Hol teázzon Londonban?

A tea szerelmeseinek minden bizonnyal fontos információ, hogy Londonban járva hol érdemes elkölteni a mindennapi betevő ötórai teájukat. Nos az Egyesült Királyság Tea Tanácsa, a UK Tea Council (mert ott ilyen is van!) nyilvánosságra hozta a legjobbak listáját.

A tanács tagjaként üzemelő szervezet, a The Tea Guild inspektorainak döntése alapján a Mayfair hotelben lévő „Claridge’s afternoon tea” került a lista élére letaszítva onnan a tavalyi győztes „The Langham”-et.

„A nagy presztizzsel bíró díjra nomináló teázók évről évre egyre magasabbra helyezik a mércét saját maguk számára, de aki betér a Claridge’s teázójába, megtapasztalhatja, milyennek kell lenni egy igazi ötórai teának” – mondta Irene Gorman, a The Tea Guild vezetője.

A „Claridge’s afternoon tea” valóban minden igényt kielégítő miliővel várja a brit tea szerelmeseit, a vendégek a világ minden tájáról összeválogatott 30 minőségi teaféleségből választhatnak. Ha egy magyar teakedvelő londoni látogatását itt kívánja megkoronázni, úgy készüljön, hogy az „alap” csésze tea ára 35 font - mintegy 10000 forint.

A Claridge’s nem az első alkalommal szeri meg a legjobbnak járó díjat, korábban, 2006-ban már megkapta a kitüntető címet.

Hogy a brit ötórai tea rajongóiank megkönnyítsük a program összeállítását, íme a legjobb londoni teázók listája:

Claridge’s afternoon tea

Brown’s Hotel

Grosvenor House Park Room & Library

Sofitel London St James

The Athenaeum

The Chesterfield

The Connaught

The Dorchester

The Goring

The Lanesborough

The Langham

The Milestone

The Montagu at Hyatt Regency London – The Churchill

The ontague on The Gardens

The Park Lane Hotel

The Savoy

The Ritz


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.