mint a vidéken élő és dolgozó kollégáik.

Havi állami apanázst a legkiszolgáltatottabb szakembereknek 

Flashmob-ot tartottak az idegenvezetők, hogy felhívják a döntéshozók figyelmét hátrányos helyzetükre. Havi állami támogatásért vagy adó- és járulékkedvezményért küzdenek

Két új szálloda is épül Debrecenben 

A Kisfaludy programban elnyert támogatásnak köszönhetően két hajdúszobosz­lói hotel szolgáltatási színvonalának emelését, és két új debreceni hotel építését tudják megvalósítani.

A korábbi támogatások többszörösét adja a fesztiváloknak az MTÜ 

Ha a járványügyi helyzet megengedi a fesztiválok rendezését, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a korábbi támogatások sokszorosát tervezi kiosztani - jelentette be a szervezet vezérigazgatója pénteken az MTÜ honlapján közzétett interjújában.

Kétmilliárdot nyert el kikötők fejlesztéséhez  

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében két balatoni kikötő fejlesztéséhez nyert el mintegy kétmilliárd forint támogatást az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. két leányvállalata - tette közzé az Appeninn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

Komoly pénzesőre számíthatnak az ötcsillagos szállodák 

Akár ötszázmillió forint támogatásra is pályázhatnak a hazai ötcsillagos szállodák egy április 1-én este nyilvánosságra hozott pályázati kiírás szerint. A támogatás rendkívül nagylelkű, mivel akár projekt nettó költségének 70 százalékát is kiválthatja - írja a Balatontipp.hu.

Megafejlesztés jöhet Gyopárosfürdőn 

Az uniós Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretéből 650 millió forintot nyert el a Békés megyei Gyopárosfürdő turisztikai fejlesztésre.

Balatoni fejlesztések: az északi parton költenek többet 

 A közvetlen Balaton-parti településeknek kiosztott uniós források több mint kétharmadát (27,1 milliárd forintot) az északi parti települések nyerték el, azaz alig egyharmada (12,1 milliárd forintot) jutott eddig a déli partiaknak - írta a Portfolio.hu.

Támogatást kaphatnak, akik diákokat alkalmaznak 

Jelentős támogatást kaphatnak azok a munkaadók, akik július 1. és augusztus 30. között diákokat alkalmaznak a diákmunka program keretében, az önkormányzatok a minimálbér és járulékai mértékéig nyerhetnek támogatást, a versenyszférában csekély összeggel a cégeknek is hozzá kell járulniuk a terhekhez.

33 ország magyar nagykövetsége támogatja a Budapesti Pride-ot 

A 24. Budapest Pride Fesztivál alkalmából 33 ország magyarországi nagykövetsége és a British Council közös közleményt adott ki, amelyben támogatásukról biztosították a hétfőn kezdődő Budapest Pride Fesztivált, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség tagjait, valamint jogukat az egyenlőséghez, diszkriminációmentességhez, gyülekezéshez és békés és törvényes önkifejezéshez.

Dől a pénz a Balatonhoz 

A Balaton-régióban az egy lakosra jutó támogatás mértéke másfélszerese az országos átlagnak, ez jól mutatja, hogy a régiót kiemelten  finanszírozzák - mondta Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke pénteken Balatonfüreden, a szervezet ülésén.

17 milliárd forint Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai fejlesztéseire 

Több mint 17 milliárd forint támogatás jut turisztikai fejlesztésekre Jász-Nagykun-Szolnok megyében a következő években, a megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a megye vendégforgalmának további növeléséhez - mondta Szolnokon a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója csütörtökön. 

Megújuló turistaházak a Kéktúra vonalán 

Hárommilliárd forint értékben újulhatnak meg turistaházak, erdei szállások országszerte a következő két évben, a fejlesztések hat erdőgazdaságot érintenek - jelentette be a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos és a földművelésügyi miniszter közös sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Turisztikai fejlesztések a Fertő-tájon 

A Fertő-táj önálló turisztikai attrakcióvá válását segítő fejlesztések valósulnak meg jövő nyár közepéig 406 millió forint európai uniós támogatásból a világörökségi terület hat helyszínén - tájékoztatta a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület ügyvezetője az MTI-t.

Új légi járatokat remélnek Sármelléken a fejlesztések révén 

Az elkövetkező három évben megvalósuló, a kormány által biztosított 6,6 milliárd forintos összeg révén jelentős légijárat-fejlesztéseket remélnek a sármelléki repülőtéren - közölte az MTI érdeklődésére a repteret üzemeltető Hévíz polgármestere.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!