Kalandozás Martfűn és környékén

A Magyar Újságíró Szövetség Környezetvédelmi, Vízügyi és Idegenforgalmi szakosztálya két napos tanulmányútja Martfűre és környékére invitálta az újságírókat november végén.

Martfűn tájékoztatót tartott a Martfű Termál SPA tulajdonosa a folyamatban lévő fejlesztésekről. Tomasovszky László beszélt további terveiről is, többek között a készülő III. Örökzöld Tisza Fesztiválról és az első Martfűi Nemzetközi Dokumentumfilm szemléről.

A szakújságírók a kengyeli Szélmalom-dombot, azaz a Baghy-major kunhalmot is megnézték, valamint az arra 1850-ben épített, mostanra felújított szélmalmot is dr. Hamar József vezetésével.

A Tiszaföldváron található Tiszazugi Földrajzi Múzeumot is felkeresték és megnézték a Tiszavilág kiállítást, valamint a múzeum földszinti kiállítótermeit, és a befejezéséhez közeledő Kossuth-házat Gede Péter történész kalauzolásával.

Mezőtúron a híres Túri Fazekas Múzeumot ejtették útba, ahol megismerkedtek többek között a Badár emlékszobával is. Az állandó kiállítás minden történeti kor kerámiáját bemutatja, illetve magyarázó szövegekkel, képekkel, filmekkel értelmezi azokat. A felíratok magyar, angol és német nyelven olvashatók. Az állandó kiállítás mellett időszaki kiállításokkal is várják a látogatókat.

Este Martfűn az Albert-pince és vinotéka hívta meg az újságírókat, ahol a Kunság értékes borait kóstolták meg és megismerkedhettek a Sous Vide készülékkel, amelynek segítségével porhanyós húsokat készíthetnek a háziasszonyok.

Kiadós fürdéssel zárták a napot a martfűi gyógyvízben, majd másnap Rákóczifalvára utaztak, ahol az öt és fél kilométeres Bivaly-tó tanösvényről hallgattak meg egy tájékoztatót Rávai László területi felügyelőtől.

A tanulmányút utolsó napján Nagykörűbe a Suttogó Éttermet és Lovasudvart látogatták meg, ahol dr. Holló József és felesége Vaskó Judit várta a társaságot. Itt igazi falusi turizmust láttak, kecskék, lovak legeltek és macskák várták a gyerekek simogatását. Mostani akciójukban is főszereplő a két ló. Aki ide jön ebédelni, az kipróbálhatja a lovaglást. Mindketten városi életüket adták fel azért, hogy nyugalmas környezetben egy teljesen új területen próbálják ki magukat. Házukban kártyaszoba van, esküvőket és más rendezvényeket is tartanak itt. A vendégek sűrűn látogatják ezt a kedves házat, jobb időben kiülnek a teraszra, onnan nézik a lovakkal ismerkedő gyerekeket, és meghitten beszélgetnek a tulajdonosokkal, akik barátként kezelik a hozzájuk betérőket.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.