Hol teázzon Londonban?

A tea szerelmeseinek minden bizonnyal fontos információ, hogy Londonban járva hol érdemes elkölteni a mindennapi betevő ötórai teájukat. Nos az Egyesült Királyság Tea Tanácsa, a UK Tea Council (mert ott ilyen is van!) nyilvánosságra hozta a legjobbak listáját.

A tanács tagjaként üzemelő szervezet, a The Tea Guild inspektorainak döntése alapján a Mayfair hotelben lévő „Claridge’s afternoon tea” került a lista élére letaszítva onnan a tavalyi győztes „The Langham”-et.

„A nagy presztizzsel bíró díjra nomináló teázók évről évre egyre magasabbra helyezik a mércét saját maguk számára, de aki betér a Claridge’s teázójába, megtapasztalhatja, milyennek kell lenni egy igazi ötórai teának” – mondta Irene Gorman, a The Tea Guild vezetője.

A „Claridge’s afternoon tea” valóban minden igényt kielégítő miliővel várja a brit tea szerelmeseit, a vendégek a világ minden tájáról összeválogatott 30 minőségi teaféleségből választhatnak. Ha egy magyar teakedvelő londoni látogatását itt kívánja megkoronázni, úgy készüljön, hogy az „alap” csésze tea ára 35 font - mintegy 10000 forint.

A Claridge’s nem az első alkalommal szeri meg a legjobbnak járó díjat, korábban, 2006-ban már megkapta a kitüntető címet.

Hogy a brit ötórai tea rajongóiank megkönnyítsük a program összeállítását, íme a legjobb londoni teázók listája:

Claridge’s afternoon tea

Brown’s Hotel

Grosvenor House Park Room & Library

Sofitel London St James

The Athenaeum

The Chesterfield

The Connaught

The Dorchester

The Goring

The Lanesborough

The Langham

The Milestone

The Montagu at Hyatt Regency London – The Churchill

The ontague on The Gardens

The Park Lane Hotel

The Savoy

The Ritz


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.