Tengerbe fulladt két magyar turista, a családjuk szeme láttára

Tengerbe fulladt két magyar turista, a családjuk szeme láttára 

A 46 és 48 éves férfit a Livorno megyében fekvő Rosignano homokos tengerpartján érte a tragédia. A tengerbe fulladt két magyar turista Olaszországban, közölte az ANSA olasz hírügynökség.
Maláj kisrepülőgép tragédiája - aki a fedélzeten volt, mind meghalt

Maláj kisrepülőgép tragédiája - aki a fedélzeten volt, mind meghalt 

Legalább 10 ember meghalt, miután egy kisrepülőgép csütörtökön észak-Kuala Lumpur egyik autópályájára zuhant. A gép hat utast és két légikísérőt szállított, és a Malajziai Polgári Repülési Hatóság közleménye szerint a Langkawi Nemzetközi Repülőtérről szállt fel és a Sultan Abdul Aziz Shah Repülőtérre tartott, olvasható a CNN hírében.
Kezdettől kockázatos vállalkozás volt a Titanic roncsát nézegetni

Kezdettől kockázatos vállalkozás volt a Titanic roncsát nézegetni 

Az OceanGate-et már évekkel korábban, külső és belső szakértők egyaránt katasztrofális problémák lehetőségére figyelmeztették. Mindez akkor történt, amikor a cég még csak előkészítette védjegyének szánt misszióját, amelynek során dúsgazdag turistákat visz le a Titanic roncsaihoz, adja hírül az euronews.com portál.
Fehérvár Travel: török kiutaztatási helyzetkép

Fehérvár Travel: török kiutaztatási helyzetkép 

A magyar piac egyik meghatározó körutas utaztatóját, a Fehérvár Travelt is megkérdeztük török desztinációk felé induló ajánlataik kapcsán. Ők - az IBUSZ-szal ellentétben - bizony megérzik a Törökországot sújtó természeti csapás és egyben humanitárius tragédia hatásait foglalásaik területén.
Bíróságon az Air France és az Airbus

Bíróságon az Air France és az Airbus 

Az Air France és a repülőgépgyártó Airbus hétfőn áll bíróság elé Párizsban gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával egy Brazíliából induló járat 2009-es, a fedélzeten tartózkodó mind a 228 ember halálát okozó tragédia miatt.
Földre kényszeríti a hétfői tragédia a kínai légitársaság gépeit

Földre kényszeríti a hétfői tragédia a kínai légitársaság gépeit 

Átmenetileg nem szállnak fel a China Eastern Airlines Boeing 737-800-as gépei a héten történt halálos tragédia után. Ezzel 223 gépet vonnak ki a légi közlekedésből.
Jandrasics Borbála, Jackfall Bormanufaktúra

Jandrasics Borbála, Jackfall Bormanufaktúra 

Új, most induló rovatunkban hazai pincészetek, borászatok vezetőit mutatjuk be, de másképp, mint ahogy eddig láthatta, ismerhette a hazai borszerető közönség. Első alkalommal egy olyan fiatal lány kerül bemutatásra, akinek alig egy hónapja, egy zord, téli koraeste az 58-as úton, alaposan átírta az életét.
Vízitúrázók tragédiája egy brazil vízesés közelében

Vízitúrázók tragédiája egy brazil vízesés közelében 

Legkevesebb heten meghaltak, többen eltűntek, amikor a Furnas-tavon, egy vízesésénél leszakadt egy magas sziklatömb.

Genovai hídomlás: 42-re nőtt az áldozatok száma 

Olaszországban, Genova közelében kedden leszakadt az A10-es autópálya Morandi hídja, a hídomlás halálos áldozatainak száma szerdán negyvenkettőre nőtt.

Csoda, hogy nem történt eddig több tragédia 

A párizsi terrortámadás következtében kiesett a média figyelméből a tragikus bukaresti diszkótűz, amelynek immár hatvan halálos áldozata van, és e cikk írásakor még mindig hetvenen tartózkodnak kórházban.

Egy tragédia margójára 

Ebben a társulatban nincsenek sztárok. Ebben a társulatban CSAK sztárok vannak! Fura módon mindkét megállapítás igaz. A Cirque du Soleil világhírű és világsikerű produkcióiban ugyanis kizárólag különleges képességekkel megáldott artisták lépnek fel - nevüket azonban hiába keressük a színlapon vagy a társulat honlapján. Ismeretlenek maradnak, holott viharos sikert aratnak minden nap.

Újabb hajós tragédia 

Elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guinea partjainál, a fedélzetén 350 utassal. A mentőcsapatoknak közel 200 embert sikerült eddig kimenteni a vízből, a többi utast még keresik. 

Gondatlan légitársaság, hibázó pilóták 

A Rosszija-24 orosz televíziós csatorna élő adásban közvetítette a 2011. szeptember 7-én Jaroszlavlban lezuhant repülőgép balesetének műszaki körülményeit vizsgáló jelentés ismertetését. 

Jaroszlavli tragédia: megtalálták a baleset okát? 

A lehető legbanálisabb hiba okozta a Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapat Jak-42-es gépének egy héttel ezelőtti lezuhanását: a pilóták nem engedték ki a "kéziféket" - jelentette a Moszkovszkij Komszomolec című lap szerdán, saját, meg nem nevezett forrásaira hivatkozva.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!