Százból tíz munkavállalót tudnak megtartani a vendéglátásban idehaza

Budapesti és külföldi vendéglátósokkal készített interjút a koronavírus alatti működésükről az RTL Klub Fókusz című műsora. Kiss Attila budapesti üzemeltető elmondása szerint száz emberből tízet tudott megtartani, ugyanakkor Berlinben is üzemeltet egy vendéglátóhelyet, ahonnan szinte senkit nem kellett elküldenie.

Állítása szerint Németországban a korlátozások bejelentése után pár nappal már a vállalkozók számláján volt az állami támogatás, míg Magyarországon jóval később jelentették be, hogy egyáltalán hogyan támogatnák a vendéglátósokat.

A Las Vegan's tulajdonosai elmondták, hogy egyelőre azzal küzdenek, hogy legalább nullára ki tudjanak jönni, profitot csak nyártól vagy ősztől remélnek.

Több éve üzemeltet egy franciaországi éttermet Horváth Zoltán, a járvány alatt viszont legtöbb dolgozója az ételkiszállításban segít. Közölte, hogy a francia állam az összes vendéglátó egységet egységesen havonta tízezer euróval támogatja függetlenül a forgalmuktól.

Magyarországon a bezárni kényszerült vendéglátósok ágazati bértámogatásra jogosultak. A dolgozók járvány előtti bruttó bérének 50 százalékára nyújt az állam támogatást. Ez havonta legfeljebb bruttó 251 500 forint lehet - írja az Index.


CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.