Lezárták a szegedi Tisza-partot

Lezárták a szegedi Tisza-partot 

A Tisza áradása miatt zárták le a rakpartot.
Megnézheti milyen volt a hagyományos tiszai gazdálkodás

Megnézheti milyen volt a hagyományos tiszai gazdálkodás 

A Tiszához kapcsolódó hagyományos, természetközeli gazdálkodást bemutató program indult uniós támogatással a Dél-Alföldön és Vajdaságban, a projekt részeként megújul az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (ÓNTE) több kiállítása is.
Rossz napjai jönnek a tiszai harcsáknak

Rossz napjai jönnek a tiszai harcsáknak 

Ugyanis hétvégén mégis megtartják a tiszacsegei harcsafőző fesztivált. Igaz, családias hangulatban, kevesebb résztvevővel, de lehet majd a versenyműveket kóstolni.
62 százalékos foglaltsággal üzemelnek a Mahart nyaralóhajói

62 százalékos foglaltsággal üzemelnek a Mahart nyaralóhajói 

Több hónapos késéssel, de a válsághoz képest sikeresen indult a MAHART Nyaralóhajózás Program.
Indulhat a nyaralóhajózás a Tiszán

Indulhat a nyaralóhajózás a Tiszán 

Minden feltétel adott Magyarországon is a nyaralóhajózás elindulásához, amely Európa tizennégy országában már működik - mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos Tiszafüreden - értesült az Origo.

Nyolc méter magasan lombkoronasétány épül Nagykörűben 

Lombkoronasétány épül nyolc méter magasan a nagykörűi Tisza-parton.
Nyolc-tíz tonna hulladékkal kevesebb szennyezi a Felső-Tiszát

Nyolc-tíz tonna hulladékkal kevesebb szennyezi a Felső-Tiszát 

Ismét látványos eredményeket hozott a PET Kupa, és bebizonyosodott a hosszabb távú hatása is, mivel ahol már többször jártak, onnan kevesebb hulladékot kellett összeszedni.

22 hajó az idei PET-kupán 

Évente 12-13 millió tonna műanyag jut a tengerekbe - de a PET Kupának köszönhetően talán egy kicsit kevesebb. Szuper kalózkaland és önkénteskedés a természetvédelem jegyében - ez a PET Kupa, ami ma délelőtt 11 órakor 22 hajóval indult el a Tiszán, idén immár a hatodik alkalommal. A WWF Magyarország PET-hajója, a Vízipanda ismét részt vesz a hulladékderbin, és idén határon átnyúló együttműködéssel emelik egy következő szintre a Tisza megtisztítását: a WWF Ukrajna kollégái is részt vesznek a hulladékgyűjtésben - tájékoztatott hétfőn a WWF Magyarország.
A Tisza vonalán található éttermeket ellenőrizte a Nébih

A Tisza vonalán található éttermeket ellenőrizte a Nébih 

A vizsgált 49 vendéglátó egység közül kilencnél találtak problémát a szakemberek az ott árult halak nyomon követhetőségével kapcsolatban, ezért több mint 600 kilogramm hal és haltermék forgalomba hozatalát tiltották meg. 

Az utóbbi évtizedek legnagyobb vízitúra-fejlesztése kezdődik 

Harminc megállóhelyet korszerűsítenek a Felső- és az Alsó-Tisza vízitúra-útvonalán a közeljövőben - jelentette be szombaton Révész Máriusz kormánybiztos.

Tiszaderzset is bevették a dínók 

A pecások és a bringások egyik kedvelt helye Tiszaderzs, ennek ellenére a kárászok falujában csak az utóbbi néhány évben került előtérbe a turizmus, melyet most egy dinoszauruszparkkal is élénkíteni kívánnak.

Újabb turisztikai fejlesztésekre készülnek a Tisza-parti üdülővárosban 

A következő években tervezett fejlesztéseknek köszönhetően még komfortosabbá válhat Tiszacsege. A Tisza bal partján levő és a Hortobágyi Nemzeti Park észak-nyugati kapujaként emlegetett üdülővárosban a turizmus erősítésében látják a jövőt.

Közutat, vasutat, kerékpárutat és járdát is kap Szeged új hídja 

Megkapta a beruházó NIF Zrt. a környezetvédelmi engedélyt a szegedi déli Tisza-híd építésére.

Hamarosan Lappföldtől egészen Tószegig bringázhatunk 

Megépült a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltésén a Szolnok és Tószeg közötti kerékpárút első, mintegy négy kilométeres szakasza - közölte a projekt kommunikációját végző szolnoki Szféra-Tisza Kft. az MTI-vel.

Varázslatos légifotók a Tisza homokzátonyairól 

Van, ahol keresztirányban már gyalogosan átjárható a Tisza: a kánikula időszakában ugyanis jóval alacsonyabb lett a folyó vízszintje.

Határkikötőt adtak át Szegeden 

Átadták a szegedi határkikötő úszóművét szerdán.

Állandó folyami határátkelőhely nyílik a Tiszán Szegednél 

Állandó folyami határátkelőhely nyílik a Tiszán Szegednél, az uniós támogatással megvalósuló fejlesztéstől a személy- és a teherforgalom erősödését, a turizmus fejlődését is várják – jelentette be Csókási Eszter, a DKMT Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője kedden a csongrádi megyeszékhelyen.

Melyik a Tisza legszebb ladikja? 

Keressük a Tisza vízrendszerének legszebb ladikját! elnevezéssel indult akció Mezőtúrról azzal a szándékkal, hogy felkutassák a folyókon közlekedő, szociográfiai kultúrkincsnek számító, hagyományos építésű vízi járműveket.

Tokajtól Szegedig kerekezett a német újságíró 

Útközben még a Tisza-tavat is körbebiciklizte Thorsten Brönner, tavaszra az útikönyve is megjelenik. 

Tourist Police program a Tisza mentén 

A korábbi évekhez hasonlóan az idén nyáron is főiskolások segítik a rendőrség munkáját a turisták által kedvelt Tisza menti településeken - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Kerékpárút lesz a Tisza gátján 

Kerékpárút épülhet a Tisza jobb partján lévő árvízvédelmi töltésen Kőtelek és Tiszasüly között, miután a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) az Észak-Alföldi Regionális Operatív Programhoz benyújtott pályázatát megvalósításra méltónak ítélték - közölte Horváth Béla a Kötivizig műszaki igazgató-helyettese csütörtökön az MTI-vel.

Határok nélkül a Tiszán 

„Nyári napnak alkonyulatánál/Megállék a kanyargó Tiszánál", írja Petőfi Sándor A Tisza című versében. Mi nem állunk meg! Évről-évre érdekesebb programokat ajánlunk vendégeinknek -  tájékoztat Szarka György a Hajókirándulás.hu Kft. ügyvezetője, akit az idei hajós újdonságokról faggattunk.

Kerékpárút épül a Tisza védőtöltésén 

Kerékpárutat épít ki Kőtelek és Tiszasüly között a Tisza árvízvédelmi töltésén a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig), amely 600 millió forintot nyert el az Európai Uniótól 100 százalékos támogatottságot élvező projektjéhez. A munka a jövő év tavaszán kezdődik meg, az út a 2014-es turistaszezonra készül el - közölte a szervezet vízügyi igazgatója szerdán az MTI-vel.

Kalandozás Martfűn és környékén 

A Magyar Újságíró Szövetség Környezetvédelmi, Vízügyi és Idegenforgalmi szakosztálya két napos tanulmányútja Martfűre és környékére invitálta az újságírókat november végén.

Álomszerű fárasztások a Tisza-tónál 

Javában tart az őszi horgászszezon a Tisza-tavon, amely hazánk leggazdagabb és legváltozatosabb ragadozóhalas horgászvize.

Fenntartható turizmusfejlesztés a Holt-Tisza mentén 

2011. augusztus 31-én zárult a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretein belül megvalósult „Fenntartható turizmusfejlesztés a Holt-Tisza mentén” című, Magyarkanizsa és Röszke települések közös pályázata.

Négy nap múlva indul a Budapest-Tokaj hajójárat 

Az idén nyáron ismét lesz a Dunát a Tiszával kombináló luxushajóút – tájékoztatta szerkesztőségünket az exkluzív programot szervező társaság, a CroisiEurope.

Mi lesz a szegedi kikötő sorsa? 

Más vizekre hajózik a Tiszáról a Mahart Passnave, amennyiben nem talál bérlőt szegedi saját tulajdonú sétahajójára és kikötőjére.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!