Állítása szerint Németországban a korlátozások bejelentése után pár nappal már a vállalkozók számláján volt az állami támogatás, míg Magyarországon jóval később jelentették be, hogy egyáltalán hogyan támogatnák a vendéglátósokat.
A Las Vegan's tulajdonosai elmondták, hogy egyelőre azzal küzdenek, hogy legalább nullára ki tudjanak jönni, profitot csak nyártól vagy ősztől remélnek.
Több éve üzemeltet egy franciaországi éttermet Horváth Zoltán, a járvány alatt viszont legtöbb dolgozója az ételkiszállításban segít. Közölte, hogy a francia állam az összes vendéglátó egységet egységesen havonta tízezer euróval támogatja függetlenül a forgalmuktól.
Magyarországon a bezárni kényszerült vendéglátósok ágazati bértámogatásra jogosultak. A dolgozók járvány előtti bruttó bérének 50 százalékára nyújt az állam támogatást. Ez havonta legfeljebb bruttó 251 500 forint lehet - írja az Index.
Százból tíz munkavállalót tudnak megtartani a vendéglátásban idehaza
Budapesti és külföldi vendéglátósokkal készített interjút a koronavírus alatti működésükről az RTL Klub Fókusz című műsora. Kiss Attila budapesti üzemeltető elmondása szerint száz emberből tízet tudott megtartani, ugyanakkor Berlinben is üzemeltet egy vendéglátóhelyet, ahonnan szinte senkit nem kellett elküldenie.

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között
A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.

Ízek Kertje Nagyrédén
Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel
Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén
A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás
Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek
Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen
A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról
Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép
Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.