Whiskys hordóban érlelt teával segít átvészelni a telet az NBA-legenda

Whiskys hordóban érlelt teával segít átvészelni a telet az NBA-legenda 

Az alkoholtilalom eltörlésének évfordulóján kezd whiskyben érlelt tea árusításába a kosárlabda-történelem egyik legbriliánsabb játékosa.
Érdemes bespájzolni angol teát és hozzávaló kekszet

Érdemes bespájzolni angol teát és hozzávaló kekszet 

Ha nem akar úgy járni, ahogy Brüsszel lakói, ahol a brexit miatt hiánycikk mindkettő.
Tea, felelősségteljesen

Tea, felelősségteljesen 

A Srí Lanka-i családi vállalkozásból úgy lett immár a fine dining éttermekben is jelen lévő, világszerte ismert brand, hogy alapítói az elmúlt három évtizedben példát mutattak etikus kereskedésből, a dolgozók megbecsüléséből és a helyi közösségekkel való törődésből.

Megérkezett a kávés bor új riválisa! 

A kávéval elegyített borok és sörök sikere láttán egy bátor különítmény elhatározta, hogy kipróbálja, milyen, amikor a „folyékony kenyeret” immár teával keveri össze.
Prémium teák az Air France fedélzetén

Prémium teák az Air France fedélzetén 

A fedélzeten ezentúl széles választékban kínálnak majd minőségi teakülönlegességeket a fekete teáktól kezdve, a zöld teákon át, egészen a teinmentes italokig. 

Tajvani teakultusz Szolnokon 

Tajvan történelmét, kultúráját, valamint a sziget teafajtáit, fogyasztásának eszközeit és kereskedelmi jelentőségét mutatja be a szolnoki Damjanich János Múzeumban január 27-én nyíló és három hónapig látogatható nemzetközi kiállítás. A Formosa aranykincse: Tajvan szigete egy csésze teán keresztül című tárlat bemutatóját színes programsorozat kíséri. 
Nem tud aludni? Van megoldás!

Nem tud aludni? Van megoldás! 

Valószínűleg tudjuk, hogy a nehéz menük és némely ételek esetenként álmatlan éjszakákat okozhatnak nekünk, és mint ilyeneket vélhetőleg megpróbáljuk elkerülni őket – bocsátkozik feltételezésekbe a sleep.org. Jó hír ugyanakkor, hogy bizonyos táplálékok éppen hogy kellemes kis szunyókára hangolhatják a szervezetünket. Különösen a triptofánt (egy, a szerotoninhoz és a melatoninhoz hasonló vegyületekké alakuló aminosav) tartalmazó élelmiszerek, a teljes kiőrlésű szénhidrátok (ezek fokozzák testünk szerotonintermelését), bizonyos ásványok (mint a nyugtató kalcium és magnézium), illetve néhány relaxáló hatású gyógynövény könnyen (kellemesen) alvó üzemmódba kapcsolhat bennünket. Ha békés szendergésre vágyunk, a lefekvés előtt egy órával fontoljuk meg egy visszafogottabb, álomra invitáló „eszegetés” beiktatását, méghozzá a következő élelmiszerekből:

Különleges légi tea a fedélzeten 

Különleges "légi teát", 89 Celsius-fokon forró vizet is kellően megízesítő teafüvet fejlesztett ki a British Airways légitársaság és a Twinings teagyártó cég.

Egészséges a kávétea! 

(MTI) - Az emberi egészségre jótékony hatással bíró összetevőket tartalmaz a kávécserje leveléből főzött tea - állítják a szakemberek.

India nemzeti itallá tenné a teát 

Egy brit gyarmatosítók által kivégzett ültetvényesre emlékezve hivatalos nemzeti italává tenné a teát India - adta hírül a ma.hu.

Macska-kávé után panda-tea? 

A világ legdrágább teájának "kifőzésén" fáradozik egy kínai férfi: pandák szolgáltatnák, illetve "dolgoznák meg" az alapanyagot.

Már a teafűben sem bízhat az ember! 

Három New York-i középiskolás szorgalmi feladatként teafüvek összetételét elemezte DNS-vizsgálatokkal, melyek nem várt alkotórészek jelenlétét is bizonyították - adta hírül az MTI.

Hol teázzon Londonban? 

A tea szerelmeseinek minden bizonnyal fontos információ, hogy Londonban járva hol érdemes elkölteni a mindennapi betevő ötórai teájukat. Nos az Egyesült Királyság Tea Tanácsa, a UK Tea Council (mert ott ilyen is van!) nyilvánosságra hozta a legjobbak listáját.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!