Megérkezett a kávés bor új riválisa!

A kávéval elegyített borok és sörök sikere láttán egy bátor különítmény elhatározta, hogy kipróbálja, milyen, amikor a „folyékony kenyeret” immár teával keveri össze.

A tea a víz után a világ legtöbbet fogyasztott itala, és mint ilyen, a chicagói Marz Community Brewing vezető sörfőzője, Tim Lange és kollégái fantáziáját is megmozgatta.

Történt, hogy a vállalkozás 2014-es elindulását követően, a házi sörfőzőkből álló térsaság egyik tagja bemutatta a maga teakeverékkel ízesített sörét. Az alapítók körében kedvező fogadtatásra lelt a mix, és így forgalomba hozták.

Pénzügyi szempontból azonban az értékesítés nem volt sétagalopp.

Kiderült, hogy olykor a baráti társaságban elfogyasztható, olcsón elkészíthető, fantasztikus házisörök egzotikus hozzávalói és receptjei a nagyszabású üzleti modellek fenntartását lehetetlenné teszik.

A cég például hőtűrő képessége miatt a dél-afrikai rooibos teát választotta ki az egyik italához. Az őrlemény alapanyagául szolgáló rooibos (vörös fokföldirekettye) jelentősebb volumenű termesztését (és beszállítását) azonban az aszály néha igencsak megnehezítette.

Végül is egy végleges receptet csak sikerült összeállítani; és ebből született meg a cég egyik legkelendőbb söre, a Jungle Boogie.


Yeah.

Forrás: Élelmiszer Online


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.